Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 97-01-27

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 27/01/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΓΡΟΤΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ


ΠΑΙΔΕΙΑ

Κλειστα για δευτερη εβδομαδα τα σχολεια και οι καθηγητες μεσης εκπαιδευσης πραγματοποιουν αυτην την ωρα συγκεντρωση διαμαρτυριας εξω απο το υπουργειο Παιδειας.

Οι καθηγητες θα κανουν νεα συγκεντρωση στις 9 το βραδυ,ωρα που εχει προγραμματιστει η συναντηση του προεδρειου της ΟΛΜΕ με τον κ.Αρσενη.

Στον χορό των απεργιών μπαίνουν από την επόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και οι δάσκαλοι.Η διάρκεια της απεργιας θα καθορισθεί απο την Διδασκαλικη Ομοσπονδια σήμερα.

Εν τω μεταξύ, τα πανεπιστήμια,της Κρήτης,της θράκης, της Αθήνας, των Ιωαννίνων και το Πάντειο απάντησαν ότι είναι έτοιμα για τους κύκλους ελευθερων σπουδών,ένα από τα μέτρα για την ανώτατη εκπαίδευση που ανακοινωσε ο Γεράσιμος Αρσένης.

Ο υπουργος Παιδειας μιλωντας στον Αντεννα διευκρινησε οτι απο το 97 θα αυξανεται σταδιακα ο αριθμος των εισακτεων στη τριτοβαθμια εκπαιδευση και απο το 2000 η προσβαση θα ειναι ελευθερη για ολους.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Σε θεση μαχης κυβερνηση και αγροτες εν οψει του νεου γυρου κινητοποιησεων απο αυριο.

Στη χθεσινη πανελλαδικη συσκεψη των Συντονιστικων Επιτροπων στη Λαρισα αποφασισθηκε οι κινητοποιησεις να αρχισουν αυριο με συγκεντρωσεις με τρακτερ στις πλατειες των χωριων και των πολεων της Θεσσαλιας,και κυριως σε Καρδιτσα και Τρικαλα.

Απο την Τεταρτη ακολουθουν αποκλεισμοι δημοσιων κτιριων. Την Πεμπτη Θα ακολουθησει αποκλεισμος του σιδηροδρομικου και στη συνεχεια του οδικου δικτυου.

Απο την πλευρά της η κυβερνηση δηλωνει αποφασισμενη να αποτρεψει τον αποκλεισμο του εθνικου οδικου και σιδηροδρομικου δικτυου και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δυναμικής αντιμετώπισης των κινητοποιησεων με χρηση του κατασταλτικου μηχανισμου.

Ο Συνδεσμος διεθνων μεταφορεων καλει την κυβερνησ να παρει ολα τα μετρα ωστε να μεινουν ανοιχτοι οι δρομοι.

Ο προεδρος της Πανθεσσαλικης επιτροπης Γιαννης Πατακης μιλωντας στην Πρωινη Γραμμη και τον Τερενς Κουικ τονισε οτι η κυβερνηση δεν εχει κανει αποδεκτο κανενα απο τα αιτηματα των αγροτων , ενω οι κινητοποιησεις τους εχουν πανελλαδικη απηχηση.

ΚΑΙΡΙΚΟ

Συνεχιζεται η απαγορευση αποπλου απο τα τα λιμάνια της χωρας ,λόγω των θυελλωδών ανέμων που σαρωνουν το Αιγαίο και το Ιόνιο.

Συμφωνα με νέο δελτίο αναγγελλίας θυελλωδών ανέμων, σε ολόκληρο το Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, η ενταση των άνεμων φθανει τα 7 με 9 μποφωρ και τοπικά 10 μποφώρ.

Εν τω μεταξυ,συνεχίζονται οι έρευνες για την ανευρεση των ψαραδων Παναγιώτη Σκέβη και Κωνσταντίνου Γιωτόπουλου που αγνοούνται από χθες τα ξημερώματα, κοντα στην περιοχή Κουνουπέλι Ηλειας .

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Για εμπαιγμό των συνταξιούχων του ΙΚΑ κάνει λόγο ο Διαμαντής Μαυροδόγλου πρόεδρος των συνταξιούχων αποκαλύπτοντας ότι η αύξηση που έδωσε οι κυβέρνηση στις συντάξεις του ΙΚΑ είναι ουσιαστικά μείωση καθώς αυξάνεται στο 2 τοις εκατό ο ειδικός φόρος για συντάξεις πάνω από 100 χιλιάδες δραχμές.

Ετσι για παράδειγμα σε συνταξη 115.800 δραχμών και με την αύξηση γίνεται 118.300 ο φόρος είναι 3.685 δραχμές ενώ προγηουμένως ήταν 1316. Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι υπάρχει μείωση εισοδήματος κατά 1185 δραχμές.

ΚΥΠΡΟΣ

Κινητικοτητα στο κυπριακο με διαβουλευσεις σε Αθηνα και Λευκασια.

Στην Κυπρο συνεδριαζει σημερα το Εθνικο Συμβουλιο ενω το απογευμα συνεδριαζει με αντικειμενο τα εθνικα θεματα το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ.

Εντος της εβδομαδας στο Νταβος της Ελβετιας θα υοπαρξει συναντηση του Γλαυκου Κληριδη με το γενικο γραμματεα του ΟΗΕ Κοφι Αναν.

Συνεντευξη για τα εθνικα θεματα θα δωσει στις 5 το απογευμα ο Μιλτιαδης Εβερτ.

Εν τω μεταξύ, τη διαφωνία του για την τακτική που ακολούθησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά την κρίση στα Ιμια, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντινος Μητσοτακης,σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1.

Ο κ.Μητσοτακης,χαρακτηρισε άδικη την κατηγορία που απηύθηνε ο Μιλτιάδης Εβερτ στον πρωθυπουργό,περι προδοσίας,ενω σημείωσε,ότι δεν ήταν σύμφωνος με την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας απο τη Βουλή.

TΣΙΛΕΡ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Πληθαίνουν οι διεθνείς επίσημες καταγγελλίες για αναμιξη της Τανσου τσιλερ και των τουρκικών υπηρεσιών στο διεθνές εμπόριο ηρωίνης.

Μετά τον γερμανό δικαστή και ο βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Τομ Σάκβιλ σε δηλώσεις του σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι,δηλωσε ότι τους εμπόρους ναρκωτικών καλύπτουν υψηλά ιστάμενοι της τουρκικής αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Εξ'άλλου, η εφημερίδα "Χουριέτ" έγραψε χθες ότι υψηλό στέλεχος του Διεθνούς Ιδρύματος εναντίον των Ναρκωτικών που εδρεύει στο Παρίσι,εκτοξεύει αναλογες κατηγορίες,υποστηρίζοντας ότι με τα χρήματα απο τα ναρκωτικά χρηματοδοτείται ο αγώνας κατά των κούρδων.

ΩΝΑΣΕΙΟ

Την αντικατασταση του προεδρου του Ωνασειου Μιχαλη Σταθοπουλου εως οτου ολοκληρωθουν οι ερευνες για τα τεκταινομενα στο Ωνασειο ζητα ο πρωην υπουργος Υγειας Δημητρης Κρεμαστινος,σε συνεντευξη που δημοσιευουν σημερα τα ΝΕΑ.

Ο κυριος Κρεμαστινος ,ο οποιος ειχε διαταξει τον ελεγχο των Ορκωτων λογιστων ,απο τον οποιο αποκαλυφθηκε οτι επανα-χρησιμοποιουνταν ηλεκτροδια μιας χρησης και μαλιστα ως καινουργια,δηλωνει οτι οι ευθυνες του προεδρου ειναι τεραστιες, ενω επισημαινει οτι οι ασθενεις δεν θα πρεπει να πληρωνουν ενα με δυο εκατομμυρια παραπανω, με το προσχημα οτι νοσηλευονται σε καλυτερη θεση.

Σημερα η αυριο θα συνεδριασει και η Ολομελεια της Επιτροπης Λοιμωξεων του Κεντρικου Συμβουλιου Υγειας για να κρινει αν η επανα-χρησιμοποιηση των ηλεκτροδιων εγκυμωνει κινδυνους για την υγεια των ασθενων.

ΛΗΣΤΕΙΑ

Μια απο τις μεγαλυτερες ληστειες των τελευταιων ετων εγινε το πρωι στο Ταχιδρομειο του Βυρωνα στην οδο Παναγη Τσαλδαρη.

Τεσσερις ενοπλοι οι τρεις με κουκουλες στα προσωπα τους αρπαξαν 95 εκατομυρια δραχμες και διεφυγαν με φορτηγακι που ειχε κλεμενες πινακιδες και το οποιο το εγκατελειψαν αργοτερα στην οδο Ιλιαδος.

Τα χρηματα προοριζονταν για την πληρωμη συνταξεων.

Aπαγωγη

Ανακρινονται απο την Αστυνομία Ηρακλείου Κρήτης, τα πεντε μελη της σπείρας που ειχαν απαγαγει την Παρασκευή την 6χρονη Ελένη Λουλάκη.

Η μικρουλα βρέθηκε χθες, μετα απο εφοδο της αστυνομίας,στο σπιτι της Καλλιοπης Κυριακακη, μελους της σπειρας, σπιτι που βρισκεται μολις 400 μέτρα απο την κατοικια Λουλακη.

Εγκέφαλος της σπείρας φερεται ο πρώην λογιστής της αντιπροσωπείας της Φορντ στο Ηράκλειο, Αλεξης Διακάκης.

Τα αλλα μελη της σπειρας ειναι η Δήμητρα Καμπά ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού ΣΕΡΑΦΙΝΟ, ο γιός της Κωνσταντινος,η Καλλιόπη Κυριακάκη,πρώην οικιακή βοηθός του διευθυντη του Δημοτικου σχολειου Παγκρητιο της μικρης και ο Βαρδης Σαρτζετακης.

Αναζητείται ενα ακομη ατομο.

ΚΑΙΡΙΚΟ

Συνεχιζεται η απαγορευση αποπλου απο τα τα λιμάνια της χωρας ,λόγω των θυελλωδών ανέμων που σαρωνουν το Αιγαίο και το Ιόνιο.

Συμφωνα με νέο δελτίο αναγγελλίας θυελλωδών ανέμων, σε ολόκληρο το Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, η ενταση των άνεμων φθανει τα 7 με 9 μποφωρ και τοπικά 10 μποφώρ.

Εν τω μεταξυ,συνεχίζονται οι έρευνες για την ανευρεση των ψαραδων Παναγιώτη Σκέβη και Κωνσταντίνου Γιωτόπουλου που αγνοούνται από χθες τα ξημερώματα, κοντα στην περιοχή Κουνουπέλι Ηλειας.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Monday, 27 January 1997 - 13:20:39 UTC