Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-12-09

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 09/12/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟ
  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ
  • ΞΑΝΘΗ


ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Κυβέρνηση και αγρότες εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους, όμως ήδη αναπτύσσονται πρωτοβουλίες γιά άρση του αδιεξόδου.

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται διαμεσολαβητική προσπάθεια απο τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, ενώ ήδη είναι εν εξελίξει πρωτοβουλία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών για συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής και του Πρωθυπουργού χωρίς νά τεθουν εκ των προτέρων όροι.

Αύριο συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σε διευρυμένη σύνθεση υπο τον πρωθυπουργό. Νωρίτερα τον κύριο Σημίτη επισκέφθηκε ο Υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας. Αυτή την ώρα ο κ. Τζουμάκας έχει συνομιλίες με αντιπροσωπεία των αγροτικών συλλόγων Πελοποννήσου.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε οτι η κυβέρνηση είναι αμετακίνητη στις θέσεις της . Δεν υποκύπτουμε είπε ο κ.Παπαντωνίου σε εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια στην οικονομία.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται γιά 12η ημέρα με μπλόκα που έχουν στηθεί σε περίπου 100 σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου. Μπλόκα αποφάσισαν νά στήσουν απο σήμερα και 17 άπο τους συνολικά 90 αγροτικούς συλλόγους της Κρήτης, που όμως δεν εμποδίζουν μέχρι στιγμής την κίνηση στο οδικό δίκτυο.

Εν τω μεταξύ τα πυρά τους αναμένεται να διαταυρώσουν απόψε στη Βουλή κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τη Διακυβερνητική.

Για ζημιές στις μεταφορές που φθάνουν τα 22 δις έκανε λόγο ο Υπουργός Μεταφορών Χάρης Καστανίδης .

Στο ΚΤΕΛ Καστοριάς οι 70 εργαζόμενοι πρόκειται να τεθούν σε διαθεσημότητα καθως η επιχείρηση δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και δώρο.

Οι εμποροβιοτέχνες της Αθήνας αντιμετωπίζουν προβλήματα στο εφοδιασμό πρώτων υλών αλλά και εμπορευμάτων τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εμποροβιοτεχνών Αθηνας Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου. Θα υπάρξει πρόβλημα πληρωμών και καταβολής δώρου υπογράμμισε ο κ.Παπαδημητρίου.

Εκβιασμο χαρακτηρισε τον τροπο που έχουν επιλέξει οι αγροτες να προβαλουν τα αιτηματά τους ο υπουργος Εργασιας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου απο τη Θεσσαλονικη.

Ο κ.Παπαιωάννου παντως,προσερχομενος στο εργατικο Κέντρο, αποδοκιμάστηκε έντονα απο τους απολυμένους της ΓΚΟΥΝΤ ΓΗΑΡ.

Μεθοδους αυτοδικίας στην κοινωνική ζωή, χαρακτηρίζει τα μπλοκα ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, στο σημερινό ΕΘΝΟΣ, και κατηγορεί εμμέσως Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ, ότι βρίσκονται πίσω απο τις κινητοποιήσεις.

Παρέμβαση στη σύγκρουση αγροτών - κυβέρνησης έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, ο οποίος κατηγόρησε για δημοκοπία, όσους απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

Εμμεση απάντηση στον κύριο Ράλλη έδωσε ο Μιλιτάδης Εβερτ, ο οποίος δηλωσε οτι ο διάλογος ειναι συνώνυμος με τη Δημοκρατία,ενω σήμερα θα καταθέσει επίκαιρη ερωτηση στη Βουλή για το αγροτικό.

Απο σημερα εν τω μεταξυ, το υπουργειο Οικονομικων οργανωνει ελέγχους στην αγορά για να αποφευχθει η αισχροκέρδια στα προϊόντα.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Νέο κυκλο απεργιακων κινητοποιησεων άρχισαν και άλλοι κλάδοι εργαζομένων.

*Στις 6 και μιση το απογευμα επαγγελματοβιοτέχνες έχουν προγραμματισει συγκέντρωση στο θέατρο Ακροπολ και πορεια προς τη Βουλη. Ανάλογη συγκέντρωση θα γινει την ιδια ωρα και στο Βιοτεχνικο επιμελητηριο θεσσαλονικης .

*Αυριο η ΓΣΕΕ αποφασιζει νέα 24ωρη απεργία, οι συνταξιούχοι πραγματοποιουν συλλαλητηριο στην πλατεια Κανιγγος και οι διπλωματικοι υπαλληλοι προχωρουν σε απεργια διαρκειας διαμαρτυρομενοι για την περικοπη των φοροαπαλλαγών στα επιδοματα Εξωτερικου.

*Τετράωρες στάσεις εργάσιάς άπο τις 12 το μεσημερι εξηγγειλε γιά Τετάρτη, Πεμπτη και Παρασκευη η Ομοσπονδια Συλλογων Πολιτικης Αεροποριας η οποια προσανατολιζεται και σε 24ωρες επαναλαμβανομενες απεργιες απο τις 15 του μηνος.

*Την Τεταρτη αρχίζουν τριημερη απεργια οι καθηγητές 24ωρη οι ιδιωτικοι εκπαιδευτικοι και τετραήμερη οι γιατροί του ΙΚΑ, ενω στάση εργασιας θα κάνουν οι εργαζομενοι στα δημοσια νοσοκομεια.

*Την Πέμπτη απεργουν οι οικοδομοι, στις 16 και 17 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, στις 17 οι Δημοσιοι υπάλληλοι ολης της χωρας και την ιδια ημέρα θα αρχισει η τριήμερη απεργία των τελωνειακων.

* Συμμετοχη στην απεργια της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε και η Πανελληνια Ομοσπονδια εργαζομένων στα Σημοσια Νοσοκομεια.

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι έχουν αποφασισει συγκέντρωση διαμαρτυριας στο Θέατρο Βρετάνια και πορεια προς το Γενικο Λογιστηριο του Κράτους οπου θα επιδιωξουν συνάντηση με τον υφυπουργο Οικονομικων Νικο Χριστοδουλάκη.

Την Πέμπτη την ιδια ωρα θα πραγματοποιησουν συγκέντρωση διαμαρτυριας έξω απο το Υπουργειο Υγειας.

ΞΑΝΘΗ

Συνεχίζεται η εντυπωσιακη ανταποκριση στην πρωτοβουλια του ραδιοφωνου του ΑΝΤΕΝΝΑ σε συνεργασια με την αρχιεπισκοπη Αθηνων, του Δημου Αθηναιων και της ΚΕΔΚΕ για την παροχη βοηθειας στους πλημμυροπαθεις της Ξανθης.

Οσοι θέλουν να συμβάλουν μπορούν να καταθέτουν χρήματα στην Εθνική Τράπεζα στον αριθμό λογαριασμού 669/470 192-54. Οσοι επιλέγουν τη βοήθεια σε είδη μπορούν να τα στείλουν στς Σαράφειο κολυμβητήριο, Πειραιώς 114 και Πέτρου Ράλλη ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 52.42.140, 52.42.050 και 33.10.397.

ΚΕΔΚΕ

Σε εξέλιξη η έκτακτη Γενικη Συνέλευση της ΚΕΔΚΕ για τα εκκρεμη θεσμικά και οκονομικά ζητηματα των ΟΤΑ.

Οι περιφέρειες θα γινουν αυτοτελεις οργανισμοι διοικησης τονισε στην ομιλια του ο Υπουργος Εσωτερικων, Δημοσιας Διοικησης και Αποκέντρωσης.

Ο Κ.Παπαδοπουλος επιμένει στην παρακράτηση του 25% απο τα τέλη κυκλοφοριας και υπογραμμισε4 οτι δεν θιγεται ο νομος για τους αυτοτελεις πορους της Αυτοδιοικησης .

Απο την πλευρά ο προεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δημαρχος Αθηναιων Δημητρης Αβραμοπουλος , μιλωντας στην ολομέλεια, δεν απέκλεισε το ενδεχομενο κινητοποιησέων εάν και εφοσον κριθει οτι έχουν εξαντληθει τα ορια διαλογου με την κυβέρνηση .

ΕΘΝΙΚΑ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, θα πραγματοποιηθεί στις δύο και μισή με την συμμετοχή των κυρίων Πάγκαλου και Τσοχατζόπολου,με θέμα το μορατόριουμ στις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω απο την Κύπρο και τις εξελίξεις στο θέμα των ΝΑΤΟϊκών στρατηγείων.

Ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος αποκλείει οποιαδήποτε περίπτωση για λύση πακέτο στα Ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό ενώ υπογραμμίζει ότι είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να διαφυλάξουμε αλλά και να αναπτύξουμε παραπέρα το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου.

Βολές στους κυβερνητικούς χειρισμους στα εξωτερικά θέματα εκτοξεύει ο Χρήστος Παπουτσής,ο οποίος δηλώνει στα ΝΕΑ ότι οι πολλές προτάσεις,πολλές απόψεις και πολλές ιδέες για τα εθνικά θέματα,προκαλούν σύγχιση στους διπλωμάτες και απο μιά τέτοια κατάσταση δεν ευνοείται η Ελλάδα.

Αρσένης

Nέες βολές Αρσένη κατά Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή, αυτη τη φορα, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο υπουργείου Παιδείας, που ζητούν αυξηση του πριμ παραγωγικοτητας απο 35 σε 60 χιλιαδες δραχμές.

"Η δέσμευση αυτή έχει αναληφθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών" υπογραμμίζει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο κ.Αρσένης και συμπληρώνει ότι "η μη υλοποίησή της έχει δημιουργήσει δικαιολογημένες και έντονες διαμαρτυρίες στο προσωπικό του υπουργείου."

Η Ομοσπονδία του κλάδου αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία στις 17 Δεκεμβρίου και δύο τρίωρες στάσεις εργασίας στις 12 και 13 του ίδιου μήνα.

ΣΤΕΦΑΝΟ ΕΒΕΡΤ

ΜΕ τους κυρίους Στεφανόπουλο και Εβερτ να διαφωνούν μπροστά στους δημοσιογράφους για το αν διεξάγεται πολιτικός και κοινωνικός διάλογος στη χώρα μας ξεκίνησε η συνάντηση πριν από λίγη ώρα του προέδρου της Δημοκρατίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δύο δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται σήμερα σε εφημερίδες σχετικά με τα εσωτερικά της ΝΔ. Σε έρευνα της ICAP που δημοσιεύει η Ελευθεροτυπια το 56% των οπαδων του κομματος θα ήθελε νικήτη στο συνέδριο τον Γιώργο Σουφλια, έναντι του 36% που επιλέγει τον Μιλτιάδη Εβερτ. Το 63% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο κ. Σουφλιάς έχει περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσει το κόμμα σε νίκη και το 21% ο κύριος Εβερτ. Τέλος το 35% προτιμά ως ηγέτη τον Γ. Σουφλιά, το 15,7 το Δημήτρη Αβραμόπουλο και το 15,3% τον Μιλτιάδη Εβερτ.

Σε αλλη έρευνα της Καπα Ρησέρτς που δημοσιευει η εφημερίδα Εξουσια οι ψηφοφοροι της ΝΔ επιλέγουν τον κ. Εβερτ σε ποσοστο 35,6%, τον κ.Σουφλια σε ποσοστο 27 ενω τρεις στους δέκα επιλέγουν τριτη λυση για την ηγεσια της ΝΔ.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Στον εισαγγελέα οδηγουνται ο 28χρονος Παναγιωτης Κατσικαδης και οι Πέτρος Κυραγιαννης και Κωσνταντινος Τσαγκαρακος που συνεληθφησαν , στο σπιτι του πρωτου να αγοραζουν ηρωινη .

Σωτηρια

Στο αστυνομικο τμημα Ζωγραφου κρατειται ,ο 25χρονος που πυροβολησε και σκοτωσε τα ξημερωματα την εν διαστασει συζυγο του μέσα στο νοσοκομειο Σωτηρια .

Δραστης ο Βασιλης Μουζακίτης και θυμα η συζυγος του Δέσποινα .Ο δραστης τραυματισε και την πεθερά του Μαρια Γκότση.

Η Μουζακιτη νοσηλευόταν στο νοσοκομειο,μετα απο επιθεση με μαχαιρι που ειχε δεχθει απο τον δραστη.

ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ

Ενα αγορακι παρασυρθηκε και σκοτωθηκε απο φορτηγο, το πρωι στη διασταυρωση της λεωφορου Αλεξανδρας με την οδο Λασκαρεως,ενω πηγαινε σχολειο με την αδελφη του.

Προκειται για τον επταχρονο Αλβανο Ερνι Μπέρου.

Ο οδηγος του φορτηγου , Διαμαντης Κουρκουσέλης 31ενο ετων που κρατειται στην Τροχαια, συμφωνα με πληροφοριες, παραβιασε το κοκκινο.

ΔΙΕΘΝΗ

Τη σχέση μεταξύ της παιδικής λευχαιμίας και της ακτινοβολίας από τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες αποκάλυψαν πανεπιστημιακοί ερευνητές, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει στην τελευταία έκδοσή της η Ιατρική Επιθεώρηση της Αυστραλίας. Οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα θανατηφόρα κρούσματα παιδικής λευχαιμίας είναι δυόμισυ φορές συχνότερα σε τρεις περιοχές του Σίδνεϊ όπου υπάρχουν τηλεοπτικοί αναμεταδότες, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό στα παιδιά των γύρω προαστίων.

Το διορισμό επισκόπου και για τη νότιο Αλβανία όπου δεν υπάρχει καθολική μειονότητα,παρά μονο μεμονωμένοι πιστοί,ανακοίνωσε το Βατικανό.

Απερρίφθησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Σερβίας οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης για τα αποτελεσματα των δημοτικών εκλογών της 17ης Νοεμβρίου.

Και ένατο θύμα του βακτηρίου έκολι πέθανε στη Σκοτία.

Με 87% απορριφθηκε από τους κατοίκους αγροτικής περιοχής της Ρωσίας η προοπτική κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στον τόπο τους.

Σαραντα δύο άτομα πνίγηκαν στο Σουδάν όταν ανετράπη στο Νείλο το πλωτό οχηματαγωγό στο οποίο επέβαιναν.

Τη σχέση μεταξύ της παιδικής λευχαιμίας και της ακτινοβολίας από τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες αποκάλυψαν πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Monday, 9 December 1996 - 13:18:11 UTC