Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-26

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

NEWS IN GREEK, OF 26/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • N.Δ.
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ


N.Δ.

Κλιμα ανοιχτης ρηξης ρηξης η Νεα Δημοκρατια.Ο Μιλτιαδης Εβερτ για πρωτη φορα σε δηλωση τoυ κατονομαζει και κατηγορει ευθεως τον κ.Μητσοτακη οτι με τις δηλωσεις του αποπροσανατολιζει τον ελληνικο λαο,βοηθα το ΠΑΣΟΚ να περασει τα σκληρα οικονομικα μετρα και δυναμιτιζει την ομαλη πορεια προς το Συνεδριο.

Αφορμη της σκληρης αυτης δηλωσης η συνεντευξη Μητσοτακη σε μηνιαιο περιοδικο.

Το πρωι κ.Εβερτ μεσω ανακοινωσης του γραφειου τυπου της Νεας Δημοκρατιας επιτεθηκε στον κ.Μητσοτακη χωρις ομως να τον κατονομαζει.

Το μελλον και η προοπτικη της ΝΔ αναφερεται στην ανακοινωση,στηριζεται σε εκεινους που εργαζονται σταθερα για την πολιτικη της δικαιωση και οχι σε εκεινους οι οποιοι επιλεγοντας τη συγκυρια και αποστασιοποιουμενοι συνηθως απο τα μεγαλα προβληματα του τοπου εκφραζουν κατα περιπτωση την δηθεν ανησυχια τους.

Ο κ.Μητσοτακης ,σε συνεντευξη του στο περιοδικο Στατους που κυκλοφορει σημερα αφηνει ανοιχτο το ενδεχομενο να διεκδικησει την ηγεσια της ΝΔ δηλωνοντας οτι αν του ζητηθει και αισθανεται οτι μπορει να προσφερει,δεν θα αρνιοταν καμια υπηρεσια.

Υποστηριζει οτι το προβλημα της ΝΔ ηταν απο την αρχη οτι ο κυριος Εβερτ αμεσως μετα την εκλογη του στη θεση του προεδρου επιχειρησε να αλωσει το κομμα. ενω αφηνει αιχμες κατα του Κωνσταντινου Καραμανλη δηλωνοντας οτι εγινε για πρωτη φορα αρχηγος με επιλογη του Βασιλια και τα λαθη του απο το 74 πληρωνει ακομη η Ελλαδα.

Ο Στεφανος Μανος σχολιαζοντας την προταση Βαρβιτσιωτη για αναδειξη των νεων συνεδρων με βαση την ιδιοτητα τους δηλωνει στο ΕΘΝΟΣ οτι η διαφορα που υπαρχει μεταξυ του συστηματος της εκλογης των επιπλεον συνεδρων και του συστηματος του διορισμου τους ειναι αναλογη με τη διαφορα που υπαρχει μεταξυ της Βουλης και της Συμβουλευτικης του Παπαδοπουλου.

Και οι 2,5 εκατομμυρια ψηφοφοροι της Νεας Δημοκρατιας να συμετειχαν στο Συνεδριο παλι καποιοι θα ηταν δυσαρεστημενοι δηλωσε ο Γιαννης Βαρβιτσιωτης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚO

Στις 4.30 θα γνωριζουμε την ακριβη μορφη του νομοσχεδιου για την καταργηση των φοροαπαλλαγων με τις ανακοινωσεις που θα κανει ο Υπουργος Εθνικης Οικονομιας.

Οι περικοπες στις φοροαπαλλαγες οριστικοποιουνται απο το Υπουργικο Συμβουλιο που συνεδριαζει υπο την προεδρια του πρωθυπουργου.

Στις 300 φοροαπαλλαγές που καταργουνται συμπεριλαμβάνονται και τα αφορολόγητα βουλευτών,αθλητών,νομαρχών,δημάρχων και δημοσιογραφων.

ΡΩΜΑΙΟΣ

Αποφασισμένος να πατάξει τη διαφθορά στην αστυνομία ειναι ο υπουργος Δημοσιας Ταξης Γιωργος Ρωμαιος.

O υπουργός δήλωσε ότι θα αλλαξει ο Πειθαρχικος Κωδικας της Αστυνομιας,οι διοικητες των τμηματων θα ειναι συνυπευθυνοι ενω εξεταζεται το ενδεχομενο να ζητειται η συνδρομη δικαστικων στις Ενορκες Διοικητικες Εξετασεις κατα αστυνομικων.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Από αυριο φουντώνει το απεργιακό κύμα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβερνησης,με την 48ωρη απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών,ενω την Πέμπτη πραγματοποιείται η Γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Πριν απο λιγο, σε συνεντευξη τυπου του προεδρειου της ΓΣΕΕ για την απεργια της Πεμπτης, ο προεδρος της Συνομοσπονδιας Χρηστος Πολυζωγοπουλος προανηγγειλε την κλιμακωση των κινητοποιησεων των εργαζομενων.

Ο ΓΓ της ΓΣΕΕ Γιωργος Μαυρικος χαρακτηρησε προκλητικη την πολιτικη της κυβερνησης για τους εργαζομενους

Την Πεμπτη θα απεργησουν οι εργαζομενοι στις αστικες συγκοινωνιες, στον ΟΣΕ , στην Ολυμπιακη , τις τραπεζες,τις τηλεπικοινωνιες ,τη ΔΕΗ, ενω θα συμμετεχουν στην απεργια και οι ναυτεργατες .

ΝΑΚΡΩΤΙΚΑ

Δεν ειχε ξανακανει χρηση ηρωινης ο 17χρονος που βρεθηκε νεκρος στο προαυλιο δημοτικου στους Αγιους Αναργυρους διαπιστωσε ο ιατροδικαστης ενω ο πατερας του ανηλικου υποστηριζει οτι προκειται για δολοφονικη ενεργεια .

Προκαταρκτικη εξεταση ακομη και για ενδεχομενες ποινικες ευθυνες ολων των εμπλεκομενων δικαστικων και αστυνομικων στις 11 αναβολες της δικης εμπορου ναρκωτικων , οι οποιες οδηγησαν στην παραγραφη του αδικηματος ανελαβε να διενεργησει αντιεισαγγελεας του Αρειου Παγου .

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Το Συμβουλιο των Υπουργων Εξωτερικων της Κοινοτητας ματαιωσε το Συμβουλιο σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας, που είχε προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου.

Καλεσε δε την Αγκυρα να απαντησει σε προηγουμενη αποφαση του Συμβουλιου για επιλυση των ελληνοτουρκικων διαφορων χωρις χρηση βιας και παραπομπη τους στο διεθνες δικαστηριο.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 26 November 1996 - 10:23:29