Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-20

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

NEWS IN GREEK, OF 20/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
  • ΚΑΥΣΙΜΑ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Μπαραζ απεργιακων κινητοποιησεων συγκρουση με την για την οικονομικη και δημοσιονομικη πολιτικη της κυβερνησης ομως ο υπουργος Εργασιας Μιλτιαδης Παπαιωαννου δηλωσε απολυτως ικανοποιημενος απο τα οσα εξαγγελθηκαν.

Η ΑΔΕΔΥ εκτιμα οτι οι ετήσιες απωκειες καθε δημοσιου, υπαλληλου θα ειναι 160. 000 δραχμες.

Ηδη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εχουν εξαγγελει απεργια για τις 28 του μηνα ενω η ΑΔΕΔΥ προγραμματιζει και δευτερη απεργια το πρωτο 15θημερο του Δεκεμβριου.

Κινητοποιησεις εξηγγειλαν επισης, οι συνταξιουχοι για τις 10 Δεκαμβριου.

Οι αυξήσεις στο Δημόσιο Τομέα θα είναι μαζι με το διορθωτικο ποσο 8%, στις ΔΕΚΟ 7%. Η αυξηση σε εναν συνταξιουχο των 100. 000 δραχμων περιοριζεται σε 2. 000 το μηνα απο την 1η Ιανουαριου και αλλες 2. 500 χιλιαδες απο τον Ιουλιο.

Παραμενει το Επιδομα Κοινωνικης Αλληλεγγυης ενω οι αγροτικες συνταξεις θα αυξηθουν κατα 4. 000δραχμες αναδρομικα απο τον Σεπτρμβριο.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Νεες αυξησεις απο τα μεσανυχτα στις τιμες της βενζινης και του πετρελαιου ανακοινωσε η Δημοσια Επιχειρηση Πετρελαιου.

Η τιμη της βενζινης θα αυξηθει κατα 50 λεπτα το λιτρο, του πετρελαιου κινησης κατα 1, 3 δραχμες και του πετρελαιου θερμανσης κατα 1, 9 δραχμες το λιτρο.

ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Τα Λεγρενά και τα Καλυβια κρινονται ως καταλληλες περιοχες για την εγκατασταση χωρων υγειονομικης ταφης απορριματων στη νοτιο-ανατολικη Αττικη στο πορισμα των επιστημονων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημιου Θρακη.

Για την Βορεια Αττικη πρωτη επιλογη ειναι το Γραμματικο και ακολουθεί ο Βαρναβας.

Οι πρωτες αντιδρασεις ηρθαν απο τον κοινοταρχη Γραμματικου. Δηλωσε πως θα υπαρξουν κινητοποιησεις και προτεινε τα σκουπιδια να μεταφερονται σε ξερονησια του Αιγαιου

Την τελικη αποφαση θα λαβει η νομαρχια Ανατολικης Αττικης με μυστικη ψηφοφορια.

ΝΑΝΙΣΜΟΣ

Προοδος στο τομεα της ιατρικης επιστημης που αφορα τα ατομα που πασχουν απο νανισμο.

Μπορουν να ψηλωσουν εως και 30 ποντους με μια μεθοδο που εφαρμοζεται στην ορθοπεδικη κλινικη του νοσοκομειου Γεωργιος Παπανικολαου στη Θεσσαλονικη.

Η σημαντικη αυτη ανακοινωση θα γινει στο σεμιναριο Διατατικης Οστεογεννεσης , που οργανωνει τελη Nοεμβριου.

Η μεθοδος αυτη λεγεται διατατικη οστεογεννεση. Οι ειδικοι επιστημονες δημιουργουν ενα νεο οστο με τη διατομη και τη διάταση του υπαρχοντος. Ηδη εχει εφαρμοστει σε 40 ατομα που νοσηλευτηκαν στο Παπανικολαου, ενω ηιδια μεθοδος εφαρμοζεται και για τη θεραπεια της ανισοσκελιας.

ΑΜΥΝΑ

Σε εξελιξη βρισκεται εως αυτη την ωρα η συναντηση στο Υπουργειο Εθνικης Αμυνας του Ακη Τσοχατζοπουλου με τους κυριους Εβερτ και Βαρβιτσιωτη. Ο Υπουργος ενημερωνει την ηγεσια της ΝΔ για θεματα Αμυνας αλλα και για το εξοπλιστικο προγραμμα.

Στη συνεχεια ο Ακης Τσοχατζοπουλος θα συναντηθει με τον Τομας Ναιλς και ακολουθως θα δεχθει τον πρεσβευτη της Βρετανιας στην Αθηνα κυριο Σμιθ.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Για εξωντοντικα βασανιστηρια σε μικρα παιδια και ανηλικους καταγγελεται η Τουρκια σε εκθεση της Διεθνους Αμνηστιας.

Χθες Τανσου Τσιλερ και Τουρχαν Χαγιατ, ο τουρκος υπουργος Αμυνας, ζητησαν εφ ολης της υλης διαλογο με την Ελλαδα με ταυτοχρονη προσφυγη στο δικαστηριο της Χαγης για ολες τις τουρκικες διεκδικησεις . Στις διεκδικησεις τους περιλαμβανουν την υφαλοκρηπιδα, τις βραχονησιδες αλλα και ζητηματα της μουσουλμανικης μειονοτητας στην Θρακη την οποια θεωρουν τουρκικη.

ΝΤΕΙΒΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι ανεξέλεγκτη. Δεν είμαστε τύραννοι δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Θεόδωρου πάγκαλου περί διεθνούς επικυριαρχίας και τυρανίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΚΟΥΡΔΟΙ

Να αναλάβει τις ευθύνες τους και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για το θέμα των εκατοντάδων Κούρδων προσφύγων του Αγίου Ανδρέα καλεί τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Αθηναίων για τους αλλοδαπούς και τα μειονοτικά ζητήματα.

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή με πρωτοβουλία τξης οποίας οι κούρδοι πρόσφυγες οδηγήθηκαν από την ομόνοια στις κατασκηνώσεις του υπουργείου Παιδείας στον Αγιο Ανδρέα, τονίζει ότι τα όρια της, πολιτικά και οικονομικά, για την υποστήριξη των προσφύγων έχουν εξαντληθεί.

Ο πρόεδρος της διαπαραταξιακής επιτροπης Γιάνης Πιερρουτσάκος υπογράμμισε τον άμεσο κίνδυνο να μείνουν χωρίς τροφή οι εκατοντάδες Κούρδοι Πρόσφυγες.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Εκτεθειμενος ο πολιτικος κοσμος απο την μη συμορφωση βουλευτων και πολιτευτων να εφαρμοσουν τον νομο και να ανακοινωσουν τις εκλογικες τους δαπανες.

Η αρμοδια επιτροπη της Βουλης εδωσε σιωπηρη παραβαση καθως αν και η σχετικη προθεσμια ληγει την Παρασκευη μονον 120 απο τους 300 βουλευτες εχουν ανταποκριθει και κανενας απο τους 2. 800 πολιτευτες.

Εν τω μεταξυ εξεταζονται τροποι για την εφαρμογη του απουσιολογιου των βουλευτων.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 20 November 1996 - 9:36:36