Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-14

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

NEWS IN GREEK, OF 14/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
  • ΚΑΒΑΝΟ


ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Εκδηλωση διαμαρτυριας για την χθεσινη βομβιστικη επιθεση πραγματοποιειται αυτην την ωρα στο Πολυτεχνειο απο φοιτητες και καθηγητες κεκλεισμενων των θυρων ακομη και για τους δημοσιογραφους.

Ο πρυτανης Νικος Μαρκατος δηλωσε οτι θα προτεινει ο εορτασμος να γινει εξω απο το Ιδρυμα ενω περιπου 20 φοιτητες εχουν καταλαβει αιθουσα της Αριτεκτονικης.

Για τις εκδηλωσεις της επετειου θα συνεδριασει η συγκλητος και στη συνεχεια θα συναντηθει με τον υπουργο Δημοσιας Ταξης.

Nωρίτερα σφραγιστηκε η πυλη επι της οδου Στουρναρη ενω η τροχαια κανει εκκληση στους οδηγους να μην παρκαρουν τα αυτοκινητα τους στην περιοχη απο τις 8 και μιση σημερα το βραδυ εως την Δευτερα το πρωι.

Σημερα θα μεινουν κλειστα η ΑΣΟΕ και το Οικονομικο Πανεπιστημιο ενω αυριο θα παραμεινουν κλειστες ολες οι σχολες που βρισκονται στο Κεντρο.

Στη Βουλη ο κ.Ρωμαιος δηλωσε οτι η αστυνομια εχει παρει ολα τα μετρα για να περιφρουθει ο χωρος εξω απο το Πολυτεχνειο και η πορεια και βρισκεται σε συνενοηση με τις πρυτανικες αρχες.

ΚΑΒΑΝΟ

Το νεο δειγμα γραφης της αμερικανικης πολιτικης για Κυπριακο και Ελληνοτουρκικα δινουν οι προτασεις Καβανο σε Αθηνα και Λευκωσια.

Δυο τα κυρια σημεια της αμερικανικης πρωτοβουλιας στην περιοχη,αμεσως μετα την επανεκλογη Κλιντον.

Για τις Ελληνοτουρκικες διαφορες στο Αιγαιο σχετικα με την υφαλοκρηπιδα και τις βραχονησιδες,ο αμερικανος απεσταλμενος προτεινει να παραπεμφθουν πακετο στο Δικαστηριο της Χαγης.

Για την ενταξη της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση, ο Κερυ Καβανο, ζητά να γίνει με παράλληλη προώθηση των διαδικασιών σύνδεσης της Τουρκίας.

Και ασκει πιεσεις για πάγωμα του ενιαίου αμυντικού δόγματος.

Την προταση για παραπομπη-πακετο στη Χαγη των ελληνοτουρκικων διαφορων στο Αιγαιο, προωθει και η Ιρλανδικη προεδρια,παρα την αντιθετη αποφαση παλαιοτερης συνοδου Κορυφης της Ενωμενης Ευρωπης.

Σημερα ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης συνανταται με τον Ιρλανδο ομολογο του.

ΔΗΜΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Κλειστοι εως τη Δευτερα 140 Δημοι και Κοινοτητες της Αττικης αλλα και η χωματερη ανω Λιοσιων, μετα απο αποφαση της ΤΕΔΚΝΑ ,που ζητα να μην μεταβληθει ο νομος που ρυθμιζει τα εσοδα των ΟΤΑ απο τα τελη κυκλοφοριας.

Δεν συμμετέχουν στην απεργια οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, ενω στο Δήμο Πειραιά θα συγκεντρωθουν τα σκουπίδια, απο νοσοκομεία, σχολεία, Κεντρική αγορα και Λαϊκές.

Στη Βουλη ο υφυπουργος εσωτερικων Λαμπρος Παπαδημας δήλωσε ότι το '97 θα δοθουν σαραντα δισεκατομμυρια επιπλεόν στην τοπική αυτοδιοικηση σε σχεση με φετος.

Εκανε επισης λόγο για ρήγμα στους κόλπους της αυτοδιοίκησης λέγοντας ότι η ΚΕΔΚΕ συμβαλει στην εκτονωση της καταστασης,ενω η ΤΕΔΚΝΑ ξεκινα κινητοποιήσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Με το αστρονομικο ποσο των 16 τρισεκατομμυριων δραχμων χρεωνεται η χωρας μας μεχρι το 2010 για το νεο εξοπλιστικο προγραμμα που αποφασισε χθες το ΚΥΣΕΑ.

Το ποσο περιλαμβανει την αξια των νεων οπλων και την αποπληρωση των δανειων.

Εν τω μεταξυ και νεα συσκεψη του Πρωθυπουργού με το Οικονομικο επιτελειο της Κυβερνσης προστιθεται στην ηδη μακρα σειρα διαβουλευσεων της κυβερνητικης παραταξης για τον προυπολογισμο και τα οικονομικα μετρα.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Ισχυρος σεισμος 5 Ριχτερ, στις 5 τα ξημερωματα στην Κονιτσα,στον ιδιο εστιακο χώρο του μεγαλου σεισμου το περασμενο καλοκαιρι.

Εκτος λειτουργιας το δημοτικο σχολειο Βασιλικού,λογω καταρρευσης μεσοτοιχιας.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Το διδακτικο προσωπικο των Πανεπιστημιων ανεστειλε τις κινητοιποιησεις του μεχρι τις 26 του μηνα μετα απο συναντηση που ειχε με τον υπουργο Παιδειας και ενημερωθηκε για το νεο πανεπιστημιακο μισθολογιο που καταρτιζεται.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 14 November 1996 - 10:25:52