Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-08

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 08/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΔΕΛΤΑ
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΔΕΛΤΑ

Εκρηκτικη η κατασταση στο Χρηματηστηριο μετα το κλεισιμο της εταιριας ΔΕΛΤΑ χρηματιστηριακη. Το χρηματηστηριο παρεμεινε σημερα κλειστο ενω οι χρηματιστες θα συναντηθουν με τον Γιαννο Παπαντωνιου.

Οι μικροεπενδυτες δεν προκειται να χασουν τα κεφαλαια τους διαβεβαιωσε ο κ.Φωτιαδης.

Αργα χθες το βραδυ ο υπευθυνος της ΔΕΛΤΑ χρηματιστηριακης δηλωσε οτι το αργοτερο σε ενα μηνα η εταιρια θα μπορεσει να καλυψει το ανοιγμα.

Πισω απο την υποθεση αυτη βρισκονται οι ιδιοι που ειχαν δημιουργησει το προβλημα με την ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ δηλωσε o γενικος Διευθυντης της εταιριας Αξιον χρηματηστηριακη Κωστας Παναγιδης.

Το κρουσμα της Δελτα χρηματιστηριακης ειναι αλλο ενα χαρακτηριστικο δειγμα του νοσηρου κλιματος που επικρατει στο χρηματιστηριο δηλωσε ο εκπροσωπος τυπου της Ν.Δ Προκοπης Παυλοπουλος.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανακωχη στη Νεα Δημοκρατια μεχρι το Συνεδριο. Το Πολιτικο Συμβουλιο μετα απο αμοιβαιες υποχωρησεις των κορυφαιων στελεχων αποφασισε χθες διευρυνση της βασης του Συνεδριου που θα γινει το συντομοτερο δυνατον ισως τον Φεβρουαριο.

Ο Μιλτιαδης Εβερτ δεχθηκε να γίνει καταστατικη ρυθμιση με άμεση ισχύ για εκλογή του προέδρου του κόμματος απο το συνέδριο ενω η εσωκομματικη αντιπολιτευση δεν επεμεινε στα αιτηματα της για εκλογη νεων συνεδρων και μεταβατικο προεδρο.

Σημαντικο βημα προς την κατευθυνση της εκτονωσης της κρισης χαρακτηρισε την συμφωνια που επετευχθη ο Αθανασιος Τσαλδαρης.

Ωστόσο ο Πετρος Τατούλης τόνισε ότι "η παθογένεια της Νέας Δημοκρατίας θα ξεπεραστεί με την αποχώρηση του κυρίου Εβερτ" ενω σημείωσε με εμφαση ότι "το πολιτικο πρόβλημα διακρίνεται ακόμη και με την επανεκλογή Εβερτ".

Συμφωνα με πληροφοριες ο γραμματεας της κοινοβουλευτικης ομαδας Γιωργος Παναγιωτοπουλος θα καλεσει αυριο τον βουλευτη να δωσει εξηγησει για αυτες του τις δηλωσεις.

ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Σε ανθρωπινο σφαλμα οφειλεται κατα μεγαλο ποσοστο η συγκρουση του Σαμαινα με την πυραυλακατο Κωστακος δηλωσε στη Βουλη ο υφυπουργος αμυνας Δημητρης Αποστολακης απαντωντας σε σχετικη ερωτηση του βουλευτη του ΚΚΕ Νικολαου Κατζή .

Στη Σαμο, εν τω μεταξυ γινεται αυτη την ωρα η πρώτη κατάδυση στο ναυάγιο τής πυραυλακάτου "Κωστάκος" σε βάθος 150 μέτρων.

Οπως ανακοινωσε το γενικο Επιτελειο Στρατου στη βιντεοσκοπηση του μεγαλυτερου μερους του βυθισμενου σκαφους δεν εχουν ακομη εντοπισθει ακομα οι τεσσερις αγνοουμενοι υπαξιωματικοι .

Οπως αποκάλυψε ο ΑΝΤΕΝΝΑ,λίγο μετά τη βύθιση τού "Κωστάκος" αποφεύχθηκε στο παρα πεντε, δεύτερο ναυτικό ατύχημα,όταν το επιβατηγό πλοίο Χιωνης παραλίγο να εμβολίσει τη φρεγάτα "Λήμνος",που έκανε έρευνες για το ναυάγιο.

Οπως δηλωσε ο πλοιαρχος του Χιωνης αλλαξε τη πορεια του πλοιου μετα απο εντολες του πλοιαρχου της φρεγατας Λημνος .

Προσθεσε οτι μετα το παρολιγον ατυχημα ακολουθησε φραστικο επεισοδιο μεταξυ των δυο πλοιαρχων .

Στο θεμα παρενεβη και η Εισαγγελια του Αρειου Παγου η οποια ζητησε ολα τα στοιχεια της μεχρι τωρα ερευνας.

AΔΕΔΥ

Τους τροπους αντιδρασης των δημοσιων υπαλληλων που διαφωνουν με τις προτασεις της κυβερνησης για το ενιαιο μισθολογιο συζητα η Εκτελεστικης επιτροπης της ΑΔΕΔΥ.

Η κυβέρνηση πρότεινε εισαγωγικό μισθό στο Δημόσιο 180 χιλιάδες δραχμές στον οποίο, όμως, εντάσσονται οι αυξήσεις του 96 και το διορθωτικό ποσό 3%.

Εν τω μεταξυ η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 28 Νοεμβρίου,ενω πανελλαδικη απεργια στο πρωτο δεκαημερο του Δεκεμβριου εξηγγειλαν οι συνταξιουχοι εναντια στην εισοδηματικη και οικονομικη πολιτικη της κυβερνησης.

ΠΑΙΔΕΙΑ

κατατεθηκε στη Βουλη η νομοθετικη ρυθμιση που επαναφερει σε ισχυ το παλαιο καθεστως για την εξελιξη των πανεπιστημιακών.Το θεμα θα λυθει οριστικα με την καταθεση νομοσχεδιου πριν απο τον Ιανουαριο.

Δασκαλοι και καθηγητες εξηγγειλαν για την Τριτη πανεκπαιδευτικο συλλαλητήριο για την καλυψη των κενων θεσεων σε πρωτοβαθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στη Θεσσαλονίκη συγκεντρωση στην Καμάρα και πορεία προς το υπουργειο Μακεδονίας-Θρακης πραγματοποιούν στις 6 το απογευμα αδιοριστοι εκπαιδευτικοι.

Εν τω μεταξυ αρχιζει και παλι η διανο0μη συγγραματων στους φοιτητες μετα απο συμφωνια που επετευχθη μεταξυ των συγγραφεων και του υπουργειου Παιδειας.

ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ

Νεα συγκεντρωση διαμαρτυριας πολιτών κατα της ηλεκτρονικα ελεγχομενης σταυθμευσης, στις 6 το απογευμα εξω απο το Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας,οπου συνεχιζονται για δευτερη ημερα οι εργασιες του ετησιου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.

ΩΡΑΡΙΟ

Νεα σταση εργασιας αυριο των εμποροϋπαλληλων μετα τις 4 το απογευμα κατα της παρατασης του ωραριου λειτουργιας των πολυκαταστηματων το απογευμα του Σαββατου.

Παραλληλα θα γινουν συγκεντρωσεις διαμαρτυριας εξω απο καταστηματα που εφαρμοζουν το διευρυμενο ωραριο,σε Κολωνακι,Κηφισια και Γλυφαδα.

ΕΓΚΛΗΜΑ

Ενας παιδικός καυγάς εξελίχτηκε σε τραγωδία στην Κρήτη με θύμα μια 20 χρονη.

Ο 14χρονος Ιωάννης Κουτσουρούπης ,την ώρα του παιχνιδιου παρεξηγηθηκε με τον πεντάχρονο ανηψιό του Χαράλαμπου Τσαγκαράκη 30χρονων.

Ο Τσαγκαρακης κατελήφθη από αμόκ,πήρε ένα καλασνικωφ και έριξε περισσότερους απο 30 πυροβολισμούς με αποτελεσμα να σκοτωθεί Ειρήνη Κουτσουρούπη, και να τραυματιστεί στο γόνταο ο δεκατετραχρονος.

Ο Τσαγκαράκης εξαφανίστηκε και καταζητείται απο την αστυνομία.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 8 November 1996 - 10:13:36