Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-05

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 05/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟ


Ν.Δ.

Νεα συνεδριαση του Πολιτικου Συμβουλιου την ερχομενη την Πεμπτη το απογευμα αποφασισε ο Μιλτιαδης Εβερτ στην οποια θα κληθουν να συνετασχουν και οι κ. Μητσοτακης και Σουφλιας.

Στη σημερινη συνεδριαση του Πολιτικου Συμβουλιου που διηρκεσε δυο ωρες αποφασιστηκε το Συνεδριο να γινει το συντομοτερο δυνατον ισως και τον Μαιο και να συσταθει μια κοινα αποδεκτη Οργανωτικη Επιτροπη του Συνεδριου.

Εν τω μεταξυ 22 βουλευτες του κομματος απεστειλαν σημερα επιστολη προς του κ. Εβερτ, Σουφλια , Βαρβιτσιωτη, Κεφαλογιαννη Τσαλδαρη και τους τρεις πρωην πρωθυπουργους του κομματος απο τους οποιους ζητουν λυση κοινης αποδοχης πριν το Συνεδριο.

ΝΔ

Εντός των ημερών η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει σχέδιο νόμου για τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής γενικότερα ανακοίνωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο κύριος Εβερτ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τα προβλήματα που αντιμετωοπίζου νοι αγρότες εθνικό θέμα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Την τελική διαμόρφωση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης εξετάζουν σε μαραθώνια σύσκεψή τους από το πρωί πρωθυπουργός και οικονομικοί υπουργοί και υφυπουργοί.

Η οικονομικη πολιτικη θα αποτελεσει και το θεμα της συνεδριασης το απογευμα της Πολιτικής Γραμματείας του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ υπο τον πρωθυπουργο.

ΑΓΕΤ

Κυκλοφοριακα προβληματα στη βασιλης Σοφιας απο την Πορεια των εργαζομενων της ΑΓΕΤ Ηρακλης προς το Μεγαρο Μαξιμου

Οι απεργοι ζητουν συναντηση με τον υπουργο Γιαννο Παπαντωνιου με αιτημα να μην παραχωρησει η Εθνικη τραπεζαμέρος μετοχών της στην "Κονκρέτουμ" με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρία να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ΑΓΕΤ.

ΤΑΞΙ

Απεργουν σημερα οι οδηγοι ταξι που ζητουν την ελευθερη διέλευση στους λεωφορειοδρόμους.

Συγκεντρωση κατα της ηλεκτρονικα ελεγχόμενης στάθμευσης εχουν προγραμματισει στις 6 το απογευμα στο Κολωνακι πολιτες της Αθηνας ενω τριωρη σταση εργασιας την Παρασκευη εχουν εξαγγειλει οι εργαζόμενοι στους Δήμους και τις Κοινότητες.

Το θεμα θα απασχολησει σημερα νεα συσκεψη του δημου Αθηναιων .

Κλειστη απο το πρωι η γεφυρα του Σταυρου στην Αγ. Παρασκευη λογω εργων ασφαλτοστρωσης. Η κυκλοφορια των αυτοκινητων διεξαγεται κανονικα κατω απο τη γεφυρα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Το πολυτεχνειο αδυνατει απο μονο του να περιφρουρησει το ασυλο του Ιδρυματος κατα τον εορτασμο της επετειο του Πολυτεχνειου δηλωσε σημερα ο πρυτανης Νικος Μαρκατος και ζητησε την βοηθεια της πολιτειας.

Εν τω μεταξυ συναντηση με την Συγκλητο του Πολυτεχνειου ειχε ο Γερασιμος Αρσενης και το απογευμα θα συναντηθει με τους πανεπιστημιακους για το θεμα της επιμαχης τροπολογιας για την βαθμολογικη και μισθολογικη τους εξελιξη.

ΚΕΔΚΕ

Το ενδεχομενο να προχωρησουν σε δυναμικες κινητοποιησεις σε περιπτωση που η Κυβερνηση εμμενει στη θεση της για περικοπες πορων , εξεταζουν οι Δημαρχοι και οι κοινοταρχες.

Οπως δηλωσε ο Προεδρος της ΚΕΔΚΕ , δημαρχος Αθηναιων δημητρης Αβραμοπουλος πρεπει να υπαρξει διαλογος ωστε η τοπικη αυτοδιοικηση να διαδραματισει xρησιμο και επικοδομητικο ρολο.

ΗΠΑ

Περίπου 100 εκατομμύρια αμερικανοί ψηφοφόροι αναμένεται να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, του αντιπροέδρου, των 435 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων , των 34 νέων μελων της Γερουσίας και των κυβερνητών 11 πολιτειών.

Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον προηγείται στις προτιμήσεις των αμερικανών ψηφοφόρων με διαφορά απο 8 εως 18 εκατοστιαίες μονάδες του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, Μπομπ Ντόουλ.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 5 November 1996 - 8:52:39