Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-04

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 04/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΛΕΩΦΟΡΙΟΔΡΟΜΟΙ


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τρισήμισι ώρες η συνεδρίαση του Πολιτικου Συμβουλιου της Νεας Δημοκρατιας.

Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης σε συνεντευξη του εκτιμα οτι η κριση του κομματος μπορει να ειναι και θανασιμη ενω απορριπτει την προταση βουλευτων που μαζευουν υπογραφες για συναντηση των κορυφαιων στελεχων και προαναγγελει την αναληψη πρωτοβουλιας εκ μερους του.

Χθες ο κ. Μητσοτακης χαρακτηρισε ανακριβη και υποβολιμαια την πληροφορια που δημοσιευσε η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, οτι προκειται να παραιτειται για να διευκολυνει τις εξελιξεις.

Ο Θεοδωρος Κασσιμης σε συνεντευξη του στο ΕΘΝΟΣ υποστηριζει οτι ο μονος δρομος για τη Νεα Δημοκρατια ειναι η παραιτηση του κ. Εβερτ.

ΛΕΩΦΟΡΙΟΔΡΟΜΟΙ

Χωρις Ταξι αυριο απο τις πεντε το πρωϊ η πρωτευoυσα. Οι αυτοκινητιστες ταξι πραγματοποιουν 24ωρη προειδοποιητικη απεργια, απαιτωντας ελευθερη διελευση στους λεωφορειοδρους και διαμαρτυρομενοι για τους Ελεγκτες του ΟΑΣΑ , που απο σημερα καταγραφουν τους παραβατες.

Αλλα στην επικαιροτητα παραμενει και το θεμα της ηλεκτρονικα ελεγχομενης σταθμευσης καθως αυριο θα γινει και νεα συσκεψη των Συμβουλων του του Δημου αθηναιων.

Οι εργαζομενοι στους Δημους και τις Κοινοτητες, για τα παρκομετρα, εχουν εξαγγειλει τριωρη σταση εργασιας την Παρασκευη .

KΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με τους Ευρωβουλευτες του ΠΑΣΟΚ ειναι προγραμματισμενη αυτη την ωρα συναντηση του πρωθυπουργου, στο πλαισιο των επαφων του του με στελεχη της Κυβερνησης και του Κομματος για την πορεια του κυβερνητικου εργου.

Ο κ. Σημιτης στις 12 δεχθηκε τον Υπουργο Γεωργιας Στεφανο Τζουμακα.

Στις επτα το απογευμα ο πρωθυπουργος θα συναντηθει με τον Υπουργο και τον Υφυπουργο Εργασιας Μιλτιαδη Παπαιωαννου και Νικο Φαρμακη. Στις 8 το βραδυ θα δεχθει τον Υπουργο Μεταφορων Χαρη Καστανιδη.

Αυριο ο πρωθυπουργος θα συναντηθει με το οικονομικο επιτελειο οποτε και αναμενονται οι τελικες αποφασεις για τον προυπολογισμο.

Να υπενθυμισουμε οτι στις 7 του μηνος γινεται η πανελλαδικη διαμαρτυρια των συνταξιουχων. Το ΕΚΑ εκφραζοντας την αλληλεγγυη του καλεσε τα σωματεια και τους εργαζομενους να παρουν μαζικα μερος στη συγκεντρωση των συνταξιουχων την Πεμπτη το πρωι στην Κανιγγος .

ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚAΣ

Νεο μικτο συστημα βαθμολογικης εξελιξης των δημοσιων υπαλληλων με τη δημιουργια κλιμακας εξη αντι πεντε βαθμιδων προβλεπεται μεταξυ αλλων στην τελικη προταση της κυβερνησης για το νεο δημοσιουπαλληλικο κωδικα.

Βασει του νεου κωδικα, η αξιολογηση των υποψηφιων προκειμενου να προαχθούν θα γινεται με κριτηριο τις διοικητικες ικανοτητες του, τις πρωτοβουλιες που αναλαμβανει και τις δραστηριοτητες που επιδεικνυει στην υπηρεσια του.

Ακομη προτεινεται να αυξηθουν σε 25 απο 22 οι ημερες της κανονικης αδειας και σε 3 από 2 οι μήνες της αδειας εγκυμοσυνης καθώς και να θεσμοθετηθει αδεια άνευ αποδοχών δύο ετών .

Στην περιπτωση που καποιος εργαζομενος δεν παρει την κανονικη του αδεια, αυτη θα μεταφερεται στην επομενη χρονια και σε περιπτωση που δεν κανει χρηση και την ερχομενη χρονια θα αποζημιωνεται.

ΚΥΠΡΟΣ

Την εκτιμηση του οτι μετα τις αμερικανικες εκλογες θα ασκηθουν εντονοτερες πιεσεις προς την Ελλαδα ωστε να προχωρησει σε μεγαλυτερες υποχωρησεις στα εθνικα θεματα εξεφρασε ο αρχιεπισκοπος Ιακωβος σε ομιλια του στην Εταιρια Στρατηγικων Μελετων.

Ο κ. Ιακωβος ταχθηκε κατα της πολιτικης κατευνασμου που ακολουθησε η Ελλαδα στην περιπτωση των Ιμιων και τονισε πως τετοιες πολιτικες υπαγορευονται απο εκεινους που θεοποιουν την πολιτικη αυτη ως τη μονη μεθοδο επιλυσης των προβληματων.

Απαισιοδοξος για την αμερικανικη πρωτοβουλια που αναμενεται εμφανιστηκε και ο προεδρος της κυπριακης Βουλης Σπυρος Κυπριανου.

Κατα την συναντηση του με τον Αποστολο Κακλαμανη τονισε οτι εαν δεν ασκηθουν πιςεσεις στην Τουρκια δεν προκειται απο μονη της να σταματησει την επεκτατικη πολιτικη.

Στην Κυπρο βρισκεται για συνομιλιες με την κυπριακη κυβερνηση ο υφυπουργος Εξωτερικων Χρηστος Ροζακης.

ΣΧΟΛΕΙΑ - ΔΡΟΜΟΙ

Τα περισσοτερα τροχαια ατυχηματα με θυματα παιδια κατω των 14ων χρονων συμβαινουν εξω απο σχολεια ανεφερε στον ο προεδρος του Ινστιτουτου Χαραλαμπος Κουρης.

Συμφωνα με την ερευνα του ΙΝΚΑ στο 79% των σχολειων της Αθηνας δεν υπαρχει προσβαση απο πεζοδρομο, στο 48% δεν υπαρχει διαβαση πεζων ενω ακομη μεγαλύτερες είναι οι ελλείψεις στα σχολεια της περιφέρειας.

Ο Διευθυντής της τροχαίας Γιώργος Παπαδημητρόπουλος, επεσημανε ότι ο Κώδικας Οδικης κυκλοφορίας, προβλέπει τον θεσμό του "σχολικού τροχονόμου", ειτε απο ατομο του προσωπικου του σχολειου ειτε προσωπο που υποδυκνειουν οι συλλογοι γονεων και καθοδηγει η τροχαια. *Οι κατοικοι της Μανδρας σε συγκέντρωση την Τετάρτη, με αφορμή τον τραυματισμό της 11χρονης Σταυρούλας θα αποφασισουν δυναμικες κινητοποιησεις.

ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΠΡΟΣ

Αρχίζει σήμερα η προγραμματισμένη άσκηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας με την επωνυμία (Αποφασιστικότητα '96).

Αύριο θα αρχίσει η άσκηση Ταύρος. Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν οι δυνάμεις κατοχής, οι αεροναυτικές δυνάμεις και οι λεγόμενες "δυνάμεις ασφαλείας" του ψευδοκράτους. Στις ασκήσεις θα xρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 4 November 1996 - 9:11:30