Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 200996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 20/09/1996

TO BΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


ΤΙΤΛΟΙ

  • NEKΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
  • ΕΚΛΟΓΙΚΟ
  • ΠΑΠΑΔΕΛΛΗΣ
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Τραγικο δυστηχημα στο στρατοπεδο Ζαφειρακη στη Ναουσα.

Τρεις στρατιωτες εχασαν τη ζωη τους απο ηλεκτροπληξια κατα τη διαρκεια εργασιων στο στρατοπεδο.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

Πεφτει η αυλαια σημερα της προεκλογικης περιοδου με την κεντρικη συγκεντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Πεδιο του Αρεως.

Χθες ο κ. Σημιτης μιλησε σε Καλαματα και Πυργο και κατηγορησε την Νεα Δημοκρατια οτι επιλεγει την ενταση στην εξωτερικη πολιτικη, που οδηγει σε καταστασεις οδυνηρες και αδιεξοδες.

Ο Μιλτιαδης Εβερτ επισκεπτεται σημερα το Καστελλοριζο οπου ειχε συναντηση με τον δημαρχο και τον στρατιωτικο διοικητη. Ο κ. Εβερτ τονισε οτι οι ελληνοτουρκικες σχεσεις χειροτερευουν λογω της επιθετικοτητας της τουρκικης ηγεσιας.

Η Αλέκα Παπαρήγα επισκεφθηκε τα γραφεία του ΟΤΕ στην πλατεία Βικτωρίας οπου τονισε οτι η ανεργια θα αυξηθει και στους τρεις εργαζομενους θα βρισκει δουλεια μονο ο ενας. Η κ. Παπαρηγα το βράδυ θα μιλήσει στο Νέο Ηράκλειο.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος βρισκεται σημερα στον Πύργο Ηλείας, ενω ο Δημήτρης Τσοβόλας θα εσπισκεφθεί την Κώ, την Κάλυμνο και τη Λέρο.

Εν τω μεταξυ μηνυση κατεσε στην εισαγγελια Πειραια ο βουλευτης του ΣΥΝ Παναγιωτης Λαφαζανης με την οποια ζητα να ερευνηθει το ποσο των εκλογικων δαπανων των βουλευτων του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δ.

Η μετακινηση των ετεροδημοτων τωρα, εχει ηδη αρχισει με ολα τα μεταφορικα μεσα.

Η Τροχαια βρισκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ετσι απο τη μια το μεσημερι σημερα εως τις 10 το βραδυ στην εθνικη Αθηνων Κορινθου θα παραχωρηθει μια επιπλεον λωριδα κυκλοφοριας ενω στην εθνικη Αθηνων Λαμιας θα γινονται κυκλοφοριακες παρεμβασεις .

Τα ιδια μετρα θα ισχυσουν απο τις εξι το πρωι αυριο εως τις 4 το απογευμα , απο τις δυο το μεσημερι της Κυριακης εως τις 11 το βραδυ καθως και τη Δευτερα εως το μεσημερι.

Αναστελλεται επισης, με υπουργικη αποφαση, η λειτουργια ολων των σταθμων διοδίων της χωρας, απο τις 6 αυριο το πρωι εως και τις 6 το πρωι της Τριτης.

Τη Δευτερα θα μεινουν κλειστα τα σχολεια σε ολη την χωρα.

Τα νυχτερινα κεντρα θα λειτουργησουν για πρωτη φορα κανονικα την παραμονη και το βραδυ των εκλογων καί δεν θα υπάρξει απαγορευση κυκλοφοριας των αυτοκινητων.

Εν τω μεταξυ, σήμερα ληγει η προθεσμια για την υποβολή αιτησεων εκδοσης νέου εκλογικου βιβλιαρίου, απο όσους το έχουν χασει. Οι ενδιαφερομενοι πρεπει να απευθυνθούν στο οικείο Πρωτοδικείο, ενώ, φύλλα θα προστίθενται στα βιβλιάρια μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

Οι νέοι εκλογείς που έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 31 Μαρτίου μπορούν να παραλάβουν τα βιβλιάριά τους από τους δήμους και τις κοινότητες επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα.

ΠΑΠΑΔΕΛΛΗΣ

Θεαματικη βελτιωση παρουσίασε το τελευταιο 14-ωρο η κλινική εικονα του υφυπουργού Παιδείας Φραγκλινου Παπαδελλη, συμφωνα με το σημερινό ιατρικο ανακοινωθέν.

Χθες το μεσημερι σταματατησε η ιατρική υποστηριξη και το απογευμα αποσωληνωθηκε. Από τοτε αναπνεει κανονικά και οι άλλες ζωτικές λειτουργίες ειναι φυσιολογικές .

Ο κυριος Παπαδελλης κινει συμμετοχικά και τα 4 ακρα, εχει επαφη με το περιβαλλον και εκτελεί εντολες.

EΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ικανοποιηση σε Αθηνα και Λευκωσια για το διπλο ψηφισμα -καταπελτη για τη Τουρκια που ενεκρινε χθες η συντριπτικη πλειοψηφια του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου

Το Ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμου Σολωμού και ζητησε να παγώσει η διαδικασια της τελωνειακης συνδεσης και η χρηματοδοτηση της Τουρκιας, οσο συνεχιζει τις προκλησεις εναντιον της Ελλαδας και της Κυπρου προβαλλοντας εδαφικες απαιτησεις στο Αιγαιο.

Για προκατειλημενη αποφαση προκατειλημενων ανθρωπων εκανε λογο η υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ.

Αντίθετα, στην Αθήνα κυβέρνηση και αντιπολιτευση εξεφρασαν την ικανοποίησή τους. Ο υπουργός Τυπου Δημήτρης Κώνστας χαρακτηρισε τα ψηφισματα του Ευρωκοινοβουλίου σταθμό στην εξέλιξη των σχέσεων Ευρωπαϊκης Ενωσης-Τουρκίας.

KYΠΡΙΑΚΟ

Ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, δήλωσε ότι τα καταδικαστικά ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τουρκία, αποτελούν το πρώτο βήμα άσκησης πίεσης επί της Τουρκίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συνεχισθεί , γιατί μόνο έτσι, είπε, θα πεισθεί να προσέλθει σε διάλογο , ύστερα από την εξεύρεση κοινού εδάφους.

Εν τω μεταξυ, η οικογένεια του Σολωμού Σολωμού σε μιά άκρως συγκινητική ενέργεια της πρόσφερε για την άμυνα της Κύπρου τριάντα χιλιάδες λίρες, το ποσό δηλαδη που της απέστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ.

Οι δυναμεις ασφαλειας στην Κυπρο τεθηκαν σε επιφυλακη όταν τουρκικό αρματαγωγό κατέπλευσε στο λιμάνι της Αμμοχώστου.

Το σκάφος μετέφερε στρατιωτικά οχήματα γιά τον κατοχικό στρατό και ανταλλακτικα οπλικών συστημάτων.

Οι εκπρόσωποι των Βρετανικών Βάσεων και της Υπατης Αρμοστείας στη Λευκωσία διέψευσαν κατηγορηματικά ότι Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πύρ εναντίον ελικοπτέρου των Βάσεων.

Ωστοσο επιβεβαίωσαν, ότι χθές τα ξημερώματα στην περιοχή του Αγίου Κενδέα ρίχθηκαν πυροβολισμοί από την πλευρά των κατεχομένων και ότι αμεσως μετα στην περιοχή πέταξε ελικότερο των βάσεων.

ΝIKOΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Σκληρη συγκρουση μεταξυ του Νικου Παπανδρεου και της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου λιγες ημερες μετα τη δημοσιοποιηση της διαθηκης του ιδρυτη του ΠΑΣΟΚ .

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Γιουροπίαν, ο γιος του Ανδρεα Παπανδρεου κατηγορει την συζυγο του πατερα του ότι κατέστρεψε την πολιτική σταδιοδρομία του και προκάλεσε τον βιολογικό αφανισμό του.

Για εμπόρους αγνωμοσύνης, αμνημωνες και ασεβεις εκανε λογο σε γραπτη της δηλωση η Δημητρα Παπανδρεου

AΠΑΓΩΓΗ

Προφυλακιστηκαν για συμμετοχη στην απαγωγη του 22χρονου φοιτητη Διαμαντη Τσαμπάζη , οι Ηρακλης Πυρρος και Αλμπερ Τάνε, οδηγοι του λεωφορειου οι οποιοι μετεφεραν τα λυτρα στους απαγωγεις στην Κορυτσα.

Απολογουμενοι στον ανακριτη Θεσσαλονικης υποστηριξαν οτι δε γνωριζαν τι περιειχε η τσαντα που τους εδωσε ο πατερας του νεαρου, γνωστος μεγαλο-εργολαβος της πολης .

Οι Αρχες αναζητουν τον Αλβανο στον οποιο οι Πυρρος και Τάνε παρεδωσαν την τσαντα.

ΔΙΕΘΝΗ

Αντίθετος σε μια νέα στρατιωτική επιχείρηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Ιράκ είναι ο τούρκος ισλαμιστής πρωθυπουργός, Νετζμετίν Ερμπακάν, εκτιμώντας ότι μια τέτοια επίθεση μπορεί " να οξύνει την κατάσταση" στην περιοχή, όπως γράφουν σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες.

Στο μεταξύ, αντιφατικές είναι οι εκτιμήσεις στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης για το κατά πόσον είναι επιτυχής η πολιτική της Ουάσινγκτον στο Ιράκ.

Ο μουσουλμάνος ηγέτης Αλία Ιζετμπέκοβιτς τονισε οτι δεν θα ιδρυσει σε καμμία περιπτωση ισλαμικό κράτος στην Βοσνία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ, δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Βρετανίας να αναστείλει την προγραμματισμένη σφαγή βοοειδών που κινδυνεύουν να προσβληθούν από την ασθένεια των τρελλών αγελάδων, δεν έχει επηρεάσει την απόψη των υπόλοιπων ευρωπαίων εταίρων για το θέμα.

Τέσσερις βορειοκορεάτες πράκτορες βρεθηκαν νεκροί σήμερα από τις νοτιοκορεατικές δυνάμεις ασφαλείας, που κυνηγούν να συλλάβουν εναν ακόμα συντροφό τους.

Ο πρεσβευτής της Βουλγαρίας στον ΟΗΕ Σλάβι Πασόβσκι, αποφάσισε να προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία της κυβέρνησής του, τονίζοντας ότι η τελευταία επεμβαίνει στο έργο του και τον εμποδίζει να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 20 September 1996 - 8:24:15