Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 210896

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 21/08/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • EKΛΟΓΕΣ
  • ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • ΓΚΡΟΖΝΙ
  • ΕΒΕΡΤ


ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε εκλογες με συνοπτικες διαδικασιες την Κυριακή, 22 Σεπτεμβριου, προχωρει η κυβερνηση.

Την προωρη προσφυγη στις καλπες επιβεβαιωσε μιλωντας στον ΑΝΤΕNΝΑ ο προεδρος της ΓΣΕΕ και μελος του Εκτελεστικου γραφειου του ΠΑΣΟΚ Χρηστος Πρωτοπαπας, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας από τα Δωδεκάνησα όπου περιοδεύει επιβεβαίωσε και την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είδηση που πρώτος μετέδωσε χτες ο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη σειρά συναντήσεις με στελέχη του Κόμματος. Ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας.

Αύριο το μεσημερι θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ και το απογευμα το υπουργικο Συμβουλιο.

Στη συνεχεια, το βραδυ της Πεμπτης η το πρωι της Παρασκευης, ο Πρωθυπουργος θα ενημερωσει τον προεδρο της Δημοκρατιας και θα ανακοινωσει επισημως τη τελικη αποφαση.

Το μεσημερι της Παρασκευης θα πραγματοποιηθει κοινή συνεδριαση της Κοινοβουλευτικης ομαδας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠAΣΟΚ.

Η εσπευσμένη προσφυγη στις καλπες, παρα τις μεχρι πρότινος δεσμευσεις του Πρωθυπουργου και της κυβερνησης και ιδιως η πιθανη επικληση εθνικου θεματος προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Περιμενουμε να αιτιολογήσει για ποιό λόγο θέλει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές, δηλωσε χθες ο Μ. Εβερτ, ενω ο Κωνσταντινος Μητσοτακης απο τα Χανια κατηγορησε τον Πρωθυπουργο οτι καθιστα το μεγαλο εθνικο θεμα της Κυπρου αντικειμενο εσωτερικης καταναλωσης.

Ψευδη χαρακτηρισε την επικληση εθνικου θεματος ο Αντωνης Σαμαρας, ενω η Αλεκα Παπαρηγα εκανε λογο για προσπαθεια υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου" και ο Νικος Κωνσταντοπουλος για πρόωρη αυτογελοιοποίηση του λεγόμενου εκσυγχρονισμού, και του ιδιου του πρωθυπουργου.

Εν όψει των εκλογών ο πρόεδρος της Βουλής εφερε επσευσμένα προς ψήφιση στο κοινοβουίο τη σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρομου Σταυρού Ελευσίνας.

Ερωτηθείς από τον βουλευτή της νέας Δημοκρατίας κύριο Παυλίδη ο κύριος Κακλαμάνης είπε ότι δεν ξέρει επίσημα αν θα γίνουν εκολογές αλλά είναι υποχρεωμένος λόγω της σπουδαιαότητας της σύμβασης να φέρει προς ψήφιση , υπό το ενδεχομενο των εκλογών.

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Χρειάζονται καθαρές λύσεις για τη χώρα δήλωσε η υπουργός Αναπτυξης Βασω Παπανδρεου τασσόμενη ουσιαστικά υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Η κυρια Παπανδρεου εξηγγειλε μειωση κατα 7% στα τιμολογια της ΔΕΗ για τις μικρομεσαίεες επιχειρησεις από 1η Σεπτεμβριου.

ΓΚΡΟΖΝΙ

Δραματικές οι εξελιξεις στην Τσετσενια, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να σφυροκοπούν με βαρέα όπλα τις θέσεις των αυτονομιστών ανταρτών στο Γκρόζνι και ήδη σε αρκετά σημεία της πόλης έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ιτάρ Τας.

Ο στρατηγός Αλεξάντερ Λέμπεντ αναχωρει για την Τσετσενία, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσει την αιματοχυσία.

ΕΒΕΡΤ

Τις οικογενειες των δυο Ελληνοκυπριων που δολοφονηθηκαν από τις δυναμεις κατοχής στην Κυπρο, επισκεφθηκε σημερα ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατίας Μιλτιαδης Εβερτ.

ΠΕΙΡΑΙΚΗ

Αποκλεισμένη, από νωρίς το πρωί, ειναι η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Πατρών εξω από την Πατρα, από εργαζομένους της Πειραικής Πατραικής που ζητούν την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Οι επιβατες των τρενων -απο και προς την Πατρα- μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία και συνεχιζουν το ταξιδι τους με το τρενο, από αλλο σημειο.

BENZINH

Αυξανεται από τα μεσανυχτα κατα 0, 90 δρχ το λιτρο η τιμή πωλησης της βενζινης και κατά 1, 70 δρχ το λιτρο των ντηζελ, συμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχειρησης Πετρελαίου.

Αυτό οφειλεται στην αυξηση των διεθνών τιμών της βενζινης και του ντηζελ και στην άνοδο της ισοτιμίας του δολαριου εναντι της δραχμής.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 21 August 1996 - 10:32:07