Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 190896

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 19/08/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΣΗΜΙΤΗΣ / ΕΚΛΟΓΕΣ
  • ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • ΚΑΛΥΜΝΟΣ
  • ΓΕΕΘΑ


ΣΗΜΙΤΗΣ / ΕΚΛΟΓΕΣ

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ανατέλει ήδη στο ορίζοντα της χώρας καθώς όλες οι ενδείξεις δειχνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη αποφασίσει την πρόωρη προσφυγή στις καλπες. Το ενδεχόμενο άφησε ανοικτό σήμερα ο κύριος Ρέππας

Με τους δημοσιογράφους να επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν το χαμόγελο του κυρίου Σημίτη την μόνη του απάντηση στην ερώτηση αν θα εξαγγειλει πρόωρες εκλογες, ο πρωθυπουργός αποχωρησε σήμερα αοπό το προεδρικό μεαρο αφού προηγουμένως ενημέρωσε τον πρόεδρο Κωστή Στεφανόπουλο για τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην ελληνοτουρκική κρίση

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας προς επίρρωση των ενδείξεων που δείχνουν πρόωωρες εκλογές άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανοιχτό

O πρωθυπουργός έχει στα χερια του, τις εισηγήσεις όλων των οικονομικών υπουργών , του Κωστα Σκανδαλιδη αλλα και στενών συνεργατων του που ζητούν εκλογές.

Το όλο θεμα αναμενεται να συζητηθει και στην αυριανη συναντηση του Πρωθυπουργου με το γραμματεα του ΠΑΣΟΚ Κωστα Σκανδαλιδη και στις συνεδριασεις της κυβερνητικης επιτροπης μεθαυριο και καθώς του Εκτελεστικου γραφειου του ΠΑΣΟΚ κόμματος την Πεμπτη.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ρεσιτάλ απροσχηματιστου ψεύδους έδωσε χτες σε συνέντευξή του στο ΒΒC ο Ραούφ Ντενκτας αναφερόμενος στη δολοφονίας του Σολωμού

Ο κυριος Κληριδης και ο υπουργος Αμυνας Γερασιμος Αρσενης επανέλαβαν χτες τη παγια θεση Ελλαδας και Κυπρου να υπερασπισουν απο κοινου αν χρειασθει τα εθνικα δικαιωματα και τον ενιαιο αμυντικο τους χωρο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ μετά τις αποφασεις του Εθνικού Συμβουλίου της Κυπρου, στη συνεδριαση του οποιου συμμετειχε και ο ελληνας πρωθυπουργος, έκρινε θετική την απόφαση Ελλαδα και Κυπρος να απευθυνθουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το Συμβουλιο της Ευρώπης και τον ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς που σήμερα έγινε δεκτός από τον πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε εθνική συνδιάσκεψη για το Κυπριακό με τη συμμετοχή και των κομμάτων της Κύπτου, ενώ καταλόγισε ευθύνες σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το ότι δεν έχει διεξαχθεί συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Τη χαραξη εθνικης στρατηγικης ζητησε ο Νικος Κωνσταντοπουλος και επανελαβε την προταση του ΣΥΝ για συγκληση του Συμβουλιου των Πολιτικων Αρχηγων.

Αύριο το Εθνικό συμβούλιο της Κύπρου θα συνεδριάσει εκ νέου για να καθορίσει τησ τάση του έναντι της προτάσεως του γενικούγραμματέα των Ηνωμένων εθνών για συνάντηση του προέδρου της Κύπρου με τον Ραούφ Ντενκτάς προς εκτόνωση της έντασης.

KΑΛΥΜΝΟΣ

Υπο καταληψη βρισκονται απο το πρωί το δημαρχείο και το επαρχείο Καλύμνου απο τους ψαράδες τού νησιού που αντιδρούν στην απόφαση τού υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Δρυ, να μειωθεί το αφορολόγητο πετρέλαιο για τα σκάφη τής παράκτιας αλιείας.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Μιλτιάδης Εβερτ, ζητεί τη θέσπιση κινήτρων στη γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, ωστε να κρατηθει ο ελληνισμός στις ακριτικες περιοχες καί τα νησιά μας

Τη συμπαρασταση του στις κινητοποιήσεις των ψαραδων εξεφρασε ο Προεδρος του ΔΙΚΚΗ Δημητρης Τσοβολας.

ΓΕΕΘΑ

Τη δημιουργία μιας ισχυρης δυναμης αποτροπής και αποκρουσης τουρκικων επιθετικών ενεργειων, προτεινει το ΓΕΕΘΑ προς το ΚΥΣΕΑ,

Οπως επισημαινεται στη εισηγηση αυτό καθισταται αναγκαιο καθως η υπεροχή των τουρκικών δυναμεων σε όλους τους κλαδους διαρκως θα αυξανεται τουλαχιστον εως το 2004, οποτε ολοκληρωνεται η πρωτη φαση εκσυγχρονισμού των τουρκικων δυναμεων.

Γι' αυτό το σκοπό το ΓΕΕΘΑ προτεινει την αμεση προμηθεια οπλικών συστηματων υψους τριων τρισσεκατομμυριων δραχμων σε όλους τους κλαδους.

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ

Την αυξηση του αριθμου των εισακτεων στα Ανώτατα και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από το `97, τουλαχιστον κατα 20 με 30% προανηγγειλε ο γενικος γραμματεας του υπουργειου Παιδειας Γιαννης Πανάρετος.

ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ

Πρωτη μερα της εφαρμογής των ηλεκτρονικων παρκομετρων του Δημου σημερα στο Κολωνακι, Εξαρχεια και Κυψελη.

Το πρόστιμο για τους παραβατες ειναι 10 χιλιάδες δραχμες.

Το νέο σύστημα στάθμευσης θα ισχύει από Δευτέρα εως Παρασκευή, απο τις επτά-μιση το πρωι εως τις εννιά-μιση το βραδυ και το Σαββατο απο τις επτά-μιση το πρωι εως τις τέσσερις το απογευμα.

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος με προορισμό τη Μάλτα συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες, μόλις ένα χιλιόμετρο από το αεροδρόμιο του Βελιγραδιου από το οποίο απογειώθηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τα 12 άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διέψευσε σήμερα πως ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν πρόκειται να μεταβεί στην Ελβετία για να υποβληθεί σε διπλό μπαϊ πάς, όπως έγραψε το αμερικανικό περιοδικό Τάιμ.

Στην Τσετσενία, αλλά και στη Μόσχα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ των αυτονομιστών ανταρτών και των Ρώσων στρατιωτών.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση των απαγωγών μικρών κοριτσιών στο Βέλγιο. Ο κύριος ύποπτος Μαρκ Ντιτρού αλλά και η σύζυγός του είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για παιδοφιλία. Ο Ντιτρού μάλιστα αποφυλακίστηκε στα τρία χρόνια λόγω καλής συμπεριφοράς.

Oi δυνάμεις του ΝΑΤΟ ανατίναξαν σήμερα το πρωί την πρώτη παρτίδα των εκατοντάδων τόνων πυρομαχικών που κατέσχεσαν από τους βοσνιοσέρβους στις αρχές Αυγούστου κοντά στο Σόκολατς, στο πλαίσιο της "Επιχείρησης Ηφαίστειο".

Πυροβολισμοί ερίφθησαν νωρίτερα σήμερα κατά του Προεδρικού Μεγάρου και των κεντρικών γραφείων της Αστυνομίας στην Αϊτινή πρωτεύουσα Πορτ ο πρενς, χωρις όμως να σημειωθούν τραυματισμοί.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 19 August 1996 - 9:03:48