Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 130896

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 13/08/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • KYΠΡΟΣ
  • ΤΣΙΛΕΡ
  • ΕΓΚΛΗΜΑ


ΚΥΠΡΟΣ

Αγνωστο παραμενει ποτε θα γινει τελικα η κηδεια του 24 χρονου ελληνοκυπριου Τασου Ισαάκ που πεσε θυμα της τουρκικης βαρβαροητας κατα τη διαρκια των επεισοδιων στη νεκρη ζωνη της Κυπρου. Το πρωι υπηρξε και νεα αναβολη της κηδειας καθως ο ιατροδικαστης ζητησε να διενεργησει αυτοψια στο χωρο της δολοφονιας η οποια δεν εχει ολοκληρωθει ακομη. Ωστοσο ολοι εκτιμουν οτι η αναβολη συνδεεται και με την προσπαθεια των κυπριακων αρχων να εκτονωθει η ενταση ωστε να αποφευχθουν νεα επεισοδια. Στην Αθηνα παντως το απογευμα Ελληνες Κυπριοι και Κουρδοι θα πραγματοποιησουν πορεια προς την τουρκικη πρεσβεια και τα γραφεια του ΟΗΕ σε ενδειξη διαμαρτυριας για την δολοφονικη επιδρομη των Αττιλων και την απαθη σταση των ανδρων του Οργανισμου Ηνωμενων Εθνων. Η εκπροσωπος του Οργανισμου επερριψε ευθυνες στην ελληνοκυπριακη πλευρα και ειδικοτερα στην κυπρικαη αστυνομια και επιχειρωντας να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα τονισε οτι εργο των ανδρων του ΟΗΕ δεν ειναι τα περιφρουρουν διαδηλωσεις.

Η Ουασιγκτον απο την πλευρα της απεφυγε να αποδωσει ευθυνες και ζητησε την εναρξη ελληνο-τουρκικών ειρηνευτικών συνομιλιών για να τερματιστεί η διαίρεση τής Μεγαλονησου. Ο εκπροσωπος του Στειτ Ντιπαρτμεντ χαρακτήρισε παντως ωμή εξόντωση τη δολοφονία τού 24- χρονου Ελληνο-κύπριου.

Ο επιτετραμενος της Κυπρου στον Οργανισμο κατηγγειλε στον προεδρο του συμβουλιου ασφαλειας τη δολοφονια του Τασου Ισαακ και ζητησε να ενημερωθουν τα μελη του Συμβουλιου.

Αντιδρασεις παντως εξακολουθουν να προκαλουν οι χειρισμοι της Κυπριακης Κυβερνησης στην υποθεση. Ο πρωην προεδρος της Κυπροου Γιωργος Βασιλειου επεκρινε του κυβερνητικου χειρισμους τονιζοντας οτι πρεπει να αποτελεσουν παραδειγμα προς αποφυγη.

ΤΣΙΛΕΡ

Η υπουργός Εξωτερικών Τασνού Τσιλέρ χαρακτηρισε τα επεισόδια στην Κυπρο πρόκληση από ελληνο-κυπριακής πλευράς.

Σύμφωνα μέ το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, η κ.Τσιλέρ δήλωσε ότι η Αγκυρα λυπάται για τις συνέπειες, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψει οποιαδήποτε τετελεσμένα γεγονότα όπως τα εν λόγω επεισόδια.

Τουρκοκυπριακές εφημερίδες πάντως παραδέχονται οτι μέλη τής ακροδεξιάς τουρκικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, που πήραν μερος στα επεισόδια, πυροβολούσαν με κυνηγετικά οπλα τούς Ελληνοκύπριους. Αναφερουν επισης ότι ο 24χρονος Ισάακ δεχθηκε θανατηφόρα χτυπήματα με πέτρες και ρόπαλα.

ΕΓΚΛΗΜΑ

Θύμα αγριας δολοφονίας επεσε στη Θεσσαλονίκη ο Παύλος Πανάγος 32 ετών υπάλληλος διαφημιστικής εταιρίας .

Το πτώμα του Πανάγου είχε δεχτεί 15 χτυπήματα απo μαχαίρι που βρέθηκε καρφωμένο στο λαιμό του θύματος. Γκαρσονιέρα, οδος Ρακτιβάν 12, βρέθηκε νεκρός από το θείο του. Ανακρίσεις από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Σαμουήλ Ντούκου Τζαου βρέθηκαν και κηλίδες αίματος που μάλλον ανήκουν στον δράστη.

ΕΞΟΔΟ

Σε επιφυλακη από αύριο η τροχαία για την εξοδο και των εναπομείναντων εκδρομέων της πρωτεύουσας.

Από τις 4 το απόγευμα εώς τις 10 το βράδυ στη Αθηνών-Κορίνθου θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας προς Kόρινθο από το 10ο έως το 27ο χιλιόμετρο.

Αναλογες παρεμβάσεις θα γινουν και στη νέα εθνική Αθηνών Λαμίας στους κόμβους Κρυονερίου Βαρυμπόμπης και Νέας Κηφισίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Με εκτακτες πτησεις και δρομολογηση μεγαλυτερων αεροπλανων αντιμετωπιζει η Ολυμπιακη την αυξημενη επιβατικη κινηση του Δεκαπενταυγουστου. Ηδη οπως ανακοινωσε η εταιρεια εχουν προγραμματισθει 5 εκτακτα δρομολογια προς Σαντορινη Κω Σαμο Παρο και Χιο ενω μεγαλυτερα αεροσκαφη θα πραγματοποιησουν τα δρομολογια προς Συρο Ναξο Μυτιληνη Κω Ροδο Χανια Μυκονο.

Επισης αν κριθει αναγκαιο αναλογες ρυθμισεις θα γινουν και στις 17 και 18 Αυγουστου ημερες επιστροφης.

ΤΕΛΗ

Νεα αυξηση των τελων κυκλοφοριας των αυτοκινητων και μοτοσυκλετων αναμενεται απο 1ης Ιανουαριου και συμφωνα με σημερινα δημοσιευματα θα κυμαινεται από 25 έως 33 %.

Με αφρομη τις πληροφοριες για τις αυξησεις η ΝΔ εξαπελυσε οξυτατη κριτικη στην οικονομικη πολιτικη της κυβερηνησης.

Ο εκπροσωπος τυπου του Κομματος επισημαινει οτι η σταση της κυβερνησης που συνεπαγεται οικονομικη αφαιμαξη των πολιτων αποτελει ενα ακομη δειγμα της πολιτικης αφερεγγυοτητας και αναξιοπιστιας της.

Σημειωνει επισης οτι αποτελει ακομη μια πειστικη εξηγηση του γιατι οι οικονομικοι υπουργοι ζητουν πανικοβλητοι οπως χαρακτηριστικα αναφερεται στην ανακοινωσητη διεξαγωγη προωρων εκλογων πραγμα που συμβαινει για πρωτη φορα στα πολιτικα χρονικα.

ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Ματαιώθηκε με πρωτοβουλία τής ελληνικής κυβέρνησης η συνάντηση τών υπουργών Εξωτερκών Ελλάδας και Σκοπίων στη Νέα Υόρκη.

Αιτια οι δηλωσεις του κυριου Φριτσκοφσκι, που χαρακτήρισε γελοία και άνευ διαπραγμάτευσης την ελληνική απαίτηση για αλλαγή τού ονόματος Μακεδονία.

Υποκριτική αντιδραση της κυβερνησης ή ένα άλλο τεχνασμα για τις προεκλογικές της αναγκες χαρακτηριζει την αποφαση ο προεδρος της Πολιτικής ανοιξης Αντωνης Σαμαρας, ο οποιος καλει τον Πρωθυπουργό να δηλωσει ρητα ότι η Ελλαδα δε θα δεχτεί καμιά υποχωρηση στο ονομα.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στο αστυνομικό τμημα Πατμου μεταφερθηκαν και ανακρινονται οι 19 λαθρομεταναστες, 11 ανδρες, 3 γυναικες και 4 παιδιά, που συνεληφθησαν το πρωί στο Αγαθονησι.

Λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν και στη βραχονησίδα Κατσαγάνη.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Σε ολα τα ταμεία ακομη και στα αυτόνομα ή αυτοδιοικούμενα θα εφαρμοζεται στο εξης η λίστα φαρμάκων, όπως προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργειου Εργασίας που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Η λίστα των φαρμάκων θα αποφασίζεται από τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας και θα αναθεωρείται κάθε χρόνο.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Ενορκη προανακριση διαταχθηκε για το θανατο του στρατιωτη Πεζικού Χρηστου Κωστοπουλου 20 ετων, κατοικο Λυκοβρυσης Αττικής που πεθανε χθες το βραδυ σε μοναδα στο Σουφλί.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Συστηματική παρακολούθηση τής φορολογικής συμπεριφοράς κάθε φορολογούμενου επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών με τη δημιουργία Διεύθυνσης Μητρώου.

Στη Διεύθυνση αυτή θα υπάρχει φάκελος για κάθε οικονομικά ενεργό πολίτη ή επιχείρηση προκειμένου το υπουργείο να ελέγχει ανά πάσα στιγμή τις δραστηριότητές τους.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ

Ανάκληση τής άδειας λειτουργίας δύο ασφαλιστικών εταιρειών αναμένεται να ανακοινωσει το υπουργειο Αναπτυξης την ερχόμενη εβδομάδα.

Στις εταιρείες είχε δοθεί παράταση για να διευθετησουν τα οικονομικα τους προβλήματα.

ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος τού τέως εισαγγελέα τού Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Σιούλα, για την υποθεση των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ, κατέθεσε στο αστυνομικο τμήμα Χολαργού ο πληρεξουσιος δικηγόρος του πρώην προϊσταμένου τής Εισαγγελίας Εφετών, Χριστόφορος Τζανακάκης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα τής εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, ο κ. Τζανακάκης, στην πολυσελιδη μήνυσή του, εξαπολύει δριμύ κατηγορώ και κατά τής προηγούμενης ηγεσίας τού Αρείου Πάγου για παρεμβάσεις στην υπόθεση των ψηφιακών.

Κάνει, επίσης, λόγο για παρατυπίες τού εισαγγελέα Εφετών, Γιώργου Ζορμπά και κατονομαζει για ανεπίτρεπτη πολιτική παρέμβαση τον επίτιμο πρόεδρο τής Ν.Δ. , Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

ΜΠΑΡ

Μόνο μετα απο συμφωνία με τους ενοικους θα λειτουργούν στο εξης τα κέντρα ψυχαγωγίας σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, οπως προκύπτει από σχετική αποφαση τού Αρείου Πάγου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από προσφυγή ενοίκων πολυκατοικίας, βάζει λουκέτο σε καφέ - αναψυκτήριο που λειτουργούσε από το '91 σε ισόγειο διαμέρισμα τής οδού Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη.

ΚΑΡΟΛΟΣ

Στις παραλιες της Μανης βρισκεται σημερα ο διαδοχος του βρετανικού Θρονου Πριγκιπας Καρολος, ο οποιος απολαμβανει τις διακοπες του στην Ελλαδα.

Ο πριγκιπας Καρολος φιλοξενειται στη θαλαμηγό ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του εφοπλιστη Γιαννη Λατση.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στο λαικο νοσοκομείο διακομισθηκε ο Γεωργιος Παπαδοπουλος ο οποιος νοσηλευοντας από προχθες στην εντατικη μοναδα του Τζανειου Νοσοκομειου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

Μαινονται και παλι οι μαχες στο Γκροζνυ της Τσετσενιας ενω οι ηγετες και των δυο πλευρων επιζητουν να βρουν τροπο και τοπο συναντησης για να συζητησουν μια εκεχειρια.

Το κτιριο της Ομοσπονδιακης Υπηρεσια ασφαλειας παραμενει στα χερια των Ρωσικων δυναμεων, οι οποιες ενισχυθησαν στη διαρκεια της νυχτας με στρατο και τεθωρακισμενα.

Δυο Αλβανοι αστυνομικοι σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στα Τίρανα σε επίθεση αγνώστων με αυτόματα όπλα.

Οι δυο αστυνομικοι - που ηταν αδελφια - περιπολούσαν σε συνοικία στα περίχωρα των Τιράνων, όταν δέχθηκαν τα πυρά αυτομάτων όπλων γύρω στις στις 11 ώρα Ελλάδος.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση -μεσα σε ενα μηνα- εναντίον αστυνομικών στα Τιρανα.

Αλλον εναν Αλγερινο δημοσιογράφο - που εργαζοταν στο κρατικο ραδιοφωνο- και τον αστυνομικο αδελφο του σκοτωσαν χθες αγνωστοι ενοπλοι σε προαστειο της πρωτευουσας Αλγεριου γαζωνοντας με σφαιρες το αυτοκινητο τους. Ο τρίτος αδελφός που βρισκόταν επίσης στο αυτοκίνητο τραυματίσθηκε σοβαρά.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 13 August 1996 - 9:27:17