Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 020896

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 02/08/1996


ΑΤΛΑΝΤΑ

Στην Ατλαντα,ενα μεγαλο παγκοσμιο ρεκορ εγινε απο τον αμερικανο αθλητη Μάικλ Τζόνσον στα 200 μετρα με 19.32.Ειναι ο πρωτος αθλητης που πηρε σε Ολυμπιαδα το χρυσο και στα 200 και στα 400.

Απο πλευρας ελληνικου ενδιαφεροντος τωρα: τρεις αθλητριες μας περασαν χθες στους τελικους. Η Νικη Μπακογιαννη θα αγωνιστει ξημερωματα Κυριακης στο υψος ενω η η Νικη Ξάνθου και Βουλα Πατουλιδου θα αγωνιστουν στους τελικους του μηκους ξημερωματα Σαββατου.

Ξημερωματα Σαββατου θα αγωνιστει και η Εθνικη μας Μπασκετ κοντρα στη Βραζιλια διεκδικωντας την Πεμπτη θεση.

Σημερα στη Σκυταλοδρομια 4 επι 100 θα αγωνιστουν οι Γενοβελης ,Παπαδιάς, Τερζιάν και Αλεξοπουλος. Ακομη σημερα στα προκριματικα του ακοντισμού συμμετεχουν οι Γκατσιούδης και Πολυμέρου, ενω στην Ελευθερα παλη συνεχιζει ο Μπουρντουλης.

Πολυ καλα εχουν παει στα δυο πρωτα αγωνισματα και οι αθλητριες μας στη Ρυθμικη και συνεχιζουν σημερα με τα υπολοιπα οργανα.

Η Μαρια Παγκάλου ειναι 11η ενω η Ευαγγελια Σωτηρίου 33η.

Εντωμεταξυ επιπροσθετη χορηγια απο τον ΟΤΕ θα λαβει η Αρση Βαρων. Το ΔΣ του οργανισμου αποφασισε να δωσει εκτος των 90 εκατομμυριων αλλα 80 εκτατομμυρια μετα τις εξαιρετικες επιτυχιες στης Εθνικης Ομαδας στην Ατλαντα.

ΣΚΟΠΙΑ

Επιστολη προς το Συμβουλιο ΣΑσφαλειας και τους διεθνεις οργανισμους θα αποστειλει το ελληνικο υπουργειο Εξωτερικων σχετικα με τους ισχυρισμους των Σκοπιων οτι η Ελλαδα παραβιάζει την ενδιάμεση Συμφωνία, ενω θέτουν και θεμα μειονότητας.

Χθες το ελληνικό Γραφείο Σύνδεσης στα Σκόπια επέδωσε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης προφορικό μήνυμα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΦΥΡΟΜ, το οποίο, όμως απέρριψε η σκοπιανή πλευρά.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δηλωση Μητσοτακη από τα Χανια.

Δε νομιζω ότι το Σκοπιανό βρισκεται σε κινητικοτητα αντιθετως βρισκεται σε στασιμοτητα.Πιστευω ότι η πολιτική της κυβερνησης ηταν αποτυχημενη οδηγεί το θεμα αυτο σε ολοκληρωτική αποτυχία και νομιζω ότι ακομη και την υστατη ωρα η κυβερνηση πρεπει να αποχτησει υπευθυνοτητα και ειλικρινεια,να πει την αληθεια και να ενεργησει αναλογα.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Ο Τούρκος υπουργός Προεδρίας κ. Τζεμίλ Τούντς άρχισε προκαταρκτικές νομικές ενέργειες που θα οδηγήσουν στην χρήση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινουπολη, ως τέμενους, αναφέρει η εφημερίδα ΑΚΣΑΜ.

Ο Τουρκος υπουργός που προέρχεται απο τό ισλαμικό κομμα ``Ευημερίας`` και είναι υπεύθυνος για τα κοινωφελη ιδρυματα,τα λεγόμενα "βακούφια", δήλωσε στην εφημερίδα ότι συστάθηκε επιτροπή που θα καταγράψει τα βακούφια που χρησιμοποιούνται γιά σκοπους άλλους απο τους σκοπους γιά τους οποίου ιδρυθηκαν.

Η Αγία Σοφία που επι 921 χρόνια ήταν ο μεγαλύτερος ναός της χριστιανοσύνης, μετετράπη σε τέμενος μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Στις 24 Οκτωβρίου 1934 μετατράπηκε σε μουσείο με απόφαση του τουρκικου υπουργικού συμβουλίου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στην αντικατασταση ολων σχεδον των διοικησεων των τραπεζων προχωρα η κυβερνηση.

Σήμερα,αναμένεται να ανακοινωθούν αλλαγες στις διοικήσεις της Ιονικής,της ΕΤΕΒΑ και τής Μακεδονίας-Θράκης.

Συμφωνα με πληροφορίες τη Θεση του Παναγιωτη Κορλιρα,διοικητη της Ιονικής Τραπεζας θα παρει ο κυριος Χαρης Σταματοπουλος, διευθυνων συμβουλος της ΕΤΕΒΑ ,ενω τον κυριο Σταματοπουλο θα διαδεχθεί ο κυριος Δημητρης Παυλακης προερχομενος από τον ιδιωτικό τομέα. Στην Τραπεζα Μακεδονίας-Θρακης ο διοικητης Ανδρεας Μπουμης θα αντικατασταθεί από τον υποδιοικητη της Εθνικής Τραπεζας Σπυρο Κουνιακη.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Ενδοκυβερνητικες τριβες προκαλούν οι αυξήσεις στα φαρμακα, που προωθει το Υπουργειο Αναπτυξης.

Σε δηλωσεις του στον ΑΝΤΕΝΝΑ Ο υπουργός Υγείας Αναστάσιος Πεπονής,ζητησε απο τους συναδελφους του υπουργους να υπαρχει συνεργασια πριν απο καθε αποφαση.

Με ερωτηση που κατεθεσε στη βουλή ο βουλευτης της Νεας Δημοκρατίας Νικος Αναστασοπουλος καλιει τον κ.Πεπονη να απολυσει την διοικηση του Εθνικου Οργανισμου Φαρμακων καθως εν αγνοια του συμφωνησε στις αυξησεις.

ΚΙΝΗΣΗ

Με καθε μεσον εγκαταλειπουν την Αθηνα οι αδειουχοι του Αυγουστου ενω σε μιση η τροχαια θα θεσει σε αεφαρμογη τα εκτακτα μετρα στις δυο εθνικες οδους.

Στην Αθηνων Κορινθου θα δοθει μια επιπλεον κυκλοφορια απο το Δαφνι μεχτι τα Διοδια της Ελευσινας ενω θα γινουν κυκλοφοριακες περεμβασεις στην Αθηνων Λαμιας.

Απο το λιμανι του Πειραια θα πραγματοποιηθουν σημερα 28 δρομολογια προς τα νησια του Αιγαιου την Κρητη και τα Δωδεκαννησα,ενω αυξημενη ειναι και η κινηση στο αεροδρομιο και η Ολυμπιακη εβαλε δυο εκτακτες πτησεις προς Κω και Μυτιληνη.

ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

Σε προιστορικο ελεφαντα ανηκουν τελικα τα οστα αλλα και οι χαυλιοδοντες που βρεθηκαν αναμεσα σε αρχαια αντικειμενα στον Πυργο Ηλειας στο σπιτι αρχαιοκαπηλου που συνεληφθη.

Τα οστα και οι χαυλιοδοντες χρονολογουνται ενα με δυο εκατομμυρια χρονια προ Χριστου.

Ο αρχαιοκαπηλος συνεληφθη στην Αθηνα ενω τα αρχαια ευρηματα κατασχεθηκαν στο πατρικο του στον Πυργο της Ηλειας.

ΟΤΕ

Την αναζητηση Συμβουλου απο το εξωτερικο για για θεματα προμηθειων και δικτυου αποφασισε κατα την χθεσινη του συνεδριαση το Διοικητικο Συμβουλιο του ΟΤΕ.

Επισης αποφασιστηκε να ανατεθει στις εταιριες Φερστ Μποστον και Αλφα Φαινανς η αναζητηση συνεταιρου του ΟΤΕ για την εταιρια Κινητων Επικοινωνιων.

Εξωτερικά

Σάλο έχει προκελέσει στη Ιταλία η απόφαση του στρατοδικείου της ωρας να αθωωσει τον πρωην λοχαγό των Ναζι Εριχ Πρίμπκε και που θεωρείται υπευθυνος για την εκτέλεση 335 Ιταλοεβαρίων κατα την διάρκεια του Βου Παγκοσμίου Πολέμου . Λιγες ώρες μετα τη αθωωση του ο Πριμπκε συνελήφθη και πάλι ενω αναμένεται να ζητηθεί επίσημα απο την Γερμανική κυβέρνηση η εκδοσή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Οράν (δυτική Αλγερία) Πιέρ Κλαβερί, δολοφονήθηκε χθες βράδυ κοντά στην κατοικία του, λίγες ώρες μετά την συναντηση του με τον Γάλλο υπουργό Εξωτεριών Ερβέ ντε Σαρέτ στην Αλγερία.

Δριμύ κατηγορώ για τον τρόπο που η βρετανική κυβέρνηση αντιμετώπισε τα νέα επιστημονικά τεκμήρια για τη μετάδοση της ασθένειας των τρελλών αγελάδων από τον βρετανικο τυπο.

Τέσσερις ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων οι αυτονομιστές αντάρτες της Τσετσενίας. Ο Μοχάμεντ Φαράχ Αιντίντ ένας από τους κυριώτερους φυλάρχους στην Σομαλία, απεβίωσε χθες βράδυ στο Μογκαντίσου από καρδιακή προσβολή.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 2 August 1996 - 7:50:30