Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 260796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 26/07/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • TOYΡΚΙΑ
  • ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΣΤΙΒΟΣ


ΤΟΥΡΚΙΑ

Επτα οι νεκροι πολιτικοι κρατουμενοι απο απεργια πεινας στις φυλακες της Τουρκιας.

O εβδομος υπεκυψε στις τουρκικές φυλακές Τσανκίρι, βόρεια της Αγκυρας, μετά απο 67 μέρες απεργίας πείνας .

Σε κρίσιμη κατάσταση εν τω μεταξυ βρίσκονται δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι που συνεχίζουν την απεργία πέινας μαζί με αλλους περίπου 230 κρατουμένους, επι δύο μηνες, ενω μεχρι στιγμής εχουν πεθάνει επτά διαμαρτυρόμενοι για τις αθλιες συνθήκες διαβιωσης στις τουρκικές φυλακές.

Ο Αλί Καπιλάν, μέλος της ανεξάρτητης Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δηλωσε οτι η κυβερνηση πρεπει να πραγματοποιησει απευθείας συνομιλίες με τους απεργους πεινας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες το βράδυ οτι συμφωνήθηκε η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της απεργίας πείνας, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Ως εσωτερικη υποθεση της τουρκιας χαρακτηρησε το γεγονος ο εκπροσωπος του Στεητ Ντηπαρντμεντ.

Στην Τουρκια δύο άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ανώτερο αξιωματικό της τουρκικής αστυνομίας, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για πολιτική δολοφονία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η κυβερνηση κανει ολες τις απαραιτητες ενεργειες για να πιεστει η Τουρκια να σεβαστει τα ανθρωπινα δικαιωματα δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος Δημητρης Ρεππας.

O Κωνσταντινος Μητσοτακης δηλωσε οτι η Ευρωπη και οι Ηνωμενες Πολιτειες πρεπει να συνειδητοποιησουν οτι προσφερουν στην Τουρκια αλλα και στην σταθεροτητα στην ευρυτερη περιοχη τις χειροτερες δυνατες υπηρεσιες οταν κλεινουν τα ματια στις παραβιασεις των κανονων του διεθνους δικαιου και των ανθρωπινων δικαιωματων και επιλεγουν να τις επικαλουνται επιλεκτικα αναλογα με τις εκαστοτε γεωπολιτικες τους σκοπιμοτητες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

Το πρωτο χρυσο μεταλλιο της χωρας μας στην Ολυμπιαδα της Ατλαντα κυνηγα σημερα η αρση βαρων με τον ολυμπιονικη της Βαρκελωνης Πυρρο Δημα.

Ο αγωνας θα αρχισει στις 11 η ωρα.

Αγκαλια με το χρυσό μετάλλιο, ειναι και ο Νίκος Κακλαμανάκης στις ιστιοσανίδες τύπου Μιστράλ που μετα την Πεμπτη ιστιοδρομια βρισκεται στην πρωτη θεση.

Σημερα στις 10 το βραδυ η ομαδα πολο αντιμετωπιζει την Ουγγαρια και η ομαδα μπασκετ την Νοτιο Κορεα.

ΣΤΙΒΟΣ

Μάχη στήθος με στηθος δίνουν για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα οι φετεινοί μαθητές με αυτούς που έχουν κατοχυρώσει βαθμολογία.

Ο Γενικος Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία με οκτώ μαθήματα-κλειδιά, που θα καθορίσουν την επιτυχία σε όλες τις δέσμες.

ΝΕΦΟΣ

Ακομη περισσοτερο επεσαν οι τιμες των ρυπων στο κεντρο της Αθηνας.

Συμφωνα με την τελευταια μετρηση του ΠΕΡΠΑ που εγινε στις 12 το Διοξειδιο του Αζωτου στην Πατησιων απο τα 334 μικρογραμμαρια που ηταν επεσε στα 247.

ΠΑΣΟΚ

Συναντηση με τον Ακη Τσοχατζοπουλο ειχε ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης στο πλαισιο των επαφων του για τον συντονισμο του κυβερνητικου εργου.

Σε ερωτηση για το χρονο διεξαγωγης των εκλογων ο κ. Τσαχατζοπουλος τονισε πως χθες ο πρωθυπουργος ηταν σαφης οτι θα εξαντληθει η τετραετια.

Στη δευτερολογια του στην Κεντρικη Επιτροπη ο κ. Σημιτης ειπε οτι ισχυουν οσα εχει πει και δεν μπορει να τα επιβεβαιωνει καθε δεκαπενθημερο.

ΕΒΕΡΤ

Περιοδεια στα νησια της Βορειας Δωδεκαννησου πραγματοποιει απο το πρωι ο αρχηγος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδης Εβερτ.

Απο τη Λερο πρωτο σταθμο της περιοδειας του δηλωσε οτι η καλυτερη αμυνα ειναι η οικονομικη αναπτυξη των νησιων με ταχεις ρυθμους.

Ο κ. Εβερτ επισκευθηκε το ψυχιατρειο και διαβεβαιωσε τους εγαζομενους οτι δεν προκειται να κλεισει.

Σημερα θα επισκευθει ακομη τα νησια Αγαθονησι. Αρκιους Λειψους και την Καλυμνο.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε λαικο προσκυνημα εκτιθεται στην Μητροπολη Αθηνων, η σορός του Πατριαρχη Αλεξανδρειας και Πασης Αφρικης Παρθενιου.

Αυριο θα ψαλλει επιμνημοσυνη δεηση και η σορος του θα μεταφερθει με στρατιωτικο αεροσκαφος στο Καιρο οπου θα γινει η κηδεια.

Στoν εισαγγελέα Σερρών οδηγειται σημερα ο 38 χρονος Νίκος Δαφνόπουλος πού όπως κατηγγειλε χθες η σύζυγός του, βίαζε τήν 14 χρονη κόρη τους.

Κρούσματα ευλογιάς σε κοπάδι προβάτων εντοπίστηκαν στην περιοχή Στέρνας στην Ορεστιάδα.

Θανατώθηκαν και τα 12Ο πρόβατα του κοπαδιου ενώ η περιοχή τέθηκε σε "καραντίνα".

ΜΑΡΚΟΠΟΛΟ

Το λιμενικο θα παρει ολα τα αναγκαια μετρα για την ασφαλη αποεπιβιβαση των επιβατων του υπο ξενη σημαια ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ στο λιμανι του Πειραια δηλωσε ο αρχηγος του λιμανικου Σωματος κ. Ουσατζοπουλος.

Να υπενθυμισουμε οτι αποφαση του Συμβουλιου Επικρατειας επιτρεπει τον ελιμενισμο του Μαρκο Πολο στο Πειραια.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ενας Ελληνας ο οποίος είχε απαχθεί την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε χθες το βράδυ νεκρός στο Μόναχο. Ενας Γερμανός και ένας Ελληνας έχουν συλληφθεί ως δράστες της απαγωγής, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, το θύμα είναι διερμηνέας ονομάζεται Μιχάλης Τσίπης και βρέθηκε νεκρός σε κινηματογράφο του Μονάχου.

ΦΟΥΡΝΟΙ

Ψωμί για τρείς ημέρες, θα πρεπει να προμηθευθουν οι καταναλωτες σημερα καθώς οι φουρνοι θα παραμείνουν κλειστοί αυριο λόγω της εορτής του προστάτη των Αρτοποιών Αγιου Παντελεήμωνα.

ΨΑΡΑΔΕΣ

Ακαρπες μεχρι τωρα οι προσπαθειες της κυπριακης κυβερνησης για ντην απελευθερωση των δυο ερασιτεχνων ψαραδων που συνεληφθησαν την Τεταρτη ενω ψαρευαν στην ελευθερη περιοχη της Αμμοχωστου.

Χθες στρατιωτικό '' ψευδοδικαστήριο '' στα κατεχόμενα διέταξε να τεθούν οι δυο νεαροι σε τριήμερη κράτηση.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

Πολυ κοντα στην λύση του μυστηριου που προκάλεσε την συντριβη του μοιραίου μπινγκ 747 της TWA στις 17 Ιουλίου στα ανοικτα του Λόνγκ Αιλαντ βρίσκονται οι αμερικανικές αρχες που εξεταζουν απο χθες τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους .

Το νέο στοιχείο που προκύπτει απο τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες των πιλότων με τον πύργο ελέγχου είναι ο περίεργος θόρυθος που ακούστηκε στο τέλος της συνομιλίας.

Την επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη "του στόχου της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Μέση Ανατολή, που είναι η καθολική και δίκαιη ειρήνη" επεσήμαναν κατά τη χθεσινοβραδυνή τους συνάντηση στη Λαττάκεια της Συρίας, ο Πρόεδρος της χώρας Χαφεζ Αλ 'Ασαντ και ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ.

Με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε χθες βράδυ η αμερικανική Γερουσία το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο αμερικανός Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και την διάθεση βοηθείας ύψους 60 εκατομ. δολαρίων σε τρείς χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ώστε να ενταχθούν στον διεθνή αμυντικό οργανισμό.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος μετέφερε 12 κιλά εκρηκτικών ΤΝΤ με το λεωφορείο της γραμμής Πετρούπολη - Νοβγκορόντ , μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Ο συλληφθείς που είναι 23 χρονών δήλωσε οτι αγνοούσε το περιεχόμενο του πακέτου που μετέφερε, αλλά οι ανακριτές πιστεούν οτι ο νεαρός έχει άμεση σχέση με συμμορίες παρανόμων.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 26 July 1996 - 10:05:22