Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 080796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 08/07/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Τα έκτακτα μέτρα κράτησαν σήμερα μακριά το νέφος, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά για τη ζέστη.
  • Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο παιδοκτόνος της Κηφισιάς


ΦΩΤΙΕΣ

Μαινεται απο χθες το απογευμα η φωτια στα Καρδαμιλα Χιου και εχει καψει μεχρι τωρα περιπου 700 στρεμματα αραιης δασικης βλαστησης.

Στην προσπαθεια κατασβεσης της φωτιας παιρνουν μερος 2 πυροσβεστικα αεροσκαφη 8 οχηματα της δασικης υπηρεσιας και 40 ανδρες.

Εσβησαν παντως οι φωτιες στο Παρθένι της Λέρου

ΖΕΣΤΗ-ΖΕΣΤΗ-ΖΕΣΤΗ

Tους 40 βαθμους θα φθασει σημερα η θερμοκρασια στην Αθηνα ενω σε πολλες ηπειρωτικες περιοχες θα τους ξεπερασει.

Σε επιφυλακη ολος ο κρατικος μηχανισμος ενω απο τις 7 το πρωι ισχυουν εκτακτα μετρα στην κυκλοφορια των αυτοκινητων στο κεντρο της Αθηνας.

Ο μικρος δακτυλιος θα είναι κλειστός εως τις 8 το βραδυ για ολα τα Ι. Χ. ενω θα κυκλοφορουν μονο τα ταξι με ζυγο αριθμο κυκλοφοριας. Στο μεγαλο δακτυλιο κυκλοφορουν ολα τα ταξι και τα ΙΧ με ζυγο αριθμο.

Παραλληλα, μειώνονται οι καυσεις στα εργοστάσια κατά 30%.

Ευτυχως παντως τα περιοριστικα μετρα και οι ασθενεις βορειοανατολικοι ανεμοι που πνεουν βοηθησαν να ειναι πεσμενες στις τιμες των ατμοσφαιρικων ρυπων.

Συμφωνα με την μετεωρολογικη υπηρεσια παντως η πρωτη δροσια αναμενεται στην Αθηνα απο την Τεταρτη.

ΕΚΑΒ, νοσοκομεια και δημοτικα ιατρεία και υπηρεσιες της Νομαρχιας βρίσκονται σε επιφυλακη με τους κλιματιζομενους χωρους ανοιχτους για τις ευπαθεις ομαδες του πληθυσμου .

Τα ΚΑΠΗ επισης ειναι σε ετοιμοτητα για να προσφερουν βοηθεια σε ηλικωμενα ατομα. Χρησιμο τηλεφωνο το 36 13 565.

Επισης τα τηλεφωνα της Νομαρχιας 64 83 896, 64 84 310 και 64 84 000 ειναι στη διαθεση του καθε πολιτη και καθε δυνατη πληροφορια.

Να σημειωθει οτι ο Νομαρχης Αθηνων κ. Ευσταθιαδης συνεστησε στους δημους να υπαρξει ειδικη μεριμνα στην αποκομιδη των σκουπιδιων ωστε να μην επιβαρυνθει κι αλλο το ηδη βεβαρυμενο περιβαλλον του Λεκανοπεδιου.

ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΣ

Στον εισαγγελέα αναμενεται να οδηγηθει σε λιγο ο παιδοκτόνος Απόστολος Κοσμάς, 54 χρόνων, ο οποίος σκότωσε, έκαψε και στη συνέχεια τεμάχισε τον 27χρονο γιό του, Ευάγγελο.

Ο παιδοκτόνος, ισχυρίστηκε ότι το παιδι του επασχε απο επιθετικη σχιζοφρενεια, και το σκοτωσε για να σωσει την υπολοιπη οικογενεια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Σε εξελιξη η συναντηση του πρωθυπουργου με τον υπουργο Οικονομικων Αλεκο Παπαδοπουλο.

Ο κ. Παπαδοπουλoς παρουσιαζει τις προτασεις του για περικοπες των δαπανών και κατάργηση μεγάλου αριθμού φοροαπαλλαγών.

Η πορεια της οικονομιας της χωρας μας θα συζητηθει στο Συμβουλιο Υπουργων Εθνικης Οικονομιας που συνεδριαζει σημερα στις Βρυξελλες και αναμενεται να ζητηθει η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Τα σκιτσα των δυο δραστων της ενοπλης επιθεσης εναντιον του αστυφυλακα φρουρου των γραφειων του ΠΑΣΟΚ αναμενεται να δωσει σημερα στη δημοσιοτητα η αστυνομια.

Σημερα εν τω μεταξυ αναμενεται να δωσει και εγγραφη καταθεση ο αστυφυλακας που εξακολουθει να νοσηλευεται στο γενικο κρατικο νοσοκομειο.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Σε λειτουργια μπαινει σταδιακα απο σημερα το νοσοκομειο Ελευσινας που θα εξυπηρετει τους κατοικους του Θριασιου πεδιου, αρχης γενομενης απο τα εξωτερικα ιατρεια.

Τον Αυγουστο θα λειτουργησει το παθολογικο τμημα και μεχρι το τελος του ετους θα εχουν λειτουργησει ολα τα τμηματα.

ΤΡΟΧΑΙΟ

Ενας 12χρονος ο Πετρος Νοτσικας και μια γυναικα αγνωστων μεχρι στιγμης στοιχειων σκοτωθηκαν νωρις το πρωι σε τροχαιο κοντα στην διασταυρωση Κορωπίου-Μαρκοπουλου οταν το ΙΧ στο οποιο επεβαιναν προσεκρουσε σε τοιχο.

Κατα τη συγκρουση τραυματισθηκαν η μητερα του μικρου Αντωνια Αντωνιου οδηγος του αυτοκινητου η κορη της Ελενη Νοτσικα 8 χρονων και ενα ακομη κοριστακι 10 χρονων που νοσηλευονται στο νοσοκομειο Αγια Σοφια.

TΟΥΡΚΙΑ

Ο κυβερνητικός συνασπισμός Ερμπακάν-Τσιλέρ στην Τουρκία φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, καθώς άλλος ένας βουλευτής του κόμματος της Μητέρας Πατρίδας προσχώρησε στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Οι ισλαμιστές διαθέτουν τώρα 159 βουλευτές και μαζί με το κόμμα του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ εξασφαλίζουν 286 ψήφους. Υπέρ της κυβέρνησης αναμένεται να ψηφίσουν και οι 7 βουλευτές του ισλαμικού - εθνικιστικού κόμματος της "Μεγάλης Ενοτητος".

Για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός Νετζμετίν Ερμπακάν χρειάζεται την υποστήριξη 275 βουλευτών, αν φυσικά πάρουν μέρος στην ψηφοφορία και τα 550 μέλη της Βουλής.

ΠΑΣΟΚ

Η νεα ηγετικη ομαδα του ΠΑΣΟΚ-η Πολιτικη Γραμματεια θα αναδειχθει απο την μεθαυριανη πρωτη συνεδριαση του Εκτελεστικου Γραφειου.

Εκτος των κ. Σημιτη, Κακλαμανη και Σκανδαλιδη ειναι βεβαιο οτι θα συμμετεχουν οι κυριοι Τσοχατζοπουλος, Λαλιωτης και η Βασω Παπανδρεου. Αβεβαια θεωρειται η συμμετοχη του γερασιμου Αρσενη καθως τη μια θεση που απομενει διεκδικει και ο Γιωργος Παπανδρεου.

Ο κ. Παπανδρεου σε συνεντευξη του στα ΝΕΑ τασσεται κατα του ανασχηματισμου της κυβερνησης και υπερ της διεξαγωγής των εκλογων στο τελος της τετραετιας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, απευθυνόμενος εμμέσως στον πρωθυπουργό, σημειώνει ότι θα ήταν λαθος να υποτιμήσει κανείς την υπαρξη πολλών στελεχών που είχαν στο συνέδριο μια διαφορετική τοποθέτηση.

ΝΔ

Στη Νέα Δημοκρατία, το Πολιτικο Συμβουλιο του κόμματος θα ασχοληθει με τις τρεχουσες πολιτικες εξελιξεις.

Ο Γιωργος Σουφλιας σε συνεντευξη του στην Ελευθεροτυπια, επισημαινει οτι εχει φιλοδοξιες για αρχηγος ενω φωτογραφιζει τους κ. Εβερτ και Μητσοτακη ως υπευθυνους εαν η Νεα Δημοκρατια χασει τις εκλογες.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Συναντηση με τον υπουργο Εξωτερικων της Ρουμανιας ειχε ο Θεοδωρος Παγκαλος και συζητησαν θεματα που ενδιαφερουν τις δυο χωρες.

ΑΦΘΩΔΗΣ ΕΒΡΟΣ

Κοινοτικοι εμπειρογνώμονες επισκεπτονται σημερα την περιοχη του Εβρου, οπου εμφανιστηκαν κρουσματα αφθώδους πυρετου σε αιγοπροβατα και βοοειδή.

Το ενδεχομενο επιβολης εμπαργκο στα τυροκομικα και κτηνοτροφικά μας προιοντα, φοβαται το Υπουργειο Γεωργίας.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 8 July 1996 - 9:12:04