Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 030796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 03/07/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Οδηγίες προς ταλαιπωρημένους Αθηναίους. Προσέξτε τον εαυτό σας.
  • Επιστολή Κλίντον προς Σημίτη, επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Υψηλες θερμοκρασιες απο σημερα σε ολη τη χωρα. Ο Υδραργυρος ανεβαινει και απο την Πεμπτη αναμενεται να φθασει τους 40 βαθμους.

Στην Αθηνα η κατασταση επιδεινωνεται και απο το νεφος , που και σημερα ξεπερασε τα ορια επιφυλακης .

Στις 11 το διοξειδιο του Αζωτου εφτασε την υψηλότερη τιμή του για σήμερα στο σταθμό μέτρησης της οδού Πατησίων στα 385 μικρογραμμάρια αλλά απότις 12 έχει αρχίσει και μειώνεται.

Ωστόσο αυξημένο μετρήθηκε το όζον στη Λυκόβρυση, 306 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Για την παροχη πρωτων βοηθειων το Υπουργείο Υγείας εχει θεσει σε επιφυλακή 60 ασθενοφόρα και τέσσερις κινητές μονάδες ενω σε επιφυλακη θα βρισκονται πέντε Δημοτικά ιατρεία στα Πατήσια, την Κυψέλη, τα Πετράλωνα, τον Κολωνό και το Νέο Κόσμο.

Η Νομαρχια Αθηνων εχει καταγραψει ολους τους κλιματιζομενους χωρους των 48 Δήμων ,οπου μπορει καποιος να καταφυγει αν υπαρξει προβλημα.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ αναμένεται απευθυνει σημερα συσταση στους οδηγους για τον περιορισμο της κυκλοφοριας στο κεντρο της πολης ενω αναλογα με τις καιρικες συνθηκες που θα διαμορφωθουν ενδεχεται να ανακοινωσει εκτακτα μετρα απο αυριο .

ΤΑΡΝΟΦ-ΛΟΝΤΑΛ

Oλοκληρώθηκε η συναντηση των αμερικανων υφυπουργων Εξωτερικων και Αμυνας με τον Θοδωρο Παγκαλο.

Ως πρωτο βήμα οι αμερικανοί αξιωματουχοι ζητούν να θεσμοθετηθεί η διακοπή των ασκήσεων στο Αγαίο,την περίοδο του καλοκαιριού για την αποφυγή θερμού επεισοδίου.

Η ελληνική πλευρά ζήτησε να σταματήσουν οι συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού ενναέριου χώρου και ότι θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία Παπούλια-Γιλμάζ του '88.

Οι κυριοι Τρανόφ και Λόνταλ το απογευμα θα συνατηθουν με τον αρχηγο της αξιωμαστικης αντιπολιτευσης καισ τη συνεχει αμε τον πρωθυπουργο. Αργα το μεσημερι ο κ.Λονταλ θα εχει συνομιλιες με τον Γερασιμο Αρσενη.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Τα ονοματα των δικαστικων που ειναι υποψηφιοι για την ηγεσια του του Αρειου Παγου συζητησε με τον πρωθυπουργο ο υπουργος Δικαιοσυνης Ευαγγελος Βενιζελος.

Ο κ.Βενιζελος θα κανει την προταση του στο υπουργικο συμβουλιο της Παρασκευης.Δεν υπηρξε διασταση αποψεων δηλωσε ο κ.Βενιζελος.

ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΕ

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Τζων Κόρνμπλουμ δήλωσε οτι εξαιτίας της απουσίας ισχυρών αποδείξεων περί του αντιθέτου, τα Ηνωμένα Εθνη και άλλοι απο καιρό υποθέτουν οτι οι αγνοούμενοι της Κύπρου ειναι νεκροί.

Η δήλωση περιέχεται σε απαντητική επιστολή του κ. Κορνμπλουμ προς τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου και της Επιτροπής Δικαιοσύνης για την Κύπρο, Σάββα Τσίβικο.

Ο κ. Κόρνμπλουμ παρατηρεί οτι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί το θέμα των αγνοουμένων ειναι μέσω συνεργασίας με τη διερευνητική επιτροπή και οχι με αφορισμούς και δικαστικές διεκδικήσεις.

Αναφορικά με τη διακρίβωση της τύχης των πέντε αγνοουμένων με αμερικανικη υπηκοοτητα, ο κ. Κόρνμπλουμ αναφέρει οτι οι έρευνες συνεχίζονται και ακόμη δεν έχουν εξαχθεί τελικά συμπεράσματα.

Πρόοδος στις υποθέσεις των πέντε Αμερικανών, προσθέτει, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόοδο στο ευρύτερο θέμα των αγνοουμένων.

Ο κ. Κόρνμπλουμ αναφέρει τέλος οτι υπάρχει γενική συμφωνία στη θέση, οτι η τύχη των αγνοουμένων μπορεί να διακριβωθεί μόνο στο πλαίσιο ευρείας πολιτικής διευθέτησης.

Η κυπριακή κυβέρνηση παντως επιμένει στη διακρίβωση της τύχης του καθενός απο τους αγνοουμένους, υπογράμμισε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης τονισε πως κι αν ακόμα υπάρχουν στοιχεία και τεκμήρια ότι κάποιοι αγνοούμενοι είναι νεκροί θα πρέπει να υποδειχθεί το μέρος ταφής τους, να γίνει εκταφή και να ταφούν σύμφωνα με τη θρησκεία μας. Αυτό, πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης, ισχύει και για τους Τουρκοκύπριους αγνοουμένους.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΣΑΚΟΙ

Φτερά έκαναν στην Αρτα τρείς ταχυδρομικοί σάκοι, που περιείχαν χρηματα, συνταξεις και επιταγες υψους οκτώ εκατομμύριων.

Οι σακκοι εξαφανιστηκαν απο την προηγουμενη Παρασκευη οταν ενας μεταφορεας πηρε τους σακους απο το ταχυδρομειο να τους μετεφερει στα ΚΤΕΛ.

Το γεγονος ομως εγινε αργα χθες βραδυ γνωστο , καθως πιστευαν πως ειχε γινει καποιο λαθος.

Ευθυνες προκυπτουν παντως για τη διοικηση των ΕΛΤΑ, καθως η μεταφορά των σακκων δεν γινεται με χρηματοαποστολή, αλλά με το λεωφορείο της γραμμής.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Με κλεισιμο απειλουνται 20 ασφαλιστικες εταιριες εαν μεχρι το φθινοπωρο δεν συμορφωθουν με την ισχυουσα νομοθεσια.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Στη δημοσιοτητα δοθηκαν σημερα τα ποθεν Εσχες των 300 της Βουλης με τα περιουσιακα στοιχεια που δηλωσαν για το 1995.

Ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης δηλωσε για το 1995 εισοδημα απο βουλευτικη αποζημιωση περιπου 30 εκατομμυρια δραχμες.

Ο κ.Εβερτ 17 εκατομμυρια ενω στο ονομα της συζυγου του ειναι η ακινητη περιουσια και 42 εκατομμυρια σε μετοχες στο εξωτερικο.

Ο κ.Σαμαρας δηλωσε 17 εκατομμυρια,η κ.Παπαρηγα 15 εκατομμυρια ενω ο Ανδρεας Παπανδρεου δηλωνε τεκμαρτο εισοδημα 14 εκατομμυριων.

Ο κ.Μητσοτακης δηλωνει εισοδημα 18 εκατομμυριων ενω εχει και μεγαλη ακινητη περιουσια.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΔΕΙΑ

Περισσότερες ημερες αδειας προβλέπονται για τους δημοσίους υπαλλήλους συμφωνα με το νεο Δημοσιουπαλληλικο Κωδικα.

Ο Γενικος Γραμματεας του Υπουργειου Εσωτερικων, Βασιλης Τσιλίκας, δηλωσε στη Πρωινη Γραμμη οτι έως στιγμης δεν εχουν ληφθει οριστικες αποφασεις,ειμαστε ειναι ομως υποχρεωτικό να εναρμονιστεί ο Δημοσιουπαλληλικός κώδικας με τους αντιστοιχους Ευρωπαικους που προβλεπουν τρεις ημερες αδείας περισσοτερες από όσες προβλέπει ο ελληνικός κώδικας.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Πρασινο φως για διεκδίκηση και απο Ελληνες,ατομικων πολεμικων αποζημιώσεων, έδωσε χθες το συνταγματικο δικαστηριο της Καλσρούης, που αποφασισε οτι η ατομικη προσφυγή θυμάτων του ναζισμου σε γερμανικα δικαστηρια ειναι νόμιμη και δεν αντιβαίνει τους κανονες του διεθνους δικαίου.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 3 July 1996 - 7:57:33