Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 010796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 01/07/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Στα χέρια του πρωθυπουργού τα ηνία του ΠΑΣΟΚ
  • Απογοητευτικό το 4ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κατά τον Μιλτιάδη Εβερτ
  • Παραμένει αγνοούμενη 56χρονη τσιγγάνα στη χωματερή Ανω Λιοσίων
  • Θετικά 81 αλκοολ τεστ οδηγών στην Αττική την περασμένη εβδομάδα


ΠΑΣΟΚ

Συναντηση με τον πρωθυπουργο και νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ειχε νωριτερα ο γραμματεας του κομματος Κωστας Σκανδαλιδης.

Ο κ. Σημιτης ελεγχει και την Κεντρικη Επιτροπη και συμφωνα με τα τελικα αποτελεσματα τα 81 απο τα 150 μελη θεωρουνται της επιρροης του.

Η Κεντρικη Επιτροπη θα συνεδριασει πιθανοτατα την ερχομενη Παρασκευη για να εκλεξει τον νεο γραμματεα και το Εκτελεστικο Γραφειο. Για τη θεση του γραμματεα αναμενεται να προταθει και παλι ο Κωστας Σκανδαλιδης.

Στη νεα Κεντρικη Επιτροπη δεν μετεχουν οι κ. Λιαννης, Μπεης, Ακριτιδης, Βερυβακης, Ποττακης, Μωραιτης, Γεωργακοπουλος, Παπαθεμελης, Πιπεργιας, Μπεντενιωτης και Κοκκινοβασιλης.

Στις πρώτες θέσεις εξελέγησαν κατα σειρα οι Γιώργος Παπανδρέου, Κωστας Λαλιωτης, Βάσω Παπανδρέου, Κωστας Σκανδαλίδης, Παρασκευας Αυγερινός.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Στη Νεα Δημοκρατια, το πρωι ο Μιλτιαδης Εβερτ προηδρευσε συσκεψης στην οποια μετειχαν οι κυριοι Μανος, Σουφλιας Βαρβιτσωτης Κεφαλογιαννης ενω αυριο στις 12 το μεσημερι συνεδριαζει η εκλογική επιτροπή.

Η Ν. Δ. δηλωσε ο κ. Μανος ειναι σε εκλογικη ετοιμοτητα και θεωρει οτι ο κ. Σημιτης δεν αποτελει δυσκολο αντιπαλο .

Ο κ. Σουφλιας τονισε οτι στο πασοκ αφου διασπαστηκαν και διχαστηκαν ελυσαν την εκκρεμοτητα.

Στις εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ θα αναφερθει ο Αντωνης Σαμαρας στην αποψινη ομιλια του στο Βυρωνα.

Το αποτελεσμα του συνεδριου του Πασοκ ειναι ενας γενικευμενος εμφυλιος πολεμος αναφερεται σε δηλωση της βουλευτου Φανης Παλλη-Πετραλιά. Το ερωτημα ειναι πώς και πόσο θα μπορέσει να κυβερνησει ολη τη χωρα το μισό ΠΑΣΟΚ οταν ολοκληρο δεν μπορουσε υπογραμμιζει η κυρια Πετραλιά.

Ο Δημητρης Σταματης από την Πολιτικη Ανοιξη ανεφερε οτι η παρουσια Σημιτη επισημοποιει μια πολιτικη κοινωνικης αναλγησιας και υποχωρητικοτητας στα εθνικα θεματα.

Ο κ. Σημιτης θα εχει στο εξης την προσωπικη και απολυτη ευθυνη δηλωσε ο Δημητρης Μπεης.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στο ελευθερο σχεδιο και τα Αγγλικα διαγωνισθηκαν σημερα οι υποψηφιοι για την τριτοβαθμια εκπαιδευση .

Οι γενικες εξετασεις στα ειδικα μαθηματα συνεχιζονται αυριο με το γραμμικο σχεδιο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Η εκλογη Σημιτη επηρεασε θετικα το Χρηματηστηριο. Με το ανοιγμα σημειωθηκε ανοδος κατα 2,5% και η αυξηση σταθεροποιηθηκε στο 1,8%.

Στη διατραπεζικη αγορα τα επιτοκια υποχωρησαν στο 14, 10 - 14, 40% απο 15% την Παρασκευη ενω η δραχμη ανατιμηθηκε εναντι του γερμανικου μαρκου.

ΜΗΤΕΡΑ

Αίτηση να αποφυλακιστει με περιοριστικούς όρους αναμενεται να υποβαλλει σημερα η 33χρονη μητέρα που την Παρασκευη οδηγήθηκε, μαζι με το τεσσαρων μηνων αγορακι της, στις φυλακες Κορυδαλλου για χρέος πέντε εκατομμυρίων δραχμών.

Εις βαρος της εκκρεμουν και υποθεσεις με απαιτησεις ανω των 500 εκατομμυριων δραχμών.

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

81 ενας οδηγοι συνεληφθησαν να οδηγουν υπο την επηρεια μεθης και οδηγηθηκαν στο αυτοφορο κατα τη διαρκεια ελεχγων της τροχαιας την περασμενη εβδομαδα στο λεκανοπεδιο της Αττικης .

Βεβαιωθηκαν ακομη 101 παραβασεις σταθμευσης οχηματων σε υπογειες διαβασεις , 24 παραβασεις πεζων που διεσχισαν το δρομο εκτος διαβασεων , και 18 παραβασεις πεζων που διεσχισαν το οδοστρωμα με ερυθρο σηματοδοτη .

ΑΡΧΕΙΑ ΥΠΕΞ

Την παρουσια της ηλεκτρονικης καταγραφης του ιστορικου αρχειου του υπουργειου εξωτερικων εκανε σημερα ο υπουργος εξωτερικων Θοδωρος Παγκαλος .

Η καταγραφη αυτη εγινε για να βοηθησει τη διατηρηση ιστορικων εγγραφων ενω θα βοηθησει και στην εκδοση βιβλιων, τα οποια θα περιεχουν τις ελληνικες θεσεις σχετικα με την εξωτερικη πολιτικη της χωρας.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Συνεχιζονται οι ερευνες στην χωματερη Ανω Λιοσιων για την ανευρεση της 56χρονης γυναικας απο τον παρακειμενο καταυλισμο τσιγγανων που αγνοείται από το Σάββατο.

Οπως δηλωνει ο σύζυγός της, η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου πιθανότατα καταπλακώθηκε από όγκους σκουπιδιών την ώρα που απορριματοφορο αδειαζε το φορτιο του χωρίς ο οδηγός του να την αντιληφθεί.

Η χωματερή παντως λειτουργει κανονικα μονο που τα απορριματοφορα αδειαζουν το φορτιο τους σε συγκεκριμενο σημειο , οπου εχουν ολοκληρωθει οι ερευνες .

ΕΝΟΙΚΙΑ

Απελευθερώνονται απο σημερα και οι μισθώσεις κατοικιων , στις οποιες ο ενοικιαστής έχει συμπληρώσει 4 χρόνια.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να κάνουν έξωση δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αγωγή , πριν από την 1η Ιανουαρίου 97, ενω οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις θα ισχυσουν σε ενα ετος απο σημερα.

Οι νεες μισθώσεις θα είναι τριετούς διάρκειας.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Πρεμιερα σημερα και επισημα των θερινων εκπτωσεων που θα διαρκεσουν εως τις 31 Αυγουστου.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ

Δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα οι καταγγελιες του φαροφυλακα της ακριτικης νησιδας Στρογγύλη για επιθεση που δεχθηκε απο αγνωστο τα ξημερωματα της Κυριακης και δολιοφθορα της σημαιας.

Αυτο ανακοινωσε το Γενικο Επιτελειο Εθνικης Αμυνας , μετα απο την ολοκληρωση της ερευνας που διεξηχθη απο την αρμοδια στρατιωτικη υπηρεσια και την αστυνομικη διευθυνση Ροδου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινή βομβιστικη επίθεση αυτοκτονίας στην πολη Τουντσελλι της Νοτιοανατολικης Τουρκιας, που στοίχισε τη ζωή σε εννιά τούρκους στρατιώτες.

Ανησυχιες εχει προκαλεσει στη Ρωσια η συνεχιζομενη αποχη του προέδρου Μπόρις Γέλτσιν απο δημοσιες εμφανισεις δύο μόλις ημέρες πριν τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οπως, παντως, μετεδωσε το πρακτορειο ειδησεων Ιντερφαξ ο Γέλτσιν συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρωθυπουργό Τσερνομυρντιν, με τον οποιο συζήτησαν τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των 7 πιο ανεπτυγμένων χωρών της Δύσης στη Λυών.

Η ισπανική κυβέρνηση υποσχέθηκε σήμερα να συνεχίσει τη συμβιβαστική πολιτική έναντι των φυλακισμένων στελεχών της βασκικης τρομοκρατικης οργανωσης ΕΤΑ παράτην απόφαση της τελευταιας να μην παρατείνει την επταήμερη εκεχειρία που έληξε χθες το βράδυ.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 1 July 1996 - 10:00:17