Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 250696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 25/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • NEΦΟΣ
  • ΚΗΔΕΙΑ
  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
  • ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • ΞΕΝΗ ΤΕΛΕΤΗ
  • ΠΑΣΟΚ


ΝΕΦΟΣ

Πανω απο τα ορια ληψης εκτακτων μετρων μετρηθηκε στις 12 το μεσημερι το διοξειδιου του Αζωτου στην Πατησιων.

Εφθασε στα 518 μικρογραμμαρια ανα κυβικο μετρο αερα με οριο ληψης εκτακτων μετρων τα 500.

Στο Περιστερι το διοξειδιο του Αζωτου μνετρηθηκε στα 390 μικρογραμμαρια , στην Αριστοτελους στα 242 στη Γεωπονικη στα 240 και στην Αθηνας στα 214.

Στην αποπνικτικη ατμοσφαιρα που υπαρχει στο κεντρο της Αθηνας συντεινουν και οι υψηλες θερμοκρασιες.

ΚΗΔΕΙΑ

Με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία θα γίνει αύριο στις 2 και μιση η κηδεία του Ανδρέα Παπανδρέου

Η σορός του θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 6 αύριο το πρωί.

Στη Μητροπολη προσερχεται και σημερα πληθος κοσμου αλλα και επωνυμοι.

Χιλιαδες ανθρωποι θα ταξιδεψουν εν τω μεταξυ τη νυχτα για την Αθηνα για να παραστουν στην κηδεια.

Απο τη Θεσσαλονικη θα φυγει μια αμαξοστοιχια με 12 βαγονια και περιπου 100 πουλμαν.

Στις 8 το βραδυ θα συνεδριασει η κοινοβουλευτικη ομαδα του ΠΑΣΟΚ για να τιμησει τον ιδρυτη του κομματος.

KYKΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Η μεταφορά της σορού του Ανδρέα Παπανδρέου από τη Μητρόπολη στο πρώτο νεκροταφείο θα γίνει μέσω των οδών Μητροπόλεων, Βασιλέως Γεωργίου, λεωφόρου Αμαλίας, λεωφόρου Συγγρού, Αθανασίου Διάκου, Αρδητού και Αναπαύσεως.

Από τις 12 αύριο το μεσημέρι θα επιβαλεται σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης αυτοκινήτων. Παράλληλα θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών.

Η σταθμευση των αυτοκινητων θα απαγορευεται απο τις εξη το 6 το πρωί εως τις 8 το βραδυ στους εξης δρομους. Μητροπολεως, Ερμου, Αθηνας, Αιολου, Ανδριανου, Βενιζελου, Πελοπιδα, Δεσιπου, Απολλωνος , Κολοκοτρωνη Πλατεια Συνταγματος, Γεωργιου Α, Αμαλιας Βουλης και Νικης

METΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δρακοντεια ειναι τα μετρα ασφαλειας που θα λαβει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τη φρουρηση των ξενων επισημων και τη διατηρηση της ταξης

Στους δρομους θα βρισκονται περίπου 3.000 αστυνομικοι ενω σε συναγερμο θα βρισκονται ολα τα νοσοκομεια της Αττικης καθως η θερμοκρασια θα φθασει τους 38 βαθμους.

Ασθενοφορα του ΕΚΑΒ καθως και τεσσερις κινητες μοναδες με γιατρους και ειδικευμενο προσωπικο θα βρισκονται στη Μητροπολη το Ζαππειο, το Συνταγμα και το Α Νεκροταφειο

Παντως αυριο στον μητροπολιτικο ναο και στον πρωτο νεκροταφειο θα μπορουν να εισελθουν μονο οσοι εχουν σχετικη προσκληση απο τη νομαρχια Αθηνων.

Λόγω πένθους θα παραμείνουν αύριο κλειστες οι υπηρεσίες του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα ολες οι τράπεζες, το χρηματιστηριο καθώς και τα εμπορικα καταστηματα στην Αθήνα, εκτος απο τα πολυκαταστηματα, ενω η κεντρικη αγορα θα λειτουργησει εως τις 11 το πρωι . Κλειστα θα παραμεινουν και τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι .

Σταση εργασιας στον ιδιωτικο τομεα απο τη μια εως τη ληξη της βαρδιας καθε εργαζομενου αποφασίσε για αυριο και η ΓΣΕΕ.

Κανονικα θα διεξαχθουν παντως οι Γενικές Εξετάσεις.

ΞΕΝΟΙ ΤΕΛΕΤΗ

Στο υπουργειο Δημοσιας Διοικησης πραγματοποιειται αυτην την ωρα συσκεψη υπο τον Ακη Τσοχατζοπουλο για το τελετουργικο της κηδειας.

Μετεχουν εκπροσωποι των υπουργειων Εξωτερικων, Αμυνας, Δημοσιας Ταξης και η συνεργατης της κ. Δημητρας Παπανδρεου Τετη Γεωργαντοπουλου.

Στην κηδεια θα παραστουν 80 και πλεον αντιπροσωπειες απο ξενες χωρες.

Τις Ηνωμενες Πολιτειες θα εκπροσωπησει ο Υπουργος Εθνικης Οικονομιας Ρομπερτ Ρουμπιν και ο αμερικανος πρεσβυς στην Αθηνα , Τόμας Ναιλς, ενω θα παραβρεθούν μεταξύ άλλων ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, οι πρωθυπουργοί της Ολλανδίας, της Βουλγαρίας, της Αρμενιας, της Σλοβακίας, και της Βικτώριας της Αυστραλίας, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Κύπρου, ο υπυοργός Εξωτερικών της Τουρκίας Εμρέ Γκιονενσάϊ, καθώς και οι Φελίπε Γκονζάλες, Πιερ Μορουά καιη Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομαδας του Ευρωκοινοβουλίου Πώλιν Γκρίν. Την Γερμανια θα εκπροσωπησει ο υπουργος Εξωτερικων Κλαους Κινγκελ.

ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ συνεχιζονται οι διαβουλευσεις ενοψει του Συνεδριου που θα αρχισει την Πεμπτη το μεσημερι με ομιλιες των κ. Σκανδαλιδη και Σημιτη.

Στη χθεσινη συνεδριαση του Εκτελεστικου Γραφειου δεν επιτευχθηκε συμφωνια ενω θα γινει νεα συνεδριαση αυριο το βραδυ μετα την κηδεια.

Η πλευρα Σημιτη θεωρει αυτονοητο οτι ο πρωθυπουργος θα διεκδικησει το αξιωμα του Προεδρου και δεν θεωρει αναγκαια τη θεσπιση θεσης αντιπροεδρου. Τασσεται επισης, υπερ της συγκροτησης Πολιτικής Γραμματείας που θα συνδέει την κυβέρνηση με το κόμμα.

Για συλλογικη ηγεσια με διακριτους ρολους κανει λογο η πλευρα του Ακη Τσοχατζοπουλου, η οποια προωθει την καταστατικη κατοχυρωση του ασυμβιβαστου μεταξυ του Προεδρου του κομματος και του Πρωθυπουργου.

Συλλογικο προεδρειο, με τη δημιουργια θεσεων για τρεις αντιπροεδρους, προτεινει και ο Κωστας Λαλιωτης, ο οποιος ομως αντιτασσεται στο ασυμβιβαστο Προεδρου -Πρωθυπουργου.

Ο Γερασιμος Αρσενης τασσεται υπερ των διαφορετικων προσωπων στις θεσεις του Προεδρου και του Πρωθυπουργου. Στο επιτελειο του ομως τις τελευταιες ημερες υπαρχουν και εισηγησεις για προσεγγιση του με τον Κωστα Σημιτη.

Η Βασω Παπανδρέου υποστηριζει οτι ο κ. Σημιτης πρεπει να εκλεγει προεδρος ενω στην περιπτωση που θεσπιστουν περισσοτερες της μιας θεσεις αντιπροεδρου θα ειναι υποψηφια.

ΝΟΜΑΡΧΗΣ

Ο νομαρχης Δωδεκαννησου κ. Παρασκευας παιρνει τη θεση του Ανδρεα Παπανδρεου στη Βουλη.

O επικουρος καθηγητης του Συνταγματικου Δικαιου Ανδρεας Λοβερδος υποστηριξε οτι δεν υπαρχει ασυμβιβαστο των θεσεων νομαρχη και βουλευτη.

Σε περιπτωση που τοσο ο νομαρχης οσο και ο δημαρχος Καλυνμου που ειναι ο επομενο επιλαχων αρνηθουν την εδρα, τότε θα γίνει επαναληπτική εκλογή στο νομό δωδεκανήσου.

EΞΕΤΑΣΕΙΣ

Δυσκολα χαρακτηρισαν τα θεματα των μαθηματικών οι υποψηφιοι της τεταρτης δεσμης που διαγωνισθηκαν σημερα.

Οι υποψηφιοι παντως ταλαιπωρηθηκαν και απο την καθυστερηση στη μεταδοση καθως χρειαστηκε να γινει επαναληπτικη εκπομπη απο τυπογραφικο λαθος και κακη εκτυπωση των θεματων που ηταν μαλιστα επτα σελιδες.

Το πρωι παρατηρηθηκε καθυστερηση στη μεταδοση των θεματων λόγω τυπογραφικού λαθους στην ασκηση του δευτερου ζητηματος και για το οποιο εγινε διορθωση.

Σε ορισμενα εξεταστικά κεντρα, λόγω των πολλων σελιδων, συγκεκριμενα ηταν 7, τα θεματα δεν εφτασαν καθαρα και χρειάστηκε να γινει νεα μεταδοση.

Προβλημα διευκρινησεων υπηρξε στο εξεταστικο κεντρο που βρισκεται στο Γενικο Λυκειο Αθηνων στους Αμπελοκηπους.

ΙΜΒΡΟΣ

"Κατεστραμμένα σχολεία, ξεριζωμένα χωριά, ξεριζωμένες οικογένειες και κλειδαμπαρωμένα σπίτια", είναι η σημερινή εικόνα της Ιμβρου και τής Τενέδου, συμφωνα με αρθρο της ελβετικής εφημερίδας "Nόιε Τσίρχερ Τσάιτουνγκ".

Η εφημεριδα υπενθυμίζει ότι έχει αλλάξει εντελώς παράνομα η δομή του πληθυσμού των νησιών αυτων και υπενθυμίζει ότι η αναλογία 9000 Ελλήνων προς 100 Τούρκους, έχει αλλάξει σε 250 Ελληνες έναντι 7500 Τούρκων σήμερα.

Η εφημερίδα κάνει μια θλιβερή αναδρομή στην ιστορία αναφέροντας το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων, την ίδρυση αγροτικών φυλακών με την αναγκαστική απαλλοτρίωση των ευφόρων εκτάσεων που ανήκαν σε Ελληνες και την καταστροφή 200 εκκλησιων και μοναστηριων.

ΕΓΚΛΗΜΑ

Αστυφυλακας δολοφονησε με το υπηρεσιακο του περιστροφο την 26χρονη συζυγο του και στην συνεχεια αυτοπυροβοληθηκε.

Δραστης ο αστυφυλακας Κωνσταντινο Μάτζιος 32 χρονων που υπηρετουσε στην κοινοτητα Μπιστούνι Ιωαννινων

Ο Ματζιος μεταφερθηκε στο νοσοκομειο Ιωαννινων οπου υπεκυψε στα τραυματα του

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Εγκλημα αποκαλύφθηκε και στη Σαντορινη.

Μια 36χρονη, μόνιμος κάτοικος του νησιού, βρέθηκε νεκρή με σπασμένο κεφάλι μέσα σε σπηλιά.

Πάνω της είχε έντονα σημάδια σεξουαλικής κακοποιησης.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ

Ο προισταμενος της ΔΟΥ Κασσανδριας Χαλικιδικής Ιωαννης Ποιμενίδης συνελήφθη επειδη χρηματιστηκε για να εξασφαλισει φορολογική ενημεροτητα σε μπαρ της Καλλιθεας Χαλικιδικής.

Ο εφοριακός συνελήφθη μετα από καταγγελία του επιχειρηματία Αθανασιου Ταραντανα. Στην αστυνομία υποστηριξε οτι ο προισταμενος της εφορίας του ζητησε 200 χιλιαδες δραχμές για να του εξασφαλίσει τη φορολογική ενημεροτητα, καθως οι επιχειρησεις του ειχαν χρεη 2 εκατομμυριων δραχμών στην εφορία.

Ο προισταμενος της ΔΟΥ υποστηριξςε ότι πηρε τα χρηματα για να τα καταθεσει στο ταμείο ώς δοση του χρεους του επιχειρηματια.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 25 June 1996 - 11:38:06