Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 190696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 19/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Την καταργηση της απλης και της βενζινης σουπερ προτεινει η Κομμισιον.
  • Κλειστη ανοδος της Βασσιλισης Σοφιας απο εργαζομενους της Πειραικης Πατραικης.
  • Στο αρχειο η προκαταρκτικη εξεταση για τις δηλωσεις του Σωκρατη Κοκκαλη.


ΑΠΟΣΥΡΣΗ

Να καταργηθουν σταδιακα εως το 2000 η απλη και η βενζινη σουπερ και να χρησιμοποιειται πλεον μονο η μαολυβδη προτεινει η Ευρωπαικη Επιτροπη προκειμενου να αντιμετωπιστει η ατμοσφαιρικη ρυπανση στην Ευρωπη.

Η χθεσινη αποφαση της Κομισιον, που υιοθετησε την οδηγια με τον τιτλο Αυτοκινητο -καυσιμα , στοχευει στη μειωση των υψηλων επιπεδων ρυπανσης της ατμοσφαιρας.

Καλει επιση τα κρατη - μελη να δωσουν φορολογικα και αλλα κινητρα για την αποσυρση αυτοκινητων παλαιας τεχνολογιας.

Με την εφαρμογη του μετρου τα παλιά μοντέλα θα πρέπει είτε να αποσυρθούν, ειτε να προστιθεται στα καυσιμα τους ενα χημικο για να λειτουργουν οι κινητηρες με αμολυβδη βενζινη .

Παντως η προταση της κομισιον θα πρεπει να εγκριθει πρωτα απο το συμβουλιο των υπουργων .

Δεν μπορει να ληφθει ετσι μια αποφαση δηλωσε η υφυπουργος ΠΕΧΩΔΕ Ελισαβετ Παπαζωη που τονισε οτι η αλλαγη αυτη σημαινει τεραστια οικονομικη επιβαρυνση για την ελληνικη αγορα.

Η προταση της Κομμισιον ειναι αποτελεσμα ισχυρων πιεσεων που ασκουνται απο τις αυτοκινητοβιομηχανιες δηλωσε ο προεδρος της ΔΕΠ Χρηστος Βερελης.

Δεν χρειαζεται κατ αναγκη αποσυρση των παλιων αυτοκινητων αφου μπορει να γινει μετατροπη του συμβατικου κινητηρα ωστε να δεχεται αμολυβδη βενζινη επεσημανε ο προεδρος των ιδιοκτητων συνεργειων Γιαννης Σταυρακοπουλος.

ΣΠΕΙΡΕΣ

Τρεις σπειρες που διακινουσαν ηρωίνη και κακαίνη στη χωρα μας εξαρθρωθηκαν από τη διωξη ναρκωτικών.

Η πρωτη σπειρα αποτελειτο από τρεις Τουρκους. Στο διαμερισμα που ειχαν ενοικιάσει στην οδό Δρσοπολου στην Κυψελη, βρεθηκαν 5 κιλά ηρωίνη υψηλής καθαροτητας.

Τα μελή της σπειρας Αϊχάν Σεζέρ , Χασίμ Εφέ και Μπαιράμ Μπαλκάν συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγελέα.

Τη δευτερη σπειρα αποτελούσαν ο Αργεντινός Κάρλος Αλμπέρτο Αμεγκέιρας και ο Ιταλός Λεοναρντο Μπιανκίνι που συνελήφθησαν στον Ανατολικό Αερολιμενα. Στη κατοχή τους ειχαν 2 κιλά κοκαινη και ερχονταν από το Μπουενος Αιρες μεσω Σαν Παολο και Λονδινου.

Την τριτη σπειρα αποτελούσαν τα αδελφια Ιωαννης και Χανέτα Μέτου από τα Καλυβια Αττικής και η φιλη του πρωτου Αικατερινη Φώτη, κατοικος Ζωγραφου. Στην κατοχη τους βρεθηκαν 850 γραμμαρια ηρωινη, 1 κιλό και 600 γραμμαρια χασίς και 1687 ανωνυμες μετοχες διαφορων εταιριών και για τις οποιες η ασφαλεια εκτιμά ότι ειναι κλεμμενες.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Παραμενουν συγκεντρωμενοι εξω απο τη Βουλη οι εργαζομενοι της Πειραικης Πατραικης Αθηνας και Πατρας και αντιπροσωπεια τους συνανταται με τον Γραμματεα του Υπουργικου Συμβουλιου Τασο Μαντελη.

Προηγουμενως συναντηθηκαν με τον υφυπουργο εργασιας Λαμπρο Kανελλοπουλο, που ακουσε με κατανοηση το προβλημα. Πολυ συντομα, ειπε, η Πειραικη Πατραικη θα αποσχολησει το Υπουργικο συμβουλιο.

Εως και την Παρασκευη συνεχιζουν τις απεργιακες τους κινητοποιησεις οι νοσοκομειακοι γιατροι ολης της χωρας.

ΑΠΟΡΡIΜΑΤΑ

Τη σκυτάλη των αντιδράσεων μετά την ανατολική αττική πήρε η δυτική, για τις εξέλιξη στο θέμα των απορριμάτων.

Τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής υπογραμμίζει ο νομάρχης Περικλής Παπαπέτρου με αφορμή την υπαναχώρηση του Υπουργού Πεχωδε στο θέμα των χώρων ταφής απορριμάτων στην ανατολική αττική, και τονίζει ότι η χωματερή των ανω Λιοσίων λειτουργεί παράνομα για 30 χρόνια χωρίς καμία πρόβλεψη για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

Δηλώνει δε αμετάκλητα ότι δεν αποδέχεται ούτε σκέψη αλλαγής του μοντέλου διαχείρησης των απορριμάτων, όπως αυτό είχε αποφασιστεί από το υπουργείο περιβάλλοντος τον Εναιαίο Σύνδεσμο και τους δήμους της δυτικής αττικής.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Συσκεψη σχετικά με την εκ νεου εκπονηση μελετων για την εγκατασταση χωρων υγειονομικής ταφης Ααπορριμματων πραγματοποιειται αυτη την ωρα με τη συμμετοχή του νομαρχη ανατολικής Αττικής Δημητρη Φραγκου, του νομαρχιακου Συμβουλιου καθως και των δημαρχων και κοινοταρχων της Ανατολικής Αττικής.

ΨΗΦΙΑΚΑ

Στο αρχειο τεθηκε η προκαταρκτικη εξεταση για τις δηλωσεις του κ. Σωκρατη Κοκκαλη περι ανομου συμπλεγματος οικονομικοπολιτικων συναλλαγων και εκκβιασμου.

Εν τω μεταξυ σημερα κατεθεσαν στους εφετες ανακριτες που ερευνουν την αναθεση των ψηφιακων του ΟΤΕ οι εκπροσωποι της εταιριας ΝΟΡΘΕΡΝ ΤΕΛΕΚΟΜ κ. Κωνσταντινος Λιμπουσακης και Θωμας Λαναρας.

ΕΘΝΙΚΑ

Προβληματισμος στην κυβερνηση για τα 3 τρισεκατομμυρια δραχμες που απαιτουνται για την υλοποιηση του νεου εξοπλιστικου προγραμματος των Ενοπλων Δυναμεων.

Τελικες αποφασεις για το εξοπλιστικο προγραμμα θα ληφθουν στη νεα συνεδριαδση του ΚΥΣΕΑ τον Ιουλιο.

Ο Μιλτιαδης Εβερτ τονισε οτι δεν προκειται να εναντιωθει στον εξοπλισμο των Ενοπλων Δυναμεων και επανελαβε την προταση του για συγκλιση του Συμβουλιου των πολιτικων αρχηγων.

Εν τω μεταξυ την εντονη αντιδραση ολων των πολιτικων κομματων της Τουρκιας προκαλεσε η αμυντικη συμφωνια Ελλαδας και Αρμενιας.

Ο Τουρκος Υπουργος Αμυνας, χαρακτηρισε τη συμφωνια, μη φιλικη συμπεριφορα, απο Ελληνικης πλευρας σημειωσε ομως οτι η χωρα του ειναι τοσο ισχυρη που μπορει να τα βγαλει πέρα, με μεγαλυτερες χωρες .

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Προ των πυλών οι γενικές εξετάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στις ανώτατες σχολές και το υπουργεί Παιδείας εξετάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στην μεταβασή τους στα εξεταστικά κέντρα.

Το υπουργείο εξάλλου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα ποσοστά της συμμετοχής των τελειοφοίτων και υποψηφίων προηγούμενων ετών στις φετινές εξετάσεις

ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ

Για τη διευκολυνση όσων συμμετεχουν στις γενικές εξετασεις δεν θα ισχυσει ο δακτυλιος στο κεντρο της Αθηνας από τις 21 Ιουνίου εως τις 5 Ιουλίου.

Την αποφαση υπεγραψε ο υπουργός Δημοσιας Ταξης Κωστας Γειτονας και ισχυει μονο όσους εχουν δικαιολογητικά που αποδεικνυουν τη συμμεχτοχή στις γενικες εξετασεις.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Προβληματα στις εξετασεις του Εαρινου Εξαμηνου πολλων πανεπιστημιακων τμηματων λογω της αποχης του διδακτικου προσωπικου.

Οι καθηγητες αντιδρουν σε μια τροπολογια του υπουργειου Παιδειας που θεωρουν οτι δημιουργει προβληματα στην επαγγελματικη τους εξελιξη.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 19 June 1996 - 8:13:09