Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 070696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 07/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Κλειστη η Εθνικη στο υψος του Αυλωνα. Ουρες χιλιομετρων και στα δυο ρευματα.
  • Ρηματικη διακοινωση στον Τουρκο επιτετραμενο για Γαυδο.
  • Θα συνεχιστει η ενταση με την Τουρκια δηλωσε απο τη Μυτιληνη ο Μιλτιαδης Εβερτ.


ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Δυναμικη αναμετρηση για τα σκουπιδια στην Αττικη . Απο τις 12 οι κατοικοι του Αυλωνα απεκλεισαν την Εθνικη Οδο Αθηνων Λαμιας , ενω ΕΥΔΑΠ και ΟΣΕ τους κατηγορουν ανοιχτα για δολιοφθορες και υπεβαλαν και μηνυσεις.

Οι νεες κινητοποιησεις των κατοικων του Αυλωνα αρχισαν αργα χθες βραδυ μετα τη δημοσιοποιηση του πορισματος των επιστημονων που προκρίνει τήν περιοχή του Αυλωνα ως τήν καταλληλοτερη για τη δημιουργια χωρου υγειονομικης ταφης απορριματων. Κατέλαβαν για 4 ώρες την σιδηροδρομική γραμμή, προκαλώντας προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων.

Ο αποκλεισμος της Εθνικης θα κρατησει εως τις 6 το απογευμα και το βραδυ θα αποκλεσουν το σιδηροδρομικο σταθμο της πολης. Στις 7 το απογευμα εξαλλου θα γινει συνελευση με τη συμμετοχη βουλευτων της Ανατολικης Αττικης, ενω αυριο θα καταλαβουν απο τις 3 μετα το μεσημερι για εξι ωρες τα διοδια Σχηματαριου, επιτρεποντας ομως τη διελευση των αυτοκινητων.

Εν τω μεταξυ αγνωστοι επιχωματωσαν το καναλι που τροφοδοτει με νερο τις περιοχες της Ανατολικης Αττικης στο σημειο οπου καταληγει απο τόν Μόρνο και τήν Υλίκη.

Η παροχή τωρα του νερου, γινεται πλεον απο γεωτρησεις, και ο Γενικος Διευθυντης της ΕΥΔΑΠ Γιωργος Ιωαννιδης χαρακτηρισε το δημαρχο και το δημοτικο συμβουλιο του Αυλωνα ως ηθικους αυτουργους της δολιοφθορας ενω υπεβαλε μήνυσεις.

Για προβοκατορικη ενεργεια εκανε λογο στην ιδια εκπομπη ο προεδρος του δημοτικου συμβουλιου Βασιλης Μυλωνας και παραδεχθηκε εμμεσως πως η κατασταση ειναι ανεξελεγκτη αναφεροντας: Ο κοσμος προγραμματιζει και εμεις ακολουθουμε.

Μηνυση για παρακωλυση συγκοινωνιας υπεβαλε και ο ΟΣΕ.

Η Αττικη παντως εξακολουθει να ζει με λοφους σκουπιδιων καθως συνεχιζεται το κλεισιμο της χωματερης των Ανω Λιοσιων.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗ

Η ατυνομια τωρα για να διευκολυνει οσους κινουνται με τα αυτοκινητα τους στην εθνικη και και κατευθυνονται προς Αθηνα , ανακοινωνει, πως θα γινεται εκτροπη απο το πεντηκοστο ογδοο χιλιομετρο και θα κινουνται στη διαδρομη Οινοφυτα-Συκαμινο- Σκαλα Ωρωπου-Μαλακασα. Θα επανερχονται στην εθνικη οδο απο τον κομβο Μαλακασας.

Για τα οχηματα που κινουνται προς Αυλωνα θα γινεται εκτροπη στο τριακοστο τεταρτο χιλιομετρο και θα κινουνται στη διαδρομη απο παραλια Δηλεσι- Σχηματαρι, ή απο Σικαμνιο- Οινοφυτα ή απο σκαλα Ωρωπου-Δηλεσι Σχηματαρι με επανακαμψη στην εθνικη στο εξηκοστο δευτερο χιλιομετρο

ΙΜΙΑ / ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Νέα κορύφωση της κρατικής αδιαφορίας, αυτή τη φορά βάρος των οικογενειών των τριών αξιωματικών του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στα Ιμια.

Η χήρα του κυβερνήτη Χριστόδουλου Καραθανάση και το μόλις 17 μηνών αγοράκι της-ο Γιαννάκης Καραθανάσης-θα πάρουν σύνταξη 106. 000 δραχμών, επειδή η μητέρα εργάζεται στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Και το χειρότερο: To 17 μηνών αγοράκι καλείται να πληρώσει τις δόσεις ενός δανείου που είχε πάρει ο στρατιωτικός πατέρας του.

Δεν είναι όμως καλύτερη η κατάσταση και με τις χήρες των άλλων δύο αξιωματικών: H χήρα του Παναγιώτη Βλαχάκου θα πάρει μικρότερη σύνταξη και συγκεκριμένα μόλις 75 χιλιάδων δραχμών, επειδή δεν είχε προλάβει να κάνει παιδί με τον θανόντα εν υπηρεσία αξιωματικό. Ακόμη μικρότερη σύνταξη και συγκεκριμένα μόλις 43. 000 δραχμές, θα πάρει η χήρα του Εκτορα Γιαλοψού.

Οι αρμόδιοι υπουργοί στους οποίους απευθύνθηκαν στο υπόμνημά τους, όπως δεν απάντησε ακόμη και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που ζητά την αποπληρωμή του Δανείου από ενα αγοράκι 17 μηνών.

ΓΑΥΔΟΣ

Τον προεδρο της Δημοκρατιας Κωνσταντινο Στεφανοπουλο ενημερωσε για τις εξελιξεις στα ελληνοτουρκικα ο Θεοδωρος Παγκαλος ο οποιος νωριτερα επεδωσε ρηματικη διακοινωση στον τουρκο επιτετραμενο στην Αθηνα.

Απο την Μυτιληνη ο Μιλτιαδης Εβερτ προεβλεψε οτι η ενταση με την Τουρκια θα συνεχιστει οι κινδυνοι ομως θα ξεπεραστουν.

Κατηγορησε την κυβερνηση οτι αντιδρα υποτονικα και μοιρολατρικα και ζητησε τη διενεργεια εκλογων.

Ο ιερεας της νησου Μανωλης Μπικογιαννης επεσημανε την αδιαφορια ολων των πολιτικων για το νησι και επεσημανε οτι η Γαυδος εχει ηλεκτρικο ρευμα μονο ωρες την ημερα ενω την προηγουμενη εβδομαδα εκοψαν και το δρομολογιο της αγονης γραμμης με αποτελεσμα το νησι να μενει χωρις προμηθειες.

Πολιτικη Ποντιου Πιλατου ακολουθουν εντωμεταξυ οι Ηνωμενες Πολιτειες. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Νίκολας Μπέρνς απέφυγε να πάρει θέση και έξέφρασε την λύπη του για την νέα αυτή διαφορά -όπως την αποκάλεσε-μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Προσθεσε μαλιστα οτι οι ΗΠΑ εχουν θεση για την κυριαρχια της Γαυδου αλλα ο ιδιος δεν ειναι διατεθειμενος να τη συζητησει δημοσια .

Ο εκπροσωπος της Πολιτικης Ανοιξης Νοτης Μαρτακης δηλωσε οτι και παλι μετα την Ιμια το Στεητ Ντηπαρτμεντ αποφευγει να παρει θεση χαρακτηριζοντας μαλιστα την νεα προκληση ως ελληνοτουρκικη διαφωνια και ερωτα εαν η κυβερνηση εξακολουθει να χαιρεται για τα αποτελεσματα του ταξιδιου του κ. Σημιτη στις Ηνωμενες Πολιτειες.

Σε δημοσιευμα της εφημεριδας Γουολ Στρητ Τζερναλ αναφερεται οτι η Κυπρος και το Αιγαιο θα ειναι το επομενο μεγαλο ναρκοπεδιο στην Ευρωπη μετα τη βοσνια.

ΣΗΜΙΤΗΣ

Την αναγκαιοτητα να επισπευθουν τα μεγαλα εργα υπογραμμισε, μιλωντας στο περιπτερο 8 της Εκθεσης Θεσσαλονικης, ο πρωθυπουργος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Την διαπιστωση οτι η οικονομια κινειται μεσα στα ορια του προγραμματος συγκλισης εξεφρασαν στη σημερινη συσκεψη οι οικονομικοι υπουργοι με τον διοικητη της τραπεζας της Ελλαδος Λουκα Παπαδημο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

Επτά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αλβανικής αστυνομίας απολύθηκαν σήμερα ως υπεύθυνοι για τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών της αντιπολίτευσης και των οργάνων της τάξεως στο κέντρο των Τιράνων στις 28 Μαίου.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τα επεισόδια και ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών.

Χωριστες συναντήσεις με τους ηγέτες των πολιτικών κομματων που εκπροσωπούνται στο Τουρκικό κοινοβούλιο θα εχει σημερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας σουλειμάν Νταμιρέλ σε μια υστατη προσπάθεια να βγαλει την χωρα απο το αδιεξοδο της ακυβερνησίας . Ο Μεσούτ Γιλμάζ παραιτηθηκε χθες με απο τρείς μόλις διακυβερνησης εκτελεί πλεον χρέη υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Η Συρία ανακοίνωσε σήμερα οτι οι προτάσεις του νέου πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου για μια νέα προσέγγιση στην ειρηνευτική διαδικασία με τη Δαμασκό καθε άλλο παρά στην ειρήνη οδηγούν.

Η αντίδραση του επίσημου συριακού τύπου στις δηλώσεις Νετανιάχου εκδηλώνεται λίγες ώρες πρίν αρχίσουν στη Δαμασκό οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Συρίας, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας για το μέλλον της ειρηνευτικής διαδιακσίας στη Μεση Ανατολή.

Πηγές των ταϋλανδικών μυστικών υπηρεσιών που παρακολουθούν τις εξελίξεις κατά μήκος των συνόρων με την Καμπότζη διέψευδαν σήμερα την πληροφορία ότι Πολ Ποτ είναι νεκρός, ενώ από την πλευρά τους αξιωματούχοι του καθεστώτος της Πνομ Πενχ προσπαθούσαν να την διασταυρώσουν.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 7 June 1996 - 9:34:47