Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio



Παρασκευή 24 Μαΐου 2002

Ενημέρωση για τα εθνικά
Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σχετικά με τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι "έφθασε η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης" και απηύθυνε έκκληση για εθνική ομοψυχία. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος επέκριναν την κυβέρνηση για παραλείψεις και λανθασμένους χειρισμούς. Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε, ότι την ερχομένη εβδομάδα θα δοθεί στα κόμματα για μελέτη και ακολούθως για διάλογο το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Πρωτόπαπας για παραβιάσεις
Δευτερεύοντα μέτωπα θα επιχειρήσει να δημιουργήσει η Τουρκία εν όψει της διαδικασίας για το κυπριακό και της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας την αύξηση παραβάσεων του FIR Αθηνών και παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Τρίτος ασφαλιστικός πυλώνας
Η ιδιωτική ασφάλιση θα είναι ο τρίτος πυλώνας του νέου ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, ύστερα από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών στο πλαίσιο του διαλόγου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Ο κ. Ρέππας κατέληξε σε κατ' αρχήν συμφωνία με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων σε ό,τι αφορά το θέμα της χρηματοδότησης του νέου συστήματος.

Χωρίς περιορισμούς οι δύο Παλαιστίνιοι
Ελεύθεροι πολίτες είναι οι Παλαιστίνιοι που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, αφού ούτε τρομοκράτες είναι ούτε διώκονται σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ. Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης, σχετικά με τους δύο Παλαιστινίους που είχαν καταφύγει στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλέεμ. Οι δύο Παλαιστίνιοι, σε συνέντευξη τύπου, ανέφεραν πως είναι αντίθετοι στις δολοφονίες πολιτών, είτε πρόκειται για Παλαιστινίους είτε για Ισραηλινούς, επεσήμαναν ωστόσο ότι κάθε δράση έχει και αντίδραση.

Εγχειρίζεται ο Μητσοτάκης
Σε εγχείρηση για την αποκατάσταση ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής θα υποβληθεί ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο Φίνιξ της Αριζόνας. Οι συνεργάτες του εκφράζουν αισιοδοξία, με βάση και τις ιατρικές γνωματεύσεις, ότι η επέμβαση, παρά τον περίπλοκο χαρακτήρα της, δεν θα επιφυλάξει κινδύνους για τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αναχωρεί για τις ΗΠΑ αύριο Σάββατο.

Επίθεση ακρίδων στην Ξάνθη
Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κτηνοτρόφους του νομού Ξάνθης σμήνη ακρίδων που έχουν κατακλύσει εκτεταμένες περιοχές του νομού. Με απόφαση της νομαρχίας η ορεινή περιοχή ανατολικά της οδού Ξάνθης - Εχίνου κηρύχθηκε "ακριδόπληκτη" για το το έτος 2002.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.