Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τετάρτη 8 Μαϊου 2002

Πολλά τροχαία και 64 νεκροί από την έξοδο του Πάσχα
Η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων δέκα ετών για τον εορτασμό του Πάσχα δεν ήταν αναίμακτη. Απο το Σάββατο του Λαζάρου συνέβησαν 518 τροχαία δυστυχήματα, στα οποία σκοτώθηκαν 64 άτομα και τραυματίστηκαν 697. Το 70% των τροχαίων δυστυχημάτων, λέει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, συνέβη σε επαρχιακά δίκτυα, όπου δεν υπήρχε αστυνόμευση.  Οι δυσκολίες στην επιστροφή των εκδρομέων συνεχίζονται με την ουρά των αυτοκινήτων στο πορθμείο Ρίο-Αντιρρίου να φτάνει τα 15 χιλιόμετρα. Η κατάσταση δυσχεραίνεται από ανέμους ισχύος 7 μποφόρ που έχουν υποχρεώσει το λιμεναρχείο να κλείσει την μία προβλήτα. Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο.
 

Επίσκεψη Χριστοδουλάκη στην Τουρκία
Η διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, οι δυνατότητες προώθησης της οικονομικής συνεργασίας μέσω της δημιουργίας μικτών ελληνοτουρκικών επιχειρήσεων καθώς και η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των κανόνων που προσδιορίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην Αγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και εκπροσώπων τραπεζών της Τουρκίας. Η διήμερη επίσκεψη του έλλην υπουργού στην Τουρκία αρχίζει την Πέμπτη.

Αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή για ΑΕΚ και Ολυμπιακό
Πάνω στο νήμα αναμένεται να κριθεί ο πρωταθλητής της περιόδου 2001-2002. Το απόγευμα θα διεξαχθούν ολοι οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' εθνικής κατηγορίας για το ποδόσφαιρο. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο γήπεδο Χαριλάου,με αντίπαλο τον Αρη, παιχνίδι όμως που θα γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων, λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων. Οι ερυθρόλευκοι, ενδιαφέρονται μόνο για τη νίκη, προκειμένου να στεφθούν πρωταθλητές για έκτη συνεχή χρονιά.

Στο Άγιο Όρος ο Κάρολος
Στο Αγιον Ορος, βρίσκεται από τη Δευτέρα του Πάσχα ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκηπας Κάρολος, πραγματοποιώντας ανεπίσημη επίσκεψη. Ο Κάρολος έφθασε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ορους με τη θαλαμηγό του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση κι από εκεί με ταχύπλοο σκάφος, μετέβη στην ιερά μονή Βατοπεδίου, όπου και φιλοξενείται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βρετανός πρίγκηπας αναμένεται να αναχωρήσει την Πέμπτη από το Αγιο Ορος.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.