Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio



Τετάρτη  24 Απριλίου 2002

Κλείνουν τα σχολεία για τον ιό
Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κύματος περιστατικών ιογενούς μυοκαρδίτιδας, που -σύμφωνα με τους επιστήμονες- λαμβάνει επιδημικές διαστάσεις. Ύστερα από εισήγηση του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και για προληπτικούς λόγους, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουν μέχρι και τις 26 Απριλίου, οπότε και αρχίζουν οι πασχαλινές διακοπές, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία και τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προληπτικά μέτρα λαμβάνονται και στις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων. Τα κρούσματα  έχουν φθάσει τα 32, εκ των οποίων 13 μόνο την Τρίτη στην Αθήνα.

Παπανδρέου - Τζεμ στη Μέση Ανατολή
Στη Μέση Ανατολή μεταβαίνουν σήμερα Τετάρτη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαΐλ Τζεμ, σε μία "σημαντική, συμβολικά, επίσκεψη", όπως τη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας. Οι δύο υπουργοί θα έχουν αύριο Πέμπτη συναντήσεις με τους Αριέλ Σαρόν, Σιμόν Πέρες και Γιάσερ Αραφάτ.

Σημίτης για δημοτικές
Τη σημασία που θα έχουν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε δηλώσεις που έκανε επισκεπτόμενος το υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ. Σημίτης δήλωσε, ότι "οι εκλογές έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία όχι μόνο για την ανάδειξη ικανών προσώπων, αλλά και για την εφαρμογή ή μη της πολιτικής αποκέντρωσης που προωθεί η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ".

Μίκης για Κωνσταντίνο Καραμανλή
Εκδήλωση μνήμης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα με κεντρικούς ομιλητές το Μίκη Θεοδωράκη και το Γάλλο ακαδημαϊκό Μορίς Ντρουόν. Την εκδήλωση οργανώνει το Ίδρυμα Καραμανλή για την συμπλήρωση 4 ετών από το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

Νομοσχέδιο για την τεχνητή γονιμοποίηση
Στην κάλυψη του νομοθετικού κενού που υπάρχει στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις σύγχρονες ιατρικές μεθόδους που υποβοηθούν τη γονιμότητα αποσκοπεί σχέδιο νόμου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ας σημειωθεί, ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν γίνει στην Ελλάδα 300.000 εξωσωματικές γονιμοποιήσεις χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο.

Διώξεις για ΟΤΕ - Multicom
Στη δικαιοσύνη οδηγείται η υπόθεση της εξαγοράς από τον ΟΤΕ του 50% των μετοχών της εταιρείας Multicom. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθανάσιος Ψαράκης άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό πλημμελήματος εις βάρος του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Νίκου Μανασσή και για ηθική αυτουργία στην πράξη κατά του επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου και του γιου του Χρήστου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το τίμημα που κατέβαλε ο ΟΤΕ για τη συγκεκριμένη αγορά είναι οκταπλάσιο από την αξία των μετοχών.

Απογοητευμένοι από το πολίτευμα
Οι ένοπλες δυνάμεις, η δικαιοσύνη και η εκκλησία είναι οι εθνικοί θεσμοί που εμπνέουν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ευρωβαρόμετρου. Τα ποσοστά αποδοχής των συγκεκριμένων θεσμών είναι 88%, 69% και 65% αντιστοίχως. Η μέτρηση δείχνει ότι οι Έλληνες είναι απογοητευμένοι από το επίπεδο των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα, αφού το 51% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του πολιτεύματος. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί τους οποίους οι ερωτηθέντες εμπιστεύονται περισσότερο είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Κομισιόν.

Δικάζονται οι παρατηρητές αεροπλάνων
Αρχίζει σήμερα στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Καλαμάτας η δίκη των 12 Βρετανών και των 2 Ολλανδών παρατηρητών αεροπλάνων, που κατηγορούνται για κατασκοπία. Οι 14 είχαν συλληφθεί στην Καλαμάτα τον περασμένο Νοέμβριο ενώ φωτογράφιζαν εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και είχαν αφεθεί ελεύθεροι το Δεκέμβριο. Η σύλληψή τους και η απαγγελία κατηγοριών είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία.

Διευκρινίσεις Φερχόιγκεν για κυπριακό
Ολόκληρη θα ενταχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ και, αν δεν έχει μέχρι τότε λυθεί το κυπριακό, το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα εφαρμοστεί στην πράξη στο ένα τμήμα της Κύπρου, σύμφωνα με διαβεβαίωση που παρέσχε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος της Κοινότητας Γκίντερ Φερχόιγκεν. Η δήλωση αυτή ακολουθεί δήλωση του υπάτου εκπροσώπου της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα, ο οποίος είχε πει ότι αν δεν λυθεί το κυπριακό, θα ενταχθεί στην Κοινότητα το ελληνοκυπριακό τμήμα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.