Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Σάββατο, 30 Μαρτίου 2002)

Μισό εκατομμύριο εκτρώσεις ετησίως στην Ελλάδα
Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης σήμερα και αναφέρεται ότι εξακόσιες χιλιάδες γυναίκες στον κόσμο πεθαίνουν ετησίως από επιπλοκές εγκυμοσύνης, τοκετού ή έκτρωσης. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο γίνονται 500.000 εκτρώσεις με μόνο 2,4% των Ελληνίδων να χρησιμοποιούν το χάπι ως μέθοδο αντισύλληψης, ενώ στην Ευρώπη οι γυναίκες που το παίρνουν ξεπερνούν το 40%.

Ελληνική απαισιοδοξία στην μετά ΟΝΕ εποχή
Σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα Νέα, οι Έλληνες παρουσιάζονται απαισιόδοξοι και αγχωμένοι για το μέλλον τους, παρά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ιδιαίτερη δυσαρέσκεια φαίνεται να δημιουργεί στους Έλληνες η κατάσταση στη δημόσια παιδεία και την υγεία, ενώ αισθήματα καχυποψίας προκαλεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού συνδέεται με παρατεταμένες πολιτικές λιτότητας.

Ανακοινώνονται αλλαγές στη δομή του στρατού
Αλλαγές στο στρατό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με την αναβάθμιση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τον περιορισμό της αυτονομίας των κλάδων στη λήψη αποφάσεων, την ενοποίηση της Διοικητικής Μέριμνας, την εισαγωγή του θεσμού του επαγγελματία οπλίτη, τη μείωση των στρατοπέδων και των μονάδων στο στρατό ξηράς και την αναβάθμιση των συνθηκών διαμονής, διαβίωσης, εργασίας και εκπαίδευσης του στρατευμένου και του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου είπε ότι "οι αλλαγές καθιστούν την Ελλάδα ισχυρή δύναμη αποτροπής".

Έκρηξη σε εκκλησία στην Ανάβυσσο
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χθες τα μεσάνυκτα στο ναό του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο. Η εκκλησία είχε σπάνιες τοιχογραφίες, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, πιθανολογείται ότι πρόκειται για εμπρησμό. Τα ακριβή αίτια της έκρηξης θα διαπιστωθούν από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.