Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Σάββατο 02/03/2002)

Στο Τόκιο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αναχωρεί σήμερα για την Ιαπωνία, όπου και θα αρχίσει από αύριο πενθήμερη επίσημη επίσκεψη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη, επισημαίνοντας το βαρύνοντα ρόλο της Ιαπωνίας διεθνώς. Ο κ. Σημίτης θα συζητήσει θέματα τεχνολογικής αλλά και πολιτιστικής συνεργασίας ενόψει και της Ολυμπιάδας του 2004, θα γίνει δεκτός από τον Αυτοκράτορα Ακιχίτο, ενώ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Τζουνιχίρο Κοϊζούμι, και άλλες προσωπικότητες της Ιαπωνίας.

Οι κρίσεις αξιωματικών προκάλεσαν την παραίτηση του αρχηγού ΓΕΝ
Την παραίτησή του υπέβαλε την Παρασκευή ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Γεώργιος Θεοδωρουλάκης. Είχε προηγηθεί η δοκιμασία της σχέσης του Αρχηγού ΓΕΝ με τον υπουργό Αμυνας, Γ.Παπαντωνίου, με αφορμή τις κρίσεις στο Πολεμικό Ναυτικό. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή και στη θέση του τοποθετήθηκε ο αντιναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης, o οποίος θα ορκιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Δυστύχημα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών
Ενα άτομο σκοτώθηκε και άλλα 29 τραυματίστηκαν - εκ των οποίων τα τέσσερα σοβαρά - μετά από σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με δύο νταλίκες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών στη διασταύρωση Στρυμωνικού. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο προσκυνητές, οι οποίοι κατευθύνονταν στην μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου του Σιδηροκάστρου Σερρών. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νομαρχιακό νοσοκομείο Σερρών και ορισμένοι στη Θεσσαλονίκη.

Φωτιά σε πλοίο ανοικτά της Πύλου - Σώθηκε το πλήρωμα
Στο Κατάκωλο Ηλείας μεταφέρθηκαν το μεσημέρι τα 16 από τα 22 μέλη του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Εξπρές Μιλένιουμ", στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά το πρωί στο μηχανοστάσιο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Τα υπόλοιπα έξι μέλη του πληρώματος, όλοι Ελληνες, παραμένουν σε σωστική βάρκα, ενώ κοντά τους πλέει σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Το πλοίο με σημαία Παναμά, έπλεε στη θαλάσσια περιοχή των νήσων Στροφάδων, ανοιχτά της Πύλου.

Επιχείρηση για τη διάσωση λαθρομεταναστών στο Αιγαίο
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 25 λαθρομεταναστών, έγινε το πρωί 5 ναυτικά μίλια βόρεια των Ψαρών. Τα 25 άτομα επέβαιναν σε φουσκωτό, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Τα άτομα αυτά περισυνελέγησαν από ένα ελικόπτερο "Σούπερ Πούμα", ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος και δύο αλιευτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ναυαγών είναι και ο Τούρκος ιδιοκτήτης του σκάφους.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.