Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 01/02/2002)

Σύσσωμη καταδίκη στην προσπάθεια σπίλωσης του ΠτΔ
Ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την Πέμπτη μετά βδελυγμίας την απόπειρα σπίλωσης του ονόματος του Κωστή Στεφανόπουλου και του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αυτή προκύπτει από «δημοσιογραφική εμπλοκή» του στην υπόθεση «φρουτάκια». Ο κ. Στεφανόπουλος σε γραπτή του δήλωση το βράδυ της Πέμπτης τόνισε ότι «μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο ότι το όνομά μου ανεμείχθη στο θέμα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών». Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη ότι «δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα μπορούσε να μου αποδοθεί οποιαδήποτε σχέση με δραστηριότητες αντίθετες στο νόμο και την ηθική».
Καταλήγοντας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον πολιτικό κόσμο και προς όλους όσοι «μου εξεδήλωσαν την εμπιστοσύνη τους και την εκτίμησή τους».

Συνεργασία πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας για το ευρώ
Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα έχει το μεσημέρι συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, και την Επιτροπή για το ευρώ, όπου και θα αποτιμηθεί ο πρώτος μήνας από την εισαγωγή του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος στις καθημερινές συναλλαγές. Ακολούθως θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Τύπου και Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, με αντικείμενο συζήτησης το νομοθετικό έργο του υπουργείου.

Στάση αναμονής των αγροτών
Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες ενόψει της ανακοίνωσης της τελικής τιμής του βαμβακιού, η οποία θα κρίνει τελικά την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Η κυβέρνηση από την πλευρά της ανακοίνωσε οτι εξοικονόμησε 90 δισεκατομμύρια δραχμές, τα οποία θα διατεθούν για το βαμβάκι και για αποζημιώσεις λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας. Όπως ανακοινώθηκε, τα σχετικά δικαιολογητικά  πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις τοξίνες στα τρόφιμα
Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για την ύπαρξη τοξικών ουσιών σε ποσότητες εισηγμένων ζωϊκών προϊόντων, τα οποία ήδη κατασχέθηκαν, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών,  Σωτήρης Μπάγιας. Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί αν και πόσες ποσότητες ζωϊκών προϊόντων έχουν εισαχθεί και να εξακριβωθεί αν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχων.

Ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την Ολυμπιακή Αεροπορία
Τη Δευτέρα πρόκειται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις ως προς τη συνέχιση ή διακοπή των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, επεσήμανε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί μία σίγουρη λύση, που δεν θα επιβαρύνει τον ελληνικό λαό και ότι η κυβέρνηση μελετά εξαντλητικά όλες τις δυνατότητες και τις προσφορές.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.