Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 22/01/2002)

Ικανοποίηση και ανησυχίες κλιμακίου ΔΟΕ για την Ολυμπιακή προετοιμασία
Ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντένις Όσβαλντ, μετά τη διήμερη επίσκεψη - επιθεώρηση των έργων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εξέφρασε ικανοποίηση αλλά και κάποιες ανησυχίες για την Ολυμπιακή προετοιμασία. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παρεχώρησε σήμερα - παρουσία της προέδρου του "Αθήνα 2004", Γιάννας Αγγελοπούλου, ο κ. Όσβαλντ είπε ότι η εικόνα στα περισσότερα έργα είναι θετική και οι γρήγοροι ρυθμοί διατηρούνται, αλλά η ΔΟΕ θα εξακολουθεί να ανησυχεί και να ασκεί πιέσεις, λόγω των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων.

Μονοήμερη επίσκεψη Σημίτη στη Βουλγαρία
Σημαντικές χαρακτηρίζονται από πολιτικούς παρατηρητές οι συνομιλίες που έχει σήμερα στη Σόφια ο Έλληνας πρωθυπουργός με τη βουλγαρική πολιτική ηγεσία, με σκοπό την προώθηση των διμερών σχέσεων. Ο κ. Σημίτης συναντήθηκε το πρωί με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Συμεών Σαξκομπουργκότσκι, ενώ αργότερα παρέστη στη τελετή ανάληψης καθηκόντων του νεοεκλεγέντα προέδρου της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνωφ. Κύρια θέματα των ελληνοβουλγαρικών συνομιλιών ήταν οι προσπάθειες της Βουλγαρίας για ένταξη σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, οι ελληνικές επενδύσεις στη γειτονική χώρα και ο πετρελαιαγωγός Μπούργκας - Αλεξανδρούπολης.

Ισχυρή σεισμική δόνηση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο
Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στα Δωδεκάνησα, χωρίς να προκληθούν θύματα ή υλικές ζημίες. Συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 06:54 το πρωί, 370 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο στα Δωδεκάνησα, μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω και εστιακό βάθος 75 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλα τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου μέχρι την Κρήτη, τις Κυκλάδες και την Αίγυπτο.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.