Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 8/1/2002)

Ομαλοποιείται η κατάσταση στη χώρα
Επανέρχεται σιγά σιγά στους φυσιολογικούς ρυθμούς η κατάσταση στη χώρα, αν και πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, κυρίως σε Εύβοια και Κρήτη. Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας η κίνηση των οχημάτων ομαλοποιείται πλέον, αν και στις στις περισσότερες κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας τα οχημάτα κινούνται "σημειωτόν" λόγω του παγετού στο οδόστρωμα. Η χρήση αλυσίδων θεωρείται ακόμη απαραίτητη σε πολλά σημεία της βορειοανατολικής Αττικής.

Οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης
Στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, λίγο πριν από την αναχώρησή του για την Ουάσινγκτον, όπου θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους. Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη ανάμεσα στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, η ενίσχυση των πρωτοβουλιών για την τελική λύση του Κυπριακού, η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία και η μόνιμη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ικανοποίηση Σημίτη
Την ικανοποίησή του για την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια της θεομηνίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης σχέδια για τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου με σκοπό να βελτιωθεί η πρόληψη, ο επιστημονικός σχεδιασμός, αλλά και οι παρεμβάσεις στους αυτοκινητόδρομους. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εξοπλισμός όλων των αυτοκινήτων με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αιγαίο χωρίς... σύνορα
Η αμερικανική υπηρεσία χαρτογράφησης αναθεώρησε τους παγκόσμιους χάρτες απαλείφοντας τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμόδια για την κατάρτιση του ψηφιακού χάρτη αμερικανική υπηρεσία προέβη στην εν λόγω ενέργεια τον Μάιο του 2001, μετά τη σχετική υπόδειξη του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Η υπόθεση αυτή ήταν γνωστή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για εγκατάλειψη της πολιτικής των ίσων αποστάσεων, υπέρ της Τουρκίας. Το θέμα αναμένεται να τεθεί κατά την επίσκεψη Σημίτη στις ΗΠΑ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.