Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 21/12/2001)
 

Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου για Ευρωστρατό
Για ένα δρόμο σκληρών διαπραγματεύσεων, στον οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα διατηρήσει τις θέσεις της, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα υπερασπίσει τα συμφέροντά της και ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, δεν θα υπογραφεί η συμφωνία για τον Ευρωστρατό. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε δεδομένη την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τόνισε ότι δεν πρόκειται η ένταξη να καθυστερήσει, ανεξάρτητα από την εξέλιξη των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπουν για τις επόμενες ημέρες οι μετεωρολόγοι, καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας να πλήξει ολόκληρη τη χώρα. Χθες εντοπίσθηκε νεκρός ο 53χρονος άνδρας, που παρασύρθηκε στην Πάτρα από χείμμαρο, στην προσπάθειά του να σώσει τον 9χρονο γιό του. Το παιδί δεν έχει εντοπισθεί έως τώρα.

Εξελίξεις στην απεργία του κλάδου καθαριότητας στην Αθήνα
Σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι συμβασιούχοι στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων εάν θα συνεχίσουν ή όχι τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Χθες το αρμόδιο δικαστήριο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη ακόμη και να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων, προκειμένου να αρχίσει η συγκομιδή των σκουπιδιών, που σχηματίζουν βουνά στους γιορτινούς δρόμους της πόλης.

Έναρξη εφαρμογής των μέτρων της Τροχαίας ενόψει Χριστουγέννων
Έκτακτα μέτρα λαμβάνει από σήμερα η τροχαία για την διευκόλυνση των εκδρομέων, που πρόκειται να εγκαταλείψουν την Αθήνα, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.