Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 20/12/2001)
 

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας στην Αθήνα
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο η απεργία των συμβασιούχων καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, που απεργούν την τελευταία εβδομάδα, με αποτέλεσμα τόνοι σκουπιδιών να "στολίζουν" τους γιορτινούς δρόμους της πόλης. Σήμερα οι συμβασιούχοι, οι οποίοι διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων, θα λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

Κριτική βιομηχάνων προς την κυβέρνηση
Οξεία κριτική άσκησε χθες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο ΣΕΒ ζητά επιτάχυνση των ρυθμών των αποκρατικοποιήσεων και ευνοϊκότερες συνθήκες για την επενδύσεις.

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας
Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από αύριο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Νευροκόπι το θερμόμετρο "δείχνει" - 27 βαθμούς Κελσίου. Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε πολλούς δρόμους, ενώ δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα. Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές των οπωροκηπευτικών να εκτιναχθούν στα ύψη, ενισχύοντας τους φόβους για άνοδο του πληθωρισμού.

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τον υπουργό Παιδείας
Βήμα προσέγγισης μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας χαρακτήρισαν τη συνάντησή τους ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Χριστόδουλος. Και οι δύο υποστήριξαν ότι η διαφωνία τους στο θέμα των ταυτοτήτων δεν κλείνει τις διόδους επικοινωνίας. Μάλιστα, ο κ. Χριστόδουλος τόνισε ότι εάν παραστεί ανάγκη θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.