Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 17/12/2001)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αχαϊα
Σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο νομός Αχαϊας, καθώς το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τη χώρα, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες. Αποτέλεσμα είναι να αγνοούνται 2 άτομα -ένας πατέρας και ο γιός του- καθώς το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρου. Παράλληλα, δεκάδες χωριά σε όλη τη χώρα έχουν αποκελισθεί, ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας έχει απαγορευθεί, προβλήματα δημιουργήθηκαν και στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρόπουλης, ενώ σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα σχολεία στη Μακεδονία και τη θράκη παραμένουν σήμερα κλειστά. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα το απόγευμα δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας! Ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από αύριο το βράδυ.

Ανεπίσημη πρεμιέρα για το ευρώ
Ειδικές συσκευασίες με κέρματα ευρώ, αξίας 5.000 δραχμών, διαθέτουν από σήμερα όλες οι εμπορικές τράπεζες, προκειμένου οι πολίτες να εξοικειωθούν με το νέο νόμισμα. Οι επαγγελματίες μπορούν ακόμη να προμηθεύονται κέρματα ευρώ, που θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν από τις αρχές του 2002.

Ξεκινά η συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Αρχίζει σήμερα στη Βουλή, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2002, που θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία την Παρασκευή. Η ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), καθώς και οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών, πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας, σιαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές αυξήσεις των αποδοχών τους, που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.