Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

( Πέμπτη 13/12/2001)

Απόφαση-ορόσημο για το κάπνισμα στους χώρους εργασίας
Απόφαση-σταθμός χαρακτηρίζεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, που δικαιώνει εργαζόμενη, η οποία με προσφυγή της υποστήριζε ότι η υγεία της υπέστη σοβαρές διαταραχές από παθητικό κάπνισμα στο χώρο εργασίας της. Με τη απόφασή το, το Πρωτοδικείο καλεί τη διοίκηση του Οργανισμού Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπου εργάζεται η 40χρονη γυναίκα, να δημιουργήσει ειδικό χώρο εργασίας για τους μη καπνίζοντες στην υπηρεσία, βάζοντας φρένο στο κάπνισμα στους χώρους εργασίας.

Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παρουσίασε σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, της σωματεμπορίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων. Με το νομοσχέδιο αναδιαμορφώνονται οι διατάξεις για τα εγκλήματα αυτά και προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες, καθώς τα αδικήματα αυτά θα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Οι αγότες μεταθέτουν τις κινητοποιήσεις τους για το 2002
Στις 19 Δεκεμβρίου, τελικά, θα αποφασίσουν οι αγρότες το μέλλον των περεταίρω κινητοποιήσεών τους. Ηδη, πάντως, οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας μεταθέτουν τις κινητοποιήσεις τους για τον καινούριο χρόνο και ήδη απομάκρυναν τα τρακτέρ και τα γεωργικά τους μηχανήματα από τους δρόμους.

Ελεύθεροι με εγγύηση οι 14 παρατηρητές αεροπλάνων
Οι 12 Βρετανοί και οι 2 Ολλανδοί, που είχαν συλληφθεί στις αρχές Νοεμβρίου στο πολεμικό αεροδρόμιο της Τανάγρας να φωτογραφίζουν εγκαταστάσεις και αεροσκάφη, θα αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση 5 εκατομμυρίων δραχμών. Αν και οι 14 κατηγορούνται για κατασκοπεία, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους και μετέτρεψε το χαρακτήρα του αδικήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Κινητοποίηση της "Πρωτοβουλία Γένοβα 2001"
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα η "Πρωτοβουλία Γένοβα 2001". Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνεται και στη Θεσσαλονίκη.

 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.