Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

( Κυριακη 09/12/2001)

Προβλήματα δημιουργεί το κύμα κακοκαιρίας
Στα λευκά έχει ντυθεί ολόκληρη η χώρα, ενώ από το πρωί της Κυριακής χιονίζει στην Πάρνηθα, τον Υμηττό και την Πεντέλη. Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι το τσουχτερό κρύο, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι. Λόγω της καιρικών συνθηκών, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια ενώ αποκλεισμένα βρίσκονται αρκετά χωριά στη βόρεια Ελλάδα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται την Δευτέρα από τα δυτικά, ενώ από την Τρίτη η κακοκαιρία θα επανέλθει.

Καθυστερεί το πρόγραμμα απομάκρυνσης των υπαίθριων διαφημίσεων
Αδυναμία αποτελεσματικής εφαρμογής της υπάρχουσας νομοθεσίας για την απομάκρυνση των εξωτερικών διαφημίσεων υπογραμμίζεται σε έκθεση, η οποία εκπονήθηκε τον Νοέμβριο για λογαριασμό της «Αθήνα 2004». Η έκθεση, διαπιστώνει  κωλυσιεργία στην εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, λόγω της ανεπάρκειας των υπηρεσιών των συναρμόδιων υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Πολιτισμού.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή
Στις υποψηφιότητες για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, την Ολυμπιακή, το ασφαλιστικό, τους αγρότες και το Χρηματιστήριο, αναφέρεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.  Ο αρχηγός της Νεας Δημοκρατίας τάσσεται υπέρ μιας μή κομματικής, αλλά με «σαφές πολιτικό προφίλ» υποψηφιότητας στους μεγάλους δήμους

Επιμένει ο υπουργός Υγείας στο πρόγραμμα του
Με παραίτηση απειλεί ο Α. Παπαδόπουλος αν δεν προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας. Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ξεκαθαρίζει ότι ο μόνος ίσως που τον στηρίζει είναι ο Κ. Σημίτης, ο οποίος του έδωσε εντολή να επιταχύνει τους ρυθμούς. Κάνει λόγο για οργανωμένα συμφέροντα και καταγγέλλει το πρωθυπουργικό περιβάλλον λέγοντας ότι είναι «απλοί βοηθοί εκπλήρωσης και δεν έχουν καμία εξουσία ούτε μπορούν να ροκανίζουν υπουργούς».

Επίθεση Λαλιώτη στην Νέα Δημοκρατία
Επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε το Σάββατο ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Κ. Λαλιώτης, σε συνέντευξη Τύπου κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. «Η Νέα Δημοκρατία περιφέρει τις ξεθωριασμένες προτάσεις της Δεξιάς που μας γυρίζουν στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι μέχρι τον Ιούνιο το ΠΑΣΟΚ θα έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Για το ασφαλιστικό επισήμανε ότι ο διάλογος θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.

 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.