Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio




(Δευτέρα 12/11/2001)

Μπροστά η ΝΔ, και ο Σημίτης
Με έξι ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση, στο πρώτο γκάλοπ, που δημοσιεύθηκε, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρωνει το 35,3%, ενώ το ΠΑΣΟΚ το 29,3% στην πρόθεση ψήφου. Πάντως, ο Κώστας Σημίτης συνεχίζει να θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι του Κώστα Καραμανλή. Το γκάλοπ της εταιρείας πραγματοποιήσε η εταιρεία OPINION και δημοσίευσε η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

"Με επιτυχία θα διεξαχθούν οι Ολυμπιαικοί Αγώνες"
"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα διεξαχθούν με απόλυτη επιτυχία" δήλωσε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, σχολιάζοντας δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, στο οποίο παρουσιάζονται έγγραφα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που κάνουν λόγο για καθυστερήσεις των ολυμπιακών έργων. Ο κ.Χυτήρης παραπέμπει με δήλωσή του στη συνέντευξη του Ζακ Ρονγκ στην εφημερίδα ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ. Ο υπουργός πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζει ότι τα έγγραφα αναφέρονται στην κατάσταση, που επικρατούσε το Σεπτέμβριο.

Στον Εισαγγελέα η κόντρα Λαλιώτη- Μητσοτάκη
Στον εισαγγελέα θα καταθέσει την Δευτέρα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, προκειμένου να παρουσιάσει τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία κατηγορεί τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ότι διατηρεί λογαριασμό λιβεριανής εταιρείας, στον οποίο θα κατατίθονταν χρήματα από τη σύμβαση του αεροδρομίου των Σπάτων, που επρόκειτο να υπογράψει επί πρωθυπουργίας του. Ο κ.Λαλιώτης υποστήριξε, ότι με τη σύμβαση που υπογράφηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1995 επί υπουργίας του, το ελληνικό δημόσιο ωφελήθηκε κατά 100 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο κ.Μητσοτάκης έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του κ.Λαλιώτη διεκδικώντας το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δραχμών ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη από τις δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Στο Καστελόριζο ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Το ακριτικό Καστελόριζο επισκέφθηκε την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο κήρυγμά του ο κ.Βαρθολομαίος υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της ειρήνης αλλά και του κλίματος συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού και τόνισε ότι το ίδιο κλίμα θα πρέπει να επικρατεί στα Βαλκάνια αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.