Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio





(Παρασκευή, 09/11/2001)

Νέο πακέτο συμφωνιών υπέγραψαν Παπανδρέου-Τζεμ
Tέσσερα πρωτόκολλα και τρεις συμφωνίες υπέγραψαν οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας. Οι συμφωνίες αφορούν στην επαναπροώθηση λαθρομεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία εντός 14 ημερών, στη συνεργασία για την περιβαλλοντική ανάπτυξη στον Έβρο, στην παρακολούθηση από αξιωματικούς των δύο χωρών μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων. Ακόμα προβλέπται η συνάντηση μεταξύ των αρχηγών των γενικών επιτελείων, στο περιθώριο διεθνών στρατιωτικών διασκέψεων, αλλά η κοινή διακήρυξη για την υποστήριξη της ολυμπιακής εκεχειρίας.Τέλος στα συμφωνηθέντα περιλαμβάνεται και ένα πρωτόκολλο για τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών ακαδημιών.

Eπεισόδιο στα εγκανια έκθεσης φωτογραφίας του Ισμαήλ Τζεμ
Ενα απρόοπτο επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Φωτογραφικής Έκθεσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ. Ενας άνδρας εισήλθε στην αίθουσα και άρχισε να φωνάζει συνθήματα, αποκαλώντας "δολοφόνους" του Τούρκους πολιτικούς. Αμέσως οι άνδρες ασφαλείας συνέλαβαν τον άγνωστο και τον απομάκρυναν.  Νωρίτερα, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία συγκεντρώθηκαν έξω από την τουρκική πρεσβεία, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αυστηρές ποινές για τους δουλεμπόρους
Αυστηρές ποινές φυλάκισης, που φθάνουν τα 716 χρόνια, επέβαλε το δικαστήριο της Ζακύνθου στον πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου, που μετέφερε περίπου 100 λαθρομετανάστες. Οι κατηγορούμενοι θα εκτίσουν ποινή φυλάκισης 10 ετών, ενώ το δικαστήριο τους επέβαλε ακόμη  χρηματική ποινή 718.000.000 δραχμών για τον καθένα.

Πορεία ενάντια στην στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν
Αντιπολεμική πορεία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα. Μέλη οργανώσεων και φορέων συγκεντρώθηκανσ την πλατεία Συντάγματος και πραγματοποίησαν πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Συγκέντρωση κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν διοργανώθηκε και στη θεσσαλονίκη.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.