Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


(Πέμπτη, 08/11/2001)

Τρία Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Τρεις νέες συμφωνίες, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, υπογράφουν σήμερα ο Eλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο Τούρκος ομόλογός του Ισμαήλ Τζεμ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα. Οι συμφωνίες αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών για την περιβαλλοντική ανάπτυξη στον Εβρο, τις εκατέρωθεν προσκλήσεις σε αξιωματικούς για την παρακολούθηση μεγάλης κλίμακας εθνικών στρατιωτικών ασκήσεων και την καθιέρωση συναντήσεων μεταξύ των αρχηγών των γενικών επιτελείων στο περιθώριο διεθνών στρατιωτικών διασκέψεων. Οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν ακόμη συμφωνία για τη σύσταση μονάδας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Κατα την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του ο κ.Τζεμ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Γ. Παπαντωνίου: «Η Ελλάδα θα δώσει μάχη για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε»
Επίθεση εναντίον της Κύπρου συνιστά επίθεση εναντίον της Ελλάδας επανέλαβε χθες ο υπουργός Eθνικης Aμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του Σωκράτη Χάσικο. "Στο πλαίσιο αυτό προωθούμε τη συνεργασία ανάμεσα στα Επιτελεία, για την υλοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, έτσι ώστε να είναι συντονισμένες οι Ελληνικές, Ελλαδικές και οι Κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις για κάθε ενδεχόμενο" τόνισε ο κ.Παπαντωνίου. Αναφερόμενος στην πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, ο κ.Παπαντωνίου χαρακτήρισε αρνητική τη στάση της Τουρκίας, ενώ υπογράμμισε ότι "όλοι προσβλέπουμε στο τέλος του 2002 με αρχές του 2003, να τεθεί σε κίνηση η διαδικασία ουσιαστικής και τυπικής πλέον ένταξης και ενσωμάτωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα θα δώσει μάχη για να γίνει το όνειρο αυτό πραγματικότητα". Ο κ.Χάσικος από την πλευρά του εκτίμησε ότι η Τουρκία τελικώς δεν θα προχωρήσει στην ενσωμάτωση των κατεχομένων, όπως απειλεί, στην περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Λαθρομετανάστες στη Ζάκυνθο
Στη Ζάκυνθο παραμένουν οι 1200 λαθρομετανάστες, που εντοπίστηκαν σε πλοίο ανοιχτά του νησιού. Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, η Ελλάδα θα προσφέρει άσυλο στους πολιτικούς πρόσφυγες ενώ οι υπόλοιποι θα επαναπροωθηθούν στις χώρες τους.

Τέλος στην εισαγωγή φοιητών από ξένα πανεπιστήμια στα ΑΕΙ
Καταργούνται σε δύο χρόνια οι μετεγγραφές Ελλήνων φοιτητών, που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, σε ελληνικά ΑΕΙ. Με απόφαση του υπουργού παιδείας, κατά τη μεταβατική περίοδο, οι μετεγγραφές αυτές θα γίνονται με βάση πανελλαδικές εξετασεις, ενώ αμέσως μετά θα καταργηθούν οριστικά.

«Ανοιχτοί λογαριασμοί» από το ΝΑΤΟ
Χωρίς να πληρώσουν τα έξοδα διαμονής τους έφυγαν από ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, περισσότεροι από 100 ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες, οι οποίοι διέμεναν εκεί από το 1999. Όπως αναφέρεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσαν ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, οι οποίοι στρέφονται κατά γραφείου ταξιδίων, που είχε αναλάβει τη διαμονή των στρατιωτών, απλήρωτα έμειναν ακόμη και τα τηλεφωνήματα που έκαναν τα μέλη της πολυεθνικής δύναμης από το ξενοδοχείο.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.