Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 17/10/2001)

Λογαριασμοί των Ταλεμπάν στην Ελλάδα
Την ύπαρξη 4 λογαριασμών με μικροποσά μελών της κυβέρνησης των Ταλεμπάν σε ελληνικές τράπεζες αποκαλύπτει η εφημερίδα "Το Βήμα" επικαλούμενο την Τράπεζα της Ελλάδας. Την ίδια ώρα, άκαρπες απέβησαν οι έρευνες για να διαπιστωθεί εάν ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, υπαρχηγός της "Αλ Κάιντα" έχει επισκεφθεί την Ελλάδα. Το ενδεχόμενο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν αποκλείεται, καθώς μπορεί να έχει εισέλθει στη χώρα με ψεύτικο όνομα και πλαστό διαβατήριο.

Δηλώσεις Μίλερ για την ασφάλεια
Την ικανοποίησή του για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στην Αθήνα, εξέφρασε ο Αμερικανός προσβευτής Τόμας Μίλερ. Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ.Μίλερ τόνισε ότι το επίπεδο ασφάλειας στην Ελλάδα είναι καλό, ενώ αναφερόμενος στα κρούσματα του άνθρακα υποστήριξε ότι δε χρειάζεται πανικός. "Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δε θα κρατήσει μέρες ή εβδομάδες, θα υπάρξουν λάθη, αλλά οι ΗΠΑ προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις ανθρώπινες απώλειες" δήλωσε ο κ.Μίλερ, αναφερόμενος τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

Σύσκεψη για τη βιοτρομοκρατία
Σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Αλέκο Παπαδόπουλο, πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα την βιοτρομοκρατία. Ο κ.Παπαδόπουλος τόνισε ότι η χώρα έχει επάρκεια φαρμάκων και άλλων μέσων στην περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσει μία τέτοια επίθεση. Συνέστησε ψυχραιμία και επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ηδη αποφασίσθηκε πάντως η λειτουργία ομάδας διαχείρισης κρίσεων, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Υγείας και Ναυτιλίας, καθώς και εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας και του "ΑΘΗΝΑ 2004".

Υπό έλεγχο οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης
Για αβεβαιότητα στην οικονομία που δημιουργεί η διεθνής κρίση, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ.Σημίτης, ωστόσο, τόνισε ότι οι επιπτώσεις ελέγχονται συτή τη στιγμή και επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να περιορίσει όλους τους κινδύνους.
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.