Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη  03/10/01)

Συνάντηση Παπανδρέου-Πάουελ
Δεδομένη η υποστήριξη της Ελλάδας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ, και την σύμβουλο επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, Κοντολίζα Ράις. Ο Κος Παπανδρέου επεσήμανε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των δύο χωρών συνεργάζονται στενά στο θέμα της τρομοκρατίας, το οποίο, χαρακτήρισε παγκόσμιο πρόβλημα, που απαιτεί διεθνή αντιμετώπιση. Ο Κος Παπανδρέου επισκέφθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις τη Μόσχα και το Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με τους ομολόγους του. Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ακης Τσοχατζόπουλος, υποστήριξε ότι το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ ενεργοποιήθηκε προκειμένου να προσφέρουν τα μέλη του πολιτική στήριξη στις ΗΠΑ.

Δημοσκόπηση για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου
Αρνητική άποψη για τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει το 57% των Ελλήνων, ενώ θετική μόλις το 18,9%, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Το 22% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν η τιμωρία των ΗΠΑ για τα λάθη της, ενώ το 37,7% δεν πιστεύει ότι υπεύθυνος είναι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Στο ΟΗΕ παραπέμπει η κυβέρνηση την Τουρκια για απάντηση στα περί "στρατοπέδου Λαυρίου"
Στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που εποπτεύει τη λειτουργία του κέντρου για τους πρόσφυγες στο Λαύριο, παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας την Τουρκία, μετά τις δηλώσεις του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουσεϊν Κιβρίκογλου περί "στρατοπέδου Λαυρίου". Ο Κος Ρέππας, αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε ότι η τουρκική πλευρά πρέπει να κοιτάξει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, προκειμένου, όπως είπε "να βρεί καταλυτικές απαντήσεις στις όποιες αμφιβολίες έχει για το ποιοί συμμορφώνονται με τους κανόνες που θέτει ο ΟΗΕ και ποιοί υπονομεύουν τις αποφάσεις του". Ο υπουργός εθνικης άμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κου Κιβρίκογλου επεσήμανε ότι "κάποιοι προσπαθούν να ανακαλύψουν ξανά την πυρίτιδα".

Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων της Ολυμπιακής
Σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων της κατά 3 δολλάρια προχωρά η Ολυμπιακή Αεροπορία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που είχαν αρνητικές συνέπειες για τις αεροπορικές εταιρείες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.