Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 17/09/2001)

Δέσμευση για την τρομοκρατία του νέου Αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα
"Η πάταξη της τρομοκρατίας θα αποτελέσει μία από τις προεταιρότητές μου μετά από τις τελευταίες εξελίξεις", δήλωσε ο νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τομ Μίλερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής". Ο κ. Μίλερ επεσήμανε ότι "η οργάνωση '17 Νοέμβρη' θα πρέπει να ανησυχεί" και χαρακτήρισε ως εντυπωσιακό το γεγονός ότι χώρες, όπως η Κούβα, έχουν συνταχθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον. Ωστόσο, όπως τονίζει, δεν γνωρίζει ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Πάντως, κατηγορηματικά ο κ. Μίλερ υποστηρίζει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα διεξαχθούν στην Αθήνα, όμως επισημαίνει ότι απαιτείται η συνεργασία όλων.

Ενημέρωση Παπανδρέου για το Μεσανατολικό
Τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ και τους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναμένεται να ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου μετά από τις συναντήσεις που είχε με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ και τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Μετά από τις συναντήσεις αυτές, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι και οι δύο πλευρές εμφανίζονται διατεθειμένες να προχωρήσουν σε νέο κύκλο διαλόγου για την επίλυση του Μεσανατολικού.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας συνεχίζουν να λαμβάνουν οι αρχές στα αεροδρόμια της Ελλάδαςς, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Ελλάδας Χρήστο Βερελή. Οι επιβάτες με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να βρίσκονται στο αεροδρόμιο 4 ώρες πριν από την αναχώρησή τους.

Σεισμός στη Μεσσηνία
Την κατάρρευση αρκετών ακατοίκητων σπιτιών προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Μεσσηνία. Ρωγμές υπέστησαν και άλλες κατοικίες, ενώ κυβερνητικό κλιμάκιο θα εκτιμήσει σήμερα το μέγεθος των ζημιών. Πάντως, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Τις θέσεις της για το ασφαλιστικό προωθεί η Γ. Σ. Ε. Ε.
Επιστολή με τις θέσεις της για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό θα αποστείλει εντός της ημέρες η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (Γ. Σ. Ε. Ε.) ενόψει του συνεδρίου της που αρχίζει σε λίγες ημέρες με αυτό το θέμα. Στο συνέδριο θα παραστεί εκ μέρους της κυβέρνησης ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να αρχίσει και πάλι ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που είχε διακοπεί πριν από μερικούς μήνες μετά από τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί από τις κυβερνητικές προτάσεις για το θέμα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.