Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 12/09/2001)

Εκτακτα μέτρα ασφαλείας μετά το κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ
Με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεδριάζει σήμερα η κυβερνητική επιτροπή στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί, για το ίδιο θέμα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από χθες στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", στην Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, αλλά και σε εταιρείες Αμερικανικών συμφερόντων. Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε το Κοινοβούλιο και σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι παρόμοιες ενέργειες "υπονομεύουν τη λειτουργία των δημοκρατικών κοινωνιών και είναι πράξεις κατά της ανθρωπότητας".

Μηνύματα συμπαράστασης από Ελλάδα προς ΗΠΑ
Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους απέστειλαν ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ τηλεγράφημα απέστειλε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ο Έλληνας ομόλογός του, Γιώργος Παπανδρέου. Σύσσωμη η Ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το τρομοκρατικό χτύπημα, καταδικάζοντας τις ενέργειες αυτές.

Σε κώμα βρίσκεται ο Στέλιος Καζαντζίδης
Επιδείνωση παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες, η κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη. Ο κ. Καζαντζίδης, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο, βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, ενώ ο θεράπων ιατρός του δήλωσε ότι τα επόμενα 24ωρα ίσως αποβούν μοιραία για τη ζωή του.

Σήμερα δημοσιεύεται το εισαγγελικό έγγραφο για τη ΔΕΚΑ
Σήμερα, τελικά, αναμένεται να δημοσιοποιήσει ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, το έγγραφο της εισαγγελίας που αναφέρεται στη χρηματιστηριακή δραστηριότητα της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών κατά την προεκλογική περίοδο του 2000. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι από το έγγραφο προκύπτουν ευθύνες υπουργών.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο Champions League
Mε νίκη άρχισε ο Παναθηναϊκός τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Κέρδισε 2-0  τη Σάλκε στη Γερμανία, με γκολ των Βλάοβιτς και Μπασινά.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.