Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 29/08/2001)
 

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αρχιεπίσκοπος
Τα ατομικά δικαιώματα δεν υπακούουν στους κανόνες της πλειοψηφίας" απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις ανακοινώσεις της Εκκλησίας, για τη συλλογή 3.008.901 υπογραφών, κατά της αφαίρεσης του θρησκεύματος από τις αστυνομικές ταυτότητες. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος έκανε χθες λόγο για υπόγειο πόλεμο κατά της Εκκλησίας, έγινε σήμερα το μεσημέρι δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της Εκκλησίας και παρέδωσε τις υπογραφές των πιστών. "Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οποιοσδήποτε νόμος προωθούμενος από οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα καθιέρωνε την προαιρετική ή και την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, θα ήταν αντισυνταγματικός" δήλωσε για το θέμα ο υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος.

Όπλα στην κατοχή δύο Τούρκων
Δύο Τούρκοι υπήκοοι συνελήφθησαν χθες με την κατηγορία της οπλοκατοχής, στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Οι αρχές βρήκαν ένα πιστόλι, 2 γεμιστήρες και 37 φυσίγγια ενώ -κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του ενός ανακάλυψαν χάρτες, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, ενώ συνέλαβαν έναν ακόμη ομοεθνή τους. Σήμερα οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία, ενώ το υλικό που βρέθηκε ερευνάται.

Επιθεώρηση εν'όψει Ρογκ
Την πορεία των έργων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εξέτασε χθες η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, ενώ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ζήτησε πιο ενταντικούς ρυθμούς στην υλοποίηση των έργων. Εν τω μεταξύ, στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

Συνεδρίαση Ε.Γ. ΠΑΣΟΚ
Θέματα, που αφορούν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, θα συζητήσουν εκ νέου το απόγευμα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του κυβερνώντος κόμματος.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.