Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 07/08/2001)

Από Σεπτέμβριο στα θρανία οι μετεξεταστέοι
Από τις 4 έως τις 14 Σεπτεμβρίου θα διαγωνιστούν οι περίπου 6.000 μαθητές που δεν κατάφεραν να προαχθούν στη Β΄ Λυκείου, ενώ από τις 4 έως 13 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Τρίτης τάξης των εσπερινών λυκείων. Οι εξετάσεις των μετεξεταστέων αποτέλεσαν σημείο τριβής μεταξύ του υπουργού Παιδείας και του προκατόχου του Γεράσιμου Αρσένη. O Πέτρος Ευθυμίου είχε δηλώσει ότι ένα εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί υπέρ των μαθητών κάθε δυνατότητα ΜΗ αποκλεισμού και βελτίωσης της θέσης τους και είχε προαναγγείλει την κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή. Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης είχε εκφράσει την πλήρη διαφωνία του με την επαναφορά του θεσμού λέγοντας ότι αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία και στη συνέπεια της κυβέρνησης.

Καινοτομίες στο νέο νομοσχέδιο για την ΕΛ.ΑΣ
Στη δημιουργία τεσσάρων κέντρων εκπαίδευσης "σεναριακής φύσης" προχωρά το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. Στα κέντρα αυτά, οι αστυνομικοί θα αντιμετωπίζουν εικονικές συμπλοκές με κακοποιούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Βήμα" το νομοσχέδιο προβλέπει και τη δια βίου εκπαίδευση των αστυνομικών με τη συμμετοχή τους σε πολυήμερα προγράμματα. Μάλιστα, στη ρύθμιση για τη δια βίου εκπαίδευση προβλέπεται και η εκ νέου περιοδική εξάσκηση των αστυνομικών στη σκοποβολή και στη χρήση νέων όπλων.

Αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας στις αρχές του 2001 έχει καταγραφεί αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας σε όλη την Ελλάδα. Η αύξηση για το σύνολο της οικοδομικής δραστηριότητας με βάση τον όγκο των κτισμάτων, ανήλθε στο εντυπωσιακό ποσοστό του 80%. Δυο είναι οι κύριες αιτίες -σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΥΕ- που δικαιολογούν τον υψηλό ρυθμό αύξησης: η έκδοση αδειών μεγάλων βιομηχανικών μονάδων σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αν. Μακεδονία και Θράκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη), καθώς και η έκδοση αρκετών αδειών στην Αττική από ιδιοκτήτες σεισμόπληκτων περιοχών.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.