Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Σάββατο 04/08/01)

Ο αντιστράτηγος Φώτης Νασιάκος στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ
Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ,καθήκοντα αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Φώτης Νασιάκος. Παράλληλα, μετά τη συνεδρίαση,ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ  ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο κ.Νασιάκος αντικαθιστά τον κ.Γεωργακόπουλο, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά από την αποτυχημένη απόπειρα σύλληψης του κακοποιού Κώστα Πάσσαρη. Την κριτική σχετικά με αυτή την επιχείρηση ο κ.Χρυσοχοϊδης τη χαρακτήρισε υπερβολική και διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες για τη σύλληψη του κακοποιού συνεχίζονται.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίσυρο
Στη Νίσυρο βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά  από πρόσκληση του Μητροπολίτη Ρόδου αποστόλου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 600 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής παναγίας της Σπηλιανής. Ο κ.Βαρθολομαίος έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές από τις αρχές και τους κατοίκους του νησιού. Στην ομιλία του απάντησε εμμέσως σε όσα διατυπώνονται από εκκλησιαστικούς κύκλους σχετικά με τηνν ανάγκη υπαγωγής των μητροπόλεων Δωδεκανήσου στην Εκκλησία της Ελλάδας, λέγοντας προς τους κατοίκους ότι είναι "τυχεροί που ανήκουν πνευματικά και δικαιοδοσιακά στην πρωτόθρονο Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης".

Συνάντηση Χριστόδουλου-Σασόν
Το πρώτο διασυνοριακό κέντρο εμπορίου θα λειτουργήσει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο. Το κέντρο χτίζεται κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο φυλάκιο του Προμαχώνα στις Σέρρες. Στο χώρο αυτό θα αποθηκεύονται και θα εκτίθενται προϊόντα αρχικά των εταιρειών που πραγματοποιοών εξαγωγές, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στη Βόρειο Ελλάδα. Στη συνέχεια θα πωλούνται σε εμπόρους νοτιοανατολικών χωρών της Ευρώπης. 'Ηδη από τον Προμαχώνα περνά το 97% των προϊόντων που εισάγονται ή εξάγονται από τη χώρα. Οι εγκαταστάσεις του κέντρου θα περιλαμβάνουν τράπεζες, τελωνεία, εστιατόρια, γραφεία εταιρειών μεταφορών και εκθεσιακούς χώρους.
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.