Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 30/07/01)

Ακριβότερα τα καύσιμα
Αυξάνονται, αυτή την εβδομάδα, οι τιμές των καυσίμων, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, από μεθαύριο τα μεσάνυχτα, οι δύο τύποι βενζίνης θα πωλούνται ακριβότερα κατά τρεις δραχμές το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά δύο δραχμές το λίτρο.
 
Προβλήματα στην υδροδότηση της Οίας
Με αλλεπάλληλες διακοπές γίνεται η υδροδότηση στην Οία στη Σαντορίνη, παρά το γεγονός ότι διαθέτει δύο μονάδες αφαλάτωσης. Οι δύο μονάδες, που κατασκευάστηκαν με την προοπτική να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του νησιού, δεν επαρκούν. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αιτία του προβλήματος είναι η αλόγιστη σπατάλη, κυρίως από ξενοδοχειακές μονάδες που χρησιμοποιούν το νερό για να γεμίζουν τις πισίνες, τα μπαρ και τα εστιατόρια. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι ακόμα και η κατασκευή μιας τρίτης μονάδας δεν θα καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης των κατοίκων, εάν παράλληλα δεν αυξηθούν τα τιμολόγια για τις επιχειρήσεις που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού.

Συνάντηση σεισμολόγων στη Θεσσαλονίκη
Σχέδιο δράσης, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από σεισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται να καταρτίσουν εκπρόσωποι ερευνητικών κέντρων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ιταλία, με στόχο την καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας του ρήγματος της Ανατολίας, στο βόρειο Αιγαίο. Από σήμερα έως και την Τετάρτη πραγματοποιείται συνάντηση ειδικών στη Θεσσαλονίκη.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.