Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 27/07/2001)

Οικονομική ενίσχυση των σεισμοπαθών της Σκύρου ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης της Σκύρου, ρωγμές σε 100 σπίτια, φθορές από κατολισθήσεις σε τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα και ζημιές σε ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία του νησιού, προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7R, που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο θαλάσσιο χώρο βορείως του νησιού. Ηδη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 50 εκατομμύρια δραχμές για την κάλυψη των αναγκών των σεισμοπαθών και την αποκατάσταση της υδροδότησης, ενώ τηλεγράφημα συμπαράστασης στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη απέστειλε ο Τούρκος ομόλογός του Μπολέντ Ετζεβίτ. Οι σεισμολόγοι, πάντως, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, θεωρώντας ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό, καθώς έχουν ακολουθήσει δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις. Αίσθηση, ωστόσο, έχουν προκαλέσει οι διαφορετικές εκτιμήσεις για το μέγεθος του σεισμού. Σύφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών επρόκειτο για σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 R, ενώ το σεισμολογικό ινστιτούτο της Πάτρας κάνει λόγο για σεισμό 6R και το σεισμολογικό της Θεσσαλονίκης για σεισμική δόνηση 6,3 R. Διαφορετικές και οι εκτιμήσεις για τα αίτια ενεργοποίησης του ρήγματος.

Παρατηρητές οι 4 έλληνες αστυνομοί στη Γένοβα, λέει ο υπορυγός δημόσιας τάξης
 4 Ελληνες αστυνομικοί βρέθηκαν στη Γένοβα, σύμφωνα με τον υπουργό δημόσιας τάξης. Ο κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στην Βουλή, τόνισε ότι οι Ελληνες αστυνομικοί ταξίδεψαν ως παρατηρητές στην ιταλική πόλη, ενώ διέψευσε ότι δόθηκαν λίστες με ονόματα Ελλήνων διαδηλωτώνσ τις ιταλικές αρχές. Ο κ.Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει και επισήμως εξηγήσεις από την ιταλική κυβέρνηση για την απαγόρευση εισόδου στην Ιταλία 150 Ελλήνων διαδηλωτών.

Το φθινόπωρο στην Αθήνα ο Τζεμ
 Στην Αθήνα θα βρεθεί το φθινόπωρο ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Πάνος Μπεγλίτης. Σχολιάζοντας την κατάσταση στην ΠΓΔΜ, ο κ.Μπεγλίτης επεσήμανε ότι οι εξελίξεις απασχολούν την κυβέρνηση, τόνισε, όμως, ότι δεν θίγονται ελληνικά συμφέροντα στη γειτονική χώρα.
 
 

 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.