Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 26/07/2001)

Ισχυρή σεισμική δόνηση και μετασεισμοί κοντά στη Σκύρο
Σεισμός μεγέθους 5,7 R (ίσως και 6 R, σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις) σημειώθηκε στις 03:20 τα ξημερώματα, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σκύρου. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα, ενώ ζημιές έχουν αναφερθεί στο κάστρο της Σκύρου, σε μοναστήρι του νησιού, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Σκύρου. Σύμφωνα με τον καθηγητή κ.Βασίλη Παπαζάχο, ο σεισμός είχε προβλεφθεί με μία μέθοδο, που είναι υπό επιστημονική δοκιμή, τον Σεπτέμβριο του 2000.

Την υποστήριξη τους προς τον κ.Σημίτη εξέφρασαν οι υπουγοί Εσωτερικών και Εξωτερικών
Η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο, η κατάθεση του προϋπολογισμού και το συνέδριο, θα αποτελέσουν τις αφετηρίες για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία, εκτιμούν τα στελέχη της κυβέρνησης. Ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και η υπουργός εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Χάθηκε φουσκωτό σκάφος με 3 επιβάτες έξω από τη Ζάκυνθο
Τρία άτομα (ένας άνδρας και δύο γυναίκες) που επέβαιναν σε φουσκωτό, αγνοούνται από χθες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή Αλυκές της Ζακύνθου. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στην περιοχή, στις οποίες συμμετέχουν δύο σκάφη του λιμενικού σώματος, ένα ναυαγο-σωστικό και ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Στέλιου Καζαντζίδη
Κρίσιμη εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Στέλιου Καζαντζίδη, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του δημοφιλούς τραγουδιστή, η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει στασιμότητα με τάση προς επιδείνωση. "Η πρόγνωση είναι δυσμενέστατη, ενώ η νόσος κονταίνει το νήμα της ζωής του" τόνισε ο κ.Δούκας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.