Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τρίτη 24/07/2001)

Επιστρέφει ένας από τους συλληφθέντες στη Γένοβα Ελληνες διαδηλωτές
Ελεύθερος αφέθηκε ένας από τους 2 Ελληνες συλληφθέντες στη Γένοβα. Ο Περικλής Σακελαρίδης αναμένεται να επιστρέψει αύριο στην Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με τον πατέρα του, είναι καλά στην υγεία του. Φρουρούμενος, πάντως, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της ιταλικής πόλης ο Παναγιώτης Σιδεριάδης, ο οποίος απειλείται με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε ένοπλη συμμορία με σκοπό τη βία και την κλεπταποδοχή.
Σήμερα το απόγευμα η Ελληνική Επιτροπή για τη διαδήλωση της Γένοβας διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας προς την ιταλική πρεσβεία.
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει δημοσιεύματα και πληροφορίες, που κάνουν λόγο για συνεργασία των ελληνικών και ιταλικών αρχών. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δημόσιας τάξης δηλώνει ότι δεν γνωρίζει αν δοθηκαν πληροφορίες για τους Ελληνες διαδηλωτές από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετέχουν στην Γιούροπολ βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων της Γένοβας.
Εν τω μεταξύ, επίθεση με βόμβες μολότωφ το βράδυ, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο κέντρο της Αθήνας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η "ομάδα αναρχικών"¨, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του Κάρλο Τζουλιάνι. Εμπρηστικές επιθέσεις, για τον ίδιο λόγο, εκδηλώνονται τις τελευταίες τρεις νύχτες, στην Αθήνα.

27 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα
Με την καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο θα εορτασθεί και φέτος η συμπλήρωση 27 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την πτώση της χούντας των Αθηνών. Σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναφέρει ότι "η μεταπολίτευση ήταν η απαρχή ενός νέου ιστορικού κύκλου με μεγάλες αλλαγές στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή", ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής κάνει λόγο για "ανάγκη συνένωσης των δυνάμεων όλων των Ελλήνων, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος". Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τονίζει ότι σήμερα "η καταπίεση και το χτύπημα των λαϊκών κινητοποιήσεων δε γίνεται με τα τανκ αλλά από τους μηχανισμούς της υποκριτικής αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας", ενώ ο Συνασπισμός αναφέρει ότι "η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή μόνο όταν ανανεώνεται και εμπλουτίζεται από τις αξίες υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών και της λαικής συμμετοχής".

Νίκος Χριστοδουλάκης: Βελτιώθηκε η εικόνα της ελληνικής οικονομίας
Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με τον υπουργό ανάπτυξης, η εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Ο κ.Νίκος Χριστοδουλάκης παρουσίασε έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού "Γουόρντ Εκόνομιστ Φόρουμ", σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατέλαβε το 2000, την 34η θέση μεταξύ 59 χωρών από την 44η θέση που κατείχε το 1999.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σχολίασε ότι "οι δείκτες ευημερούν, αλλά η ανεργία αυξάνει και το βιοτικό επίεδο έχει βελτιωθεί ελάχιστα την τελευταία 20ετία".

Κρίσιμη η κατάσταση του τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ο οργανισμός του έχει εξασθενήσει αρκετά.

 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.