Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 20/07/2001)

Ελληνικές αντιδράσεις για την απαγόρευση εισόδου Ελλήνων διαδηλωτών στην Ιταλία
Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ελλάδα η απόφαση των ιταλικών αρχών να απαγορεύσουν σε 150 Ελληνες διαδηλωτές την είσοδό τους στη χώρα. Οι αστυνομικές αρχές της Ιταλίας δεν επέτρεψαν σε τρία πούλμαν της ελληνικής αποστολής - στα οποία επέβαιναν μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού, ακτιβιστές, αλλά και η συντονιστική επιτροπή- να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Ανγκόνα, χωρίς να αιτιολογήσουν την απόφασή τους. Μικροεπεισόδια προκλήθηκαν όταν οι Ιταλοί αστυνομικοί απώθησαν βίαια τους Ελληνες διαδηλωτές, προκειμένου να επιβιβαστούν και πάλι στο πλοίο, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 7 άτομα. Η στάση των ιταλικών αρχών προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών. Ο κ.Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ιταλό ομόλογό του, ενώ σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται :"σχετικά με τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στο λιμάνι της Ανκόνας, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσφορία μας για τη βάναυση συμπεριφορά των ιταλικών αστυνομικών δυνάμεων κατά Ελλήνων πολιτών, εντός ελληνικού πλοίου. Για τα επεισόδια αυτά θα ζητηθούν άμεσα διευκρινίσεις από τις αρμόδιες ιταλικές αρχές". εντονη ήταν και η αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όχι στις πρόωρες εκλογές, λέει ο ΣΕΒ
Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, ενώ εκφράζει τη στήριξή του στους υπουργούν εθνικης οικονομίας και ανάπτυξης. Εν τω μεταξύ, εντυπωσιακή άνοδο κατά 5,53% σημείωσε χθες ο δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στην περιφέρεια το 80% του Γ' Πλασίου Στήριξης
 Το 80% του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης θα δοθεί στην περιφέρεια, επανέλαβε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οπως είπε ο κ.Δημήτρης Ρέππας έως το τέλος του 2001 θα έχουν απορροφηθεί 500 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ σε εξέλιξη είναι πρόγραμμα, ύψους 2,6 τρισεκατομμυρίων δραχμών.

Η Ελλάδα στο πλευρό της Κύπρου, δηλώνει ο Κωστής Στεφανόπουλος
"Σε κάθε περίπτωση η Ελλάς ευρίσκεται αμετακίνητη στο πλευρό της Κύπρου για την αποκατάσταση και κατοχύρωση της ακεραιότητος, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της", τονίζει σε δήλωσή του για την 27η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Οπως αναφέρει στη δήλωσή του, η επικείμενη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως οδηγήσει την τουρκική πλευρά να σεβασθεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να αντιμετωπίσει διαφορετικά τη χρονίζουσα αυτή υπόθεση.

Πρόβατο με νόσο Σκράιμπι στο Κιλκίς
 Κρούσμα της νόσου Σκράιμπι - που παρουσιάζει παρόμοια συμπτώματα με τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια - εντοπίστηκε σε πρόβατο, σε χωριό του Κιλκίς. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, μία αγελάδα σε κτηνοτροφική μονάδα του Κιλκίς εντοπίσθηκε να έχει προσβληθεί από τη νόσο των "τρελών αγελάδων".

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.