Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Τετάρτη 18/07/2001)
 

Ιδιωτικοποιήσεις στο προσκήνιο
Την ιδιωτικοποίηση 12 επιχειρήσεων του δημοσίου το 2002 ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Οι ιδιωτικοποιήσεις αναμένεται να προσθέσουν στο "ταμείο" του κράτους περίπου 1 τρισεκατομμύριο δραχμές. Στις ανακοινώσεις αυτές προχώρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, την ώρα που στους κόλπους κυρίως των μικροεπενδυτών επικρατεί αναταραχή, καθώς το Χρηματιστήριο παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση, τους τελευταίους μήνες. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας παραδέχθηκε ότι το Χρηματιστήριο αντιμετωπίζει μια ιδιαιτέρως δυσμενή συγκυρία και ζήτησε αυτοσυγκράτηση και αυτοπειθαρχία.

Ενημέρωση για τη συνάντηση Πούτιν
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κωστή Στεφανόπουλο ενημέρωσε σήμερα ο πρωθυπουργός για την συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, που είχε χθες με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα Βαλκάνια και τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πούτιν, ο Κώστας Σημίτης δήλωσε ότι τα προβλήματα των Βαλκανίων δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς τη συνεργασία της Μόσχας, ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ε.Ε τόνισε ότι "η Ευρώπη συζητεί το μέλλον της, και στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο εδώ και τουλάχιστον δύο αιώνες ανήκει η Ρωσία".

Ομάδες Ελλήνων αναχωρούν για Γένοβα
Σήμερα αναχωρούν με κάθε μέσο οι Ελληνες που θα συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης, στην πόλη της Γένοβας. Υπολογίζεται ότι στην ιταλική πόλη θα μεταβούν περισσότεροι από τρεις χιλιάδες άτομα, από την Ελλάδα μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ν.Δ: ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με δημοσιογραφικες πληροφορίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής κάλεσε τα στελέχη του κόμματός τους να είναι σε ετοιμότητα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.