Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Κυριακή 15/07/2001)

Παρουσίαση της Ολυμπιάδας του 2004
Η Ελλάδα παρουσιάζει επίσημα στην Ολομέλεια της ΔΟΕ στη Μόσχα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την παρουσίαση κάνουν η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου, ενω θα παραστούν ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, και ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζελος. Τη Δευτέρα ο κ. Σημιτης θα συναντηθει με το νεο πρόεδρο της ΔΟΕ, και την Τρίτη με το πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Υπεραμύνεται του συνεδρίου ο γ.γ. του ΠΑΣΟΚ
Επιλογη κατά της αδράνειας και της μοιραλατρίας χαρακτηριζει το συνεδριο του ΠΑΣΟΚ τον Οκτωβριο ο Κωστας Σκανδαλιδης. "Σ' αυτο το συνεδριο ρισκάρουμε τα πάντα, τη νίκη ή την οριστική ήττα", έίπε σε συνέντευξή του στην "Καθημερινη της Κυριακης", και κάλεσε τα μελη του ΠΑΣΟΚ μεχρι τοτε "να βαλουν τα σπαθια στα θηκάρια". Ο κ. Σκανδαλιδης αναφερει οτι οι δημοσκοπησεις "καταγράφουν ενα αρρωστημενο κλιμα και μια κακή εικόνα για το ΠΑΣΟΚ", και επιρρίπτει ευθυνες στην κυβερνηση για την κριση στο Χρηματιστηριο. Επισης επισημαινει οτι το Ασφαλιστικο αποτελει την κορυφαια εκφραση της κρισης του υφιστάμενου μοντελου διακυβερνησης, τονιζοντας οτι χωρις αλλαγη σε δομες και προσωπα το ΠΑΣΟΚ δεν θα κερδισει ξανά.
 
Έρευνες στα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης
Τυχον ποινικες ευθυνες υπαλλήλων των υπουργειων Εξωτερικών και Δικαιοσύνης ερευνωνται, στο πλαισιο κατεπείγουσας έρευνας που διενεργείται με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, σχετικα με την απώλεια φακέλων για την έκδοση του Παναγιώτη Κράμπη στην Ελλάδα. Η έρευνα ξεκίνησε μετά απο αναφορά του αρμόδιου εισαγγελέα, Αθανάσιου Καφίρη, ο οποίος κατήγγειλε οτι έχουν χαθεί κρίσιμα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση Κράμπη, ενω επισημανε οτι "σκανδαλωδώς" η έκδοσή του δεν εχει εκτελεστει μεχρι σημερα.
 
Δολοφονία έλληνα στην Κωνσταντινούπολη
Ελληνας υπήκοος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο πόρτ-μπαγάζ του αυτοκινήτου του στην Κωνσταντινούπολη. Συμφωνα με ολες τις ενδειξεις, προκειται για τον επιχειρηματια Δημήτριο Ρούμπο, η οικογένεια του οποίου είχε καταγγείλει την εξαφάνισή του πριν από τρεις ημέρες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.